MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
Tom má pravdu, ale 4 kola jsou 4 kola... a pak když se to pojme jako sběratelská záležitost...
Pavle, mrkni na tuto ponuku, snad je este aktualna. http://dum.bazos.cz/inzerat/12765624/Mini-MT8-070.phppavel14 píše:Zdravím malotraktoristi, už v červnu jsem si tohle téma celý pročet a od té doby ho sleduju. A mini se mi zamlouvá čím dál více, akorát si nejsem moc jistý, zda by pro mě měl mini cenu
Asi 4x do roka suším pozemek o výměře něco přes 2000m2 a zahradu 1500m2, kde jsou ale stromy a další překážky. V současnosti to seču bubnovkou perla, to by až tak nevadilo ale spíš mi jde o obracení sena a odvoz domů.
Dál mám asi 100-120m2 velký záhonek, tak na podzim zorat a na jaře připravit. Možná bych s miníkem zkusil i brambory...
Myslíte, že by pro mě měl miník význam? Na kolik by mě asi vyšel miník v provozu schopném stavu + nějaký obraceč, pluh, rotavátor a vlečka.
Díky Pavel.
Z prislusenstva je sice len kosa, ale vyzera zachovaly. Na adrese http://dum.bazos.cz/?hledat=Mini+070&hlokalita=&iddel=1
je v ponuke aj s prislusenstvom ale je aj drahsi. Aspon budes v obraze o cene...
atrey
Jo zachovalý Miník budiž, ale obratná fréza to není, a traktor který musí mít nějakou hmotnost aby "normálně" jel taky ne... Navíc příslušenství je dost drahé a oproti těm Varinám o moc větší záběr nemá... Když traktor tak TK, MT8 050 nebo nějakého japonce... Kdo mě zná tak mu možná tahle slova z mé klávesnice příjdou nelogická, ale za nějakou tu dobu jsem se naučil, že když chci stroj na práci, tak musí zastat veškerou plánovanou práci + mít rezervy a musí na něho být absolutní spoleh. V mém případě Mini dokáže splnit asi 80% plánované práce ale z 50% si sahá na dno svých možností (ne sil, motor mám 9 HP a stačí to - spíš narážím na malou hmotnost).
Když procházím vlákna v jednoosých frézách, co chlapi s Varinama, Terrinama a Agzatama jsou schopni dělat, tak před těmito stroji smekám.
Když procházím vlákna v jednoosých frézách, co chlapi s Varinama, Terrinama a Agzatama jsou schopni dělat, tak před těmito stroji smekám.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- frantamrazik
Čau chlapy dlouho jsem se neozval jelikož se mi z kompu ztratil program na zmenšování fotek,už ho zase mám tak se chci zase chlubit co že jsem to v poslední době vyváděl.A poněvač nic nepěstuju tak ani neorám a ani nedělám ty klasický zemědělský práce jenom experimentuju.Onehdá popadalo listí z ořechu a já se nerad dřu když máme ty stroje tak jsem hodil na miníka čelní radlici na sníh a už jsem hrnul,holky to po mém počínání jen tak z lehka pohrábly na čisto.
[attachment=0]hrabání listí- frantamrazik
Taky jsem minulý víkend dopáchal zadní nabírací a mechanicky vyklápěcí lžíci,zatím je ve zkušební době tak jsem nic neobrušoval ani nenatíral kdybych ještě něco řešil.Při zkoušení jsem zjistil že bych potřeboval plynulejší zdvih při nabírání a nebo delší praxi s hydr.pákou.Ale je to krásné hračičkování když si s tím v pohodě naberete odvezete kam potřebujete vysypete a ještě se stím dá ten matroš porovnat když zpustíte ramena dolů.
ještě pár foteček vyklápěcího a zajištovacího mechanismu ještě mám rozdělanou zadní otočnou z místa řidiče radlici na sníh apod.ale nemám zas tolik času snad ji do sněhu stihnu zatím nashle.- SERDA
zdar Franto,
pěkná lžíce, jen mám pocit, že to zvedne na zadní 30kg váhy. už jsi to zkoušel v akci?
pěkná lžíce, jen mám pocit, že to zvedne na zadní 30kg váhy. už jsi to zkoušel v akci?
Serda
Zdar chlapi.
Uvažuji o orebných kolech na miníka, ty návleky se mi moc nelíbí, a objevil jsem tohle: http://www.superto.cz/239189-kola-orebna-54-cm
Co na to říkáte? Rozměrově by to mohlo sedět. Už jsem jim napsal, k čemu je to určené a kolik to stojí.
Martin.
Uvažuji o orebných kolech na miníka, ty návleky se mi moc nelíbí, a objevil jsem tohle: http://www.superto.cz/239189-kola-orebna-54-cm
Co na to říkáte? Rozměrově by to mohlo sedět. Už jsem jim napsal, k čemu je to určené a kolik to stojí.
Martin.
Mini vzadu "unese" dost, spíš bych měl strach o tu hydraulickou pumpu... Jak v ní zapraští... Já taky mám občas strach abych ji nestrhl, hlavně u přibližování dřeva. (no vlastně nic jiného jsem v té hydraulice neměl no...)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Jo, to je od těhle: http://tip-pv.cz/jednoose-malotraktory-robot.php Byl jsem u nich kupovat 14" ráfky - s drobnou úpravou sedí na Miniho. Domluva je s nima strašná, ale zase myslím, že by nebyl problém se s nima domluvit, aby místo té stojiny co tam je vyrobili uchycení přímo na Miniho, aby tam mohlo být i závaží. Takhle bys tam to kolo totiž nenasadil...Martines píše:Zdar chlapi.
Martin.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- SERDA
ja gut Tome, ale ta lžíce samotná s vehementama okolo bude mít 70kg určitě neli víc no a+ páka a je na zadních(se postaví). Nebo ne?
Serda
Nevím, to by se muselo vyzkoušet... Však se s námi Franta určitě o dojmy a postřehy podělí
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
zdravím
Franto mohl bys prosím vyfotit zadni nakladač+MINI z boku v horní pojízné, horní výklopné, spodní nakládací poloze. Moc díky, je to dobrý nápad, díky za inspiraci, napiš jaké máš zkušenosti s funkcí.
zdenek
Franto mohl bys prosím vyfotit zadni nakladač+MINI z boku v horní pojízné, horní výklopné, spodní nakládací poloze. Moc díky, je to dobrý nápad, díky za inspiraci, napiš jaké máš zkušenosti s funkcí.
zdenek
zdenek
Tož lehce se mi to staví když mám blbě pluh, rotavátor má 100kg a je to tak akorát, jak to bude nad 100 budou potíže se stabilitou předku. Další problém je TBZ, po zkušenostech s čelní origo radlicí bych řekl, že nabírat tlakem do desky TBZ nebude dobré, deska se časem ohne a blbě se to pak rovná...! Nezapomenout že zrovna uložení ramen TBZ Miniho není podepřené stěnou převodovky a je v luftě.
- SERDA
tak to je přesně jak to počítám- 70 + 30 písku )zátěže) a seš na 100vce. No kolega určitě dá info z praxe.strafnik píše:Tož lehce se mi to staví když mám blbě pluh, rotavátor má 100kg a je to tak akorát, jak to bude nad 100 budou potíže se stabilitou předku. Další problém je TBZ, po zkušenostech s čelní origo radlicí bych řekl, že nabírat tlakem do desky TBZ nebude dobré, deska se časem ohne a blbě se to pak rovná...! Nezapomenout že zrovna uložení ramen TBZ Miniho není podepřené stěnou převodovky a je v luftě.
Serda
Helemese.... i v JZD Slušovice se pokusili o výrobu "Miniho" http://dum.bazos.cz/inzerat/12785630/Malotraktor.php
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz