VINEA,CABRIO,VEGA
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
Re: VINEA,CABRIO,VEGA
¨zadní ,co jsem našel fotky tak toho moc nanich neni vidět, nakreslil jsem něco a nechal vypalit a ted jsem zistil že je to kapku nesmysl
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx
- Vinea 30Hp Comfort
A myslíš tu převodovku co je 540/1000 ot. ze dvěma pístnicema nebo klasiku jako je na TK
ZETOR 5211
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
co jsem se dival tak i klasika ma pistnice ze spodu
Jj, máš pravdu, ale má cenu řešit výkonové charakteristiky motorů, tzn. průběhu kroutícího momentu, výkonu a oblast nejnižší spotřeby?? Když to vezmu na sebe, tak spotřebuji za rok max.30litrů nafty. Mohl bych ušetřit max.4-5litrů za předpokladu, že budu využívat motor pouze v oblasti nejvyššího kroutícího momentu, abych měl co nejnižší spotřebu. Navíc VINEA nemá ani otáčkoměr. Ale jak psal Milstav, že udělá 400litrů nafty za šichtu, tam by byla už úspora citelná a s jeho strojem jistě realizovatelná.[/quote]
V tomto mas pravdu, ze to nebude v uspore predstavovat velke mnozstvo v tvojom pripade. Ja som to dal sem pre tych co to moze zaujimat. Ale ked to zoberes z pohladu 10 rokov tak to az take nezaujimave nemusi byt. Kvapka ku kvapke a je z toho nafta na rok prevadzky.
V tomto mas pravdu, ze to nebude v uspore predstavovat velke mnozstvo v tvojom pripade. Ja som to dal sem pre tych co to moze zaujimat. Ale ked to zoberes z pohladu 10 rokov tak to az take nezaujimave nemusi byt. Kvapka ku kvapke a je z toho nafta na rok prevadzky.
V tomto mas pravdu, ze to nebude v uspore predstavovat velke mnozstvo v tvojom pripade. Ja som to dal sem pre tych co to moze zaujimat. Ale ked to zoberes z pohladu 10 rokov tak to az take nezaujimave nemusi byt. Kvapka ku kvapke a je z toho nafta na rok prevadzky.[/quote]Orešanec píše:Jj, máš pravdu, ale má cenu řešit výkonové charakteristiky motorů, tzn. průběhu kroutícího momentu, výkonu a oblast nejnižší spotřeby?? Když to vezmu na sebe, tak spotřebuji za rok max.30litrů nafty. Mohl bych ušetřit max.4-5litrů za předpokladu, že budu využívat motor pouze v oblasti nejvyššího kroutícího momentu, abych měl co nejnižší spotřebu. Navíc VINEA nemá ani otáčkoměr. Ale jak psal Milstav, že udělá 400litrů nafty za šichtu, tam by byla už úspora citelná a s jeho strojem jistě realizovatelná.
Máš pravdu, za deset let můžeš ušetřit nafty na jeden rok ježdění. Ale to by jsi opravdu musel striktně jezdit v přesně daném rozsahu otáček a podle otáčkové charakteristiky motorů navíc hodně omezeném rozsahu...
Vinea 30Hp Comfort - MUL1000
- l(a)k(a)tom
Tak jsem o víkendu drandil v lese a podělím se:creative píše:Minulou sobotu pohoda v lese a teď asi pohoda u kamen, to sa nedá.Jedině zmijáka na hlavu jak Dušan a něco přes hubu.
Nejdřív jsem kácel pro povodí okolo potoka a topoly o průměru 60 na patě byly tak 15 cm z kraje úplně promrzlé. Zbytek v jádru byl plný vody, když jsem ho skácel, tak z něj dojila voda a v mínus 15 rovnou dělala na řezu rampouch. Chcípnul jsem pilu hned jak jsem ji vytáhnul z řezu a .... hned mi přimrznul řetěz tak jsem ji potom radši protáčel, abych ji ocákal.
Potom dorazil traktor a aby projel brodem, musel si čelňákem rozbít a vyházet kry z potoka. A jak se tam v tom rochnil, tak jsem si mezitím špatně doříznul kmen (50 cm průměr), svalil se na pilu, na pile se rozmáčknul tlumič výfuku, pila šla dolů pod kmen, chytla mě za prsty mezi brzdu a držadlo a už se tam visel, jako medvědice Máša.
Dost to bolelo a jak sem tam visel a koukal se na něj jak si tam rochní v tom ledu a ne ane přijet, tak jsem kvičel, mrznul a volal na všechny čerty z mobilu. Jako na potvoru měl ten v traktoru vybitý mobil, tak jsem musel počkat skoro 10 minut, než se dorochnil a vyrazil ke mě. Hezky pomaličku dojel, chcípnul to a jde za mnou. Já na něj "dělej doprdele, mám tam ruku, otoč traktor, lano z navijáku sem !" najednou byl rychlej jako blesk. Opatrně ten kmen pootočil a ruka šla ven bez dalších úrazů. Bolelo to jak čert a já tam běhal, abych ji chudinku zmrzlou prokrvil. Dva prsty jsem necítil ještě v neděli.
No a pak to vzal ještě jednou přes ten brod, zamrz mu naviják a jeli jsme domů !
V neděli jsem si cvičně shodil dva polomy a dotáhl domů, ty smrky byly úplně promrzlé, bylo to jako krájet ruskou zmrzlinu.
Cabrio pod kůlnou, baterka jak je namrzlá, nafta obyč, startuje tak na počtvrté, ale naskočí. (Oblaka dýmu pochopilteně). Při mínus 16 jsem musel nechal brblat motor s roučním plynem, než se prohřálo potrubí a pumpička, skoro 20 minut. Jinak to pod plynem začalo chcípat, prostě ta nafta v promzlých trubkách zatuhávala. Zajímavé je, že řepkový olej na řetěz jsem nechal přes noc (mínus 20) a ten tekl. Tak nevím co v té naftě je.
- Vinea 30Hp Comfort
V pátek jsem si dovezl výpalky z lejzru a přes výkend jsem poskládal nový rampovač.Teďka je líp v dílně než venku dneska jsem ho byl vyzkoušet a šlape na tak múže jít na lak.Než jsem vyjel s Vegou tak jsem nalyl teplou naftu a Vega chytla výborně jinak taky jsem už rozmrazoval
ZETOR 5211
Měls být zalezlý doma, v takových mrazech se nerobí.
- l(a)k(a)tom
Šikovnej kus železa , vaříš si sám ? Mně vaří soused, co je původně kuchař, ale má dobrý oko a dělá super. Zrovna převařuje drtič od rojka z benzínové motorové verze na traktorovou (ale má v dílně kosu a nechce se mu do toho).Vinea 30Hp Comfort píše:V pátek jsem si dovezl výpalky z lejzru a přes výkend jsem poskládal nový rampovač.Teďka je líp v dílně než venku dneska jsem ho byl vyzkoušet a šlape na tak múže jít na lak.Než jsem vyjel s Vegou tak jsem nalyl teplou naftu a Vega chytla výborně jinak taky jsem už rozmrazoval
Na velký dřevo tahám kámoše s Maseiem, má čelňák a vezmě klidně šestku v 60 cm průměru. V podstatě teď u toho potoka kácíme ... jak to spadne a rozláme se to, tak to vytáhnem na skládku a pak si to vezme štěpkovač (s topolem nezatopíš). Tam bych s vineou pohořel. Na konci stojí tři topoly 100 - 120 cm na patě, na ty snad bude muset přijet lakatoš !
Pro "malý" dřevo jezdím s vineou - 2 - 3 metry v metrech pobere jako nic.
- Vinea 30Hp Comfort
Svařuju si vše sám je jasný že na velký dřevo je potřeba velkej traktor
ZETOR 5211
- l(a)k(a)tom
celej tejden jsem seděl v kanclu a měl stres , prostě jsem musel ven, jinak to nešlocreative píše:Měls být zalezlý doma, v takových mrazech se nerobí.
velmi pekna praca Vyzera ze vydrži vsetko ako si riesil uchytenie ? možes este nejake fotecky pofotitVinea 30Hp Comfort píše:V pátek jsem si dovezl výpalky z lejzru a přes výkend jsem poskládal nový rampovač.Teďka je líp v dílně než venku dneska jsem ho byl vyzkoušet a šlape na tak múže jít na lak.Než jsem vyjel s Vegou tak jsem nalyl teplou naftu a Vega chytla výborně jinak taky jsem už rozmrazoval
- Vinea 30Hp Comfort
Dík fota budou až po laku zítra jej veze otec do lakovny.Jsou tam úchyty na ramena a třetí bod.
ZETOR 5211
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
kdyby někdo šel kolem ramen zadní hydrauliky zajima me delka tahel a jednotlivé velikosti horní a spodní vidličky
- Vinea 30Hp Comfort