MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
strafnik

Re: MINI 070, 075

#1636 Nový příspěvek od strafnik »

Tom má pravdu, ale 4 kola jsou 4 kola... a pak když se to pojme jako sběratelská záležitost... :smich: :D :vysmech:

atrey

#1637 Nový příspěvek od atrey »

pavel14 píše:Zdravím malotraktoristi, už v červnu jsem si tohle téma celý pročet a od té doby ho sleduju. A mini se mi zamlouvá čím dál více, akorát si nejsem moc jistý, zda by pro mě měl mini cenu :(
Asi 4x do roka suším pozemek o výměře něco přes 2000m2 a zahradu 1500m2, kde jsou ale stromy a další překážky. V současnosti to seču bubnovkou perla, to by až tak nevadilo ale spíš mi jde o obracení sena a odvoz domů.
Dál mám asi 100-120m2 velký záhonek, tak na podzim zorat a na jaře připravit. Možná bych s miníkem zkusil i brambory...
Myslíte, že by pro mě měl miník význam? Na kolik by mě asi vyšel miník v provozu schopném stavu + nějaký obraceč, pluh, rotavátor a vlečka.

Díky Pavel.
Pavle, mrkni na tuto ponuku, snad je este aktualna. http://dum.bazos.cz/inzerat/12765624/Mini-MT8-070.php
Z prislusenstva je sice len kosa, ale vyzera zachovaly. Na adrese http://dum.bazos.cz/?hledat=Mini+070&hlokalita=&iddel=1
je v ponuke aj s prislusenstvom ale je aj drahsi. Aspon budes v obraze o cene...
atrey

Tom

#1638 Nový příspěvek od Tom »

Jo zachovalý Miník budiž, ale obratná fréza to není, a traktor který musí mít nějakou hmotnost aby "normálně" jel taky ne... Navíc příslušenství je dost drahé a oproti těm Varinám o moc větší záběr nemá... Když traktor tak TK, MT8 050 nebo nějakého japonce... Kdo mě zná tak mu možná tahle slova z mé klávesnice příjdou nelogická, ale za nějakou tu dobu jsem se naučil, že když chci stroj na práci, tak musí zastat veškerou plánovanou práci + mít rezervy a musí na něho být absolutní spoleh. V mém případě Mini dokáže splnit asi 80% plánované práce ale z 50% si sahá na dno svých možností (ne sil, motor mám 9 HP a stačí to - spíš narážím na malou hmotnost).
Když procházím vlákna v jednoosých frézách, co chlapi s Varinama, Terrinama a Agzatama jsou schopni dělat, tak před těmito stroji smekám.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

frantamrazik

#1639 Nový příspěvek od frantamrazik »

Čau chlapy dlouho jsem se neozval jelikož se mi z kompu ztratil program na zmenšování fotek,už ho zase mám tak se chci zase chlubit co že jsem to v poslední době vyváděl.A poněvač nic nepěstuju tak ani neorám a ani nedělám ty klasický zemědělský práce jenom experimentuju.Onehdá popadalo listí z ořechu a já se nerad dřu když máme ty stroje tak jsem hodil na miníka čelní radlici na sníh a už jsem hrnul,holky to po mém počínání jen tak z lehka pohrábly na čisto.
hrabání listí 1.jpg
hrabání listí 2.jpg
hrabání listí 3.jpg
hrabání listí 3.jpg
hrabání listí 4.jpg
[attachment=0]hrabání listí

frantamrazik

#1640 Nový příspěvek od frantamrazik »

Taky jsem minulý víkend dopáchal zadní nabírací a mechanicky vyklápěcí lžíci,zatím je ve zkušební době tak jsem nic neobrušoval ani nenatíral kdybych ještě něco řešil.Při zkoušení jsem zjistil že bych potřeboval plynulejší zdvih při nabírání a nebo delší praxi s hydr.pákou.Ale je to krásné hračičkování když si s tím v pohodě naberete odvezete kam potřebujete vysypete a ještě se stím dá ten matroš porovnat když zpustíte ramena dolů.
zadní výklopná lžíce 1.jpg
zadní výklopná lžíce 2.jpg
zadní výklopná lžíce 3.jpg
zadní výklopná lžíce 4.jpg
ještě pár foteček vyklápěcího a zajištovacího mechanismu
mechanizmus zajištění.jpg
mechanizmus zajištění a vyklápění.jpg
mechanizmus zajištění a vyklápění (2).jpg
ještě pohled ze zadu 1.jpg
ještě pohled ze zadu 2.jpg
ještě pohled ze zadu 3.jpg
ještě mám rozdělanou zadní otočnou z místa řidiče radlici na sníh apod.ale nemám zas tolik času snad ji do sněhu stihnu zatím nashle.

SERDA

#1641 Nový příspěvek od SERDA »

zdar Franto,
pěkná lžíce, jen mám pocit, že to zvedne na zadní 30kg váhy. už jsi to zkoušel v akci?
Serda

Martines

#1642 Nový příspěvek od Martines »

Zdar chlapi.
Uvažuji o orebných kolech na miníka, ty návleky se mi moc nelíbí, a objevil jsem tohle: http://www.superto.cz/239189-kola-orebna-54-cm
Co na to říkáte? Rozměrově by to mohlo sedět. Už jsem jim napsal, k čemu je to určené a kolik to stojí.

Martin.

Tom

#1643 Nový příspěvek od Tom »

Mini vzadu "unese" dost, spíš bych měl strach o tu hydraulickou pumpu... Jak v ní zapraští... Já taky mám občas strach abych ji nestrhl, hlavně u přibližování dřeva. (no vlastně nic jiného jsem v té hydraulice neměl no...)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Tom

#1644 Nový příspěvek od Tom »

Martines píše:Zdar chlapi.
Uvažuji o orebných kolech na miníka, ty návleky se mi moc nelíbí, a objevil jsem tohle: http://www.superto.cz/239189-kola-orebna-54-cm
Co na to říkáte? Rozměrově by to mohlo sedět. Už jsem jim napsal, k čemu je to určené a kolik to stojí.

Martin.
Jo, to je od těhle: http://tip-pv.cz/jednoose-malotraktory-robot.php Byl jsem u nich kupovat 14" ráfky - s drobnou úpravou sedí na Miniho. Domluva je s nima strašná, ale zase myslím, že by nebyl problém se s nima domluvit, aby místo té stojiny co tam je vyrobili uchycení přímo na Miniho, aby tam mohlo být i závaží. Takhle bys tam to kolo totiž nenasadil...
TomAgro@seznam.cz

SERDA

#1645 Nový příspěvek od SERDA »

ja gut Tome, ale ta lžíce samotná s vehementama okolo bude mít 70kg určitě neli víc no a+ páka a je na zadních(se postaví). Nebo ne?
Serda

Tom

#1646 Nový příspěvek od Tom »

Nevím, to by se muselo vyzkoušet... Však se s námi Franta určitě o dojmy a postřehy podělí ;-)
TomAgro@seznam.cz

zdenek f

#1647 Nový příspěvek od zdenek f »

zdravím
Franto mohl bys prosím vyfotit zadni nakladač+MINI z boku v horní pojízné, horní výklopné, spodní nakládací poloze. Moc díky, je to dobrý nápad, díky za inspiraci, napiš jaké máš zkušenosti s funkcí.
zdenek
zdenek

strafnik

#1648 Nový příspěvek od strafnik »

Tož lehce se mi to staví když mám blbě pluh, rotavátor má 100kg a je to tak akorát, jak to bude nad 100 budou potíže se stabilitou předku. Další problém je TBZ, po zkušenostech s čelní origo radlicí bych řekl, že nabírat tlakem do desky TBZ nebude dobré, deska se časem ohne a blbě se to pak rovná...! Nezapomenout že zrovna uložení ramen TBZ Miniho není podepřené stěnou převodovky a je v luftě.

SERDA

#1649 Nový příspěvek od SERDA »

strafnik píše:Tož lehce se mi to staví když mám blbě pluh, rotavátor má 100kg a je to tak akorát, jak to bude nad 100 budou potíže se stabilitou předku. Další problém je TBZ, po zkušenostech s čelní origo radlicí bych řekl, že nabírat tlakem do desky TBZ nebude dobré, deska se časem ohne a blbě se to pak rovná...! Nezapomenout že zrovna uložení ramen TBZ Miniho není podepřené stěnou převodovky a je v luftě.
tak to je přesně jak to počítám- 70 + 30 písku )zátěže) a seš na 100vce. No kolega určitě dá info z praxe.
Serda

Tom

#1650 Nový příspěvek od Tom »

Helemese.... i v JZD Slušovice se pokusili o výrobu "Miniho" http://dum.bazos.cz/inzerat/12785630/Malotraktor.php
TomAgro@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“