MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
Prošel jsem forum a na straně 23,26 a 35 je o tom psáno -bohužel stále teorie -nic konkrétně. Ferko
-
- Kontaktovat uživatele:
Pravda střídavý proud je jen na traktorech bez baterií. Na to jsem zapomněl. A co zkusit koupit nějaký usměrňovací můstek nebo ho zrobit? chystám se na něco takovýho u otcovýho minika.
Třeba na http://www.gme.cz/usmernovaci-mustky/
Chtěl bych na našem miniku udělat částečně diodový světla - obrysovky, aby bylo víc wattů pro ostatní spotřebiče. uvidim...
Třeba na http://www.gme.cz/usmernovaci-mustky/
Chtěl bych na našem miniku udělat částečně diodový světla - obrysovky, aby bylo víc wattů pro ostatní spotřebiče. uvidim...
- Minihansol
Tu máš pôvodné zapojenia elektriky na Minika.Ferko píše:Prošel jsem forum a na straně 23,26 a 35 je o tom psáno -bohužel stále teorie -nic konkrétně. Ferko
Páni ale na každom traktore či aute kde je nejaké dynamo alebo alternátor je len jednosmerný prúd a je jedno či je tam 6 albo 12 volt prípadne aj 24 stále jednosmerný !!!!!!
Ferko, ono možná by ti i někdo poradil, ale napřed by sis musel dát tu námahu a zjistit, co tam vlastně máš za altík a napsat to sem......
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
To Mirototh: myslím, že se šeredně pleteš. Zjisti si rozdíl mezi dynamem a klasickým alternátorem. Zjistíš nepříjemnou věc. Dynamo vyrábí stejnosměrný proud a alternátor střídavý, který se teprve potom usměrňuje na stejnosměrný.... a až za tímhle usměrňovačem (jedno jestli diodovým nebo jiným) je zase stejnosměrný proud.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
ano altik dává stř proud který je usměrněn někdy už na altíku diodovým můstkem - takže někdy se jeví altík jako dynamo .-DLesa píše:To Mirototh: myslím, že se šeredně pleteš. Zjisti si rozdíl mezi dynamem a klasickým alternátorem. Zjistíš nepříjemnou věc. Dynamo vyrábí stejnosměrný proud a alternátor střídavý, který se teprve potom usměrňuje na stejnosměrný.... a až za tímhle usměrňovačem (jedno jestli diodovým nebo jiným) je zase stejnosměrný proud.
Ale áno špatne som to napýsal ale myslel som to tak že celkovo v inštalácii je jednosmerný prúd za regulátorom napetia ( reglérom) je jedosmerný .
-
Traktor s radlicí připraven - a sníh nikde!
Tak alespoň nějaké využití - přáníčko pro Vás: viz foto
PF 2012
Všem uživatelům fóra TRAKTORY.CZ mnoho zdaru, milovníkům traktorů MINI zvláště!
PS: Doufám, že alespoň trochu nachumelí, ať mi to ten nápis smaže.
Od doby, co mám tu radlici, ještě pořádně nesněžilo, asi se sníh bojí!
Tak alespoň nějaké využití - přáníčko pro Vás: viz foto
PF 2012
Všem uživatelům fóra TRAKTORY.CZ mnoho zdaru, milovníkům traktorů MINI zvláště!
PS: Doufám, že alespoň trochu nachumelí, ať mi to ten nápis smaže.
Od doby, co mám tu radlici, ještě pořádně nesněžilo, asi se sníh bojí!
Ahoj, taky taky .
No ja som zrovna dnes pracoval na radlici mám takú orginál myslím že na MF ešte jaden den a jazdímm
- SERDA
Ahoj kucí,
tak at Vám ty MiNíci šlapou - vše nej v roce 2012 přeje Jirka a můj DobrýCHleba
Serda
Jirko, díky, Tobě ať "dobrochleba" taktéž dobře pracuje a dělá jenom radostSERDA píše:Ahoj kucí,
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Zdravím všechny přátele miniho a přeji hodně zdaru v novém roce.
Před časem jsem si ho pořídil také. Je to děda.Vypadává mi dvojka ,papá
mazut a mastí se pacholek.Zatím sháním náhon rotavátoru.Jsem zvědavej jestli se mi ho podaří sehnat.
Ja je vidět na těchto stránách jsou samí machři kteří
dovedou poradit. Díky za to.
Před časem jsem si ho pořídil také. Je to děda.Vypadává mi dvojka ,papá
mazut a mastí se pacholek.Zatím sháním náhon rotavátoru.Jsem zvědavej jestli se mi ho podaří sehnat.
Ja je vidět na těchto stránách jsou samí machři kteří
dovedou poradit. Díky za to.
Tak ja mám miniho z roku 1987 a kromě motoru který přijde nový ,odřených plastu a trošku větší vuli v řízeni je jako by byl nový :-D. Podle mně záleží jak se hodně a na co ho majitel používá a jak se o něj stará :-D