MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Tom

Re: MINI 070, 075

#1756 Nový příspěvek od Tom »

A co klouby z nějakého osobáku, předohrabu? Kardan nadvaříš, ten bude asi krátký...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Ruda94

#1757 Nový příspěvek od Ruda94 »

Táákže jsem dneska konečně dostal motor do dílny :-D

Teď i v dokonale zakonzervovaném stavu .-D

A přijde na jeho odkonzervování a celkové ohledání .-D - ty plechy a převodovka přijdou pryč - dála se bude muset udělat celý nový rám na kterém bude usažzen motor v traktoře. Je tam ještě dost práce snad to vyjde .-D

http://rudolfkrizak.rajce.idnes.cz/motor/

mirototh

#1758 Nový příspěvek od mirototh »

A ešte ma zaujíma čo a ako chladenie motora necháš orginál alebo dáš niečo iné?

Ruda94

#1759 Nový příspěvek od Ruda94 »

to jsem ještě zatím neřešil to až časem no teď je prioritní rozchodit motor jel naposledy před 2 roky a nějak ho usadit do traktoru. Chlazení budu asi řešit nějakým ventilátorem

Tom

#1760 Nový příspěvek od Tom »

Ruda94 píše:to jsem ještě zatím neřešil to až časem no teď je prioritní rozchodit motor jel naposledy před 2 roky a nějak ho usadit do traktoru. Chlazení budu asi řešit nějakým ventilátorem
Buď elektrický ventilátor, nebo jak jsem psal už dříve, naroubovat tam chlazení z traboše. Menší a účinnější než originál.
Jo, a vůbec... proč ten motor nahrazuješ novým? Nedostatečný výkon, nebo mrtvý motor?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Ruda94

#1761 Nový příspěvek od Ruda94 »

jo nejlepší má za sebou a navic ten moto je slabý a špatně se startoval a často vynechával - to se zlepšilo přetěsněním hlavy a výměnnou svíčky. Jinak výkon je taky mizerný přece jenom dvojnásobek je lepší :-D a chci si za to pořídit nějakou sekačku na seno a a obracak .-D

Tom

#1762 Nový příspěvek od Tom »

Ruda94 píše:jo nejlepší má za sebou a navic ten moto je slabý a špatně se startoval a často vynechával - to se zlepšilo přetěsněním hlavy a výměnnou svíčky. Jinak výkon je taky mizerný přece jenom dvojnásobek je lepší :-D a chci si za to pořídit nějakou sekačku na seno a a obracak .-D
Kdyby ses toho motoru chtěl za nějakou lidovou cenu zbavit, tak bych měl zájem ;-)
TomAgro@seznam.cz

strafnik

#1763 Nový příspěvek od strafnik »

Nedá mi to si rýpnout, trochu zákeřně, jelikož mám taky jiný, než původní motor. Myslím, že pokoušet se bastlit do Miniho motory, které jsou původně určeny pro zcela jiný pracovní režim a zástavbové poměry, není dobrý nápad. Většinou se tak děje proto, že na Minim se člověk snadno namlsá a pak obvykle chce víc, než původně předpokládal, že chtít bude a hlavně než předppokládal výrobce. To už je pak možná lepší se nepouštět do přestavby, ale přejít na kapku větší traktor, třeba japonce.

Ruda94

#1764 Nový příspěvek od Ruda94 »

no to je pravda ale co si budeme říkat mini je traktor který jde snadno upravit - aspoň motorová část. Jinak každý motor je do jisté míry předimenzovaný - jinak i spektrum otáček se dá omezit - třeba na karburátoru. jinak ten motor jsem sehnal za babku- nakonec za 800kč - nechávám si i ten puvodní . Dále chci přidělat lože motoru tak , abych nijak nezměnil uložení toho puvodního, abych ho při nejhorším mohl dát zpátky.

stewinko136

#1765 Nový příspěvek od stewinko136 »

Ruda94 píše:no to je pravda ale co si budeme říkat mini je traktor který jde snadno upravit - aspoň motorová část. Jinak každý motor je do jisté míry předimenzovaný - jinak i spektrum otáček se dá omezit - třeba na karburátoru. jinak ten motor jsem sehnal za babku- nakonec za 800kč - nechávám si i ten puvodní . Dále chci přidělat lože motoru tak , abych nijak nezměnil uložení toho puvodního, abych ho při nejhorším mohl dát zpátky.
skusi si pozriet toto http://shop.wiltec.info/product_info.ph ... Welle.html a porozmyslaj ci sa ti neoplati objednat uplne novy a ten iba vymenis za stary a frci ako hodinky.ja ho mam a som spokojny, iba vyfuk som troska upravyl lebo chytal o nadrz.
vela stastia pri praci! stefan

DYK

#1766 Nový příspěvek od DYK »

Kdepak má převodovka MINI výkonový limit?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Ruda94

#1767 Nový příspěvek od Ruda94 »

DYK píše:Kdepak má převodovka MINI výkonový limit?
To se ptáš nebo odpovídáš ? - záleží jak s tím jezdíš né ?

Ruda94

#1768 Nový příspěvek od Ruda94 »

http://rudolfkrizak.rajce.idnes.cz/motor/ takže nové fotečky jak jsem sliboval - motor jsem oddělil od převodovky se spojkou a plechy dal do pryč. Teď musím ho nějak očisti a zprovoznit .-D zítra jestli se zadaří tak skusím udělat nějaký rám co chytne motor k rámu :-D

Tom

#1769 Nový příspěvek od Tom »

Ten motor na tom vypadá dobře 8) Bude se muset zvedat karoserie, nebo pod ní vejde?
TomAgro@seznam.cz

DYK

#1770 Nový příspěvek od DYK »

Ruda94 píše:
DYK píše:Kdepak má převodovka MINI výkonový limit?
To se ptáš nebo odpovídáš ? - záleží jak s tím jezdíš né ?
To si právě myslím, že v tomto případě neplatí. Můžeš s tím zacházet sebeopatrněji, ale jaké sily v převodovce působí u přemotorovaného MINI asi neodhadneš. "Vždyť to tak pěkně táhne". Motory z trabantu i z malucha jsou svým výkonem škodící převodovce. A nedej bože, že se použijí třeba orebná kola.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“