Holdrovo MT8
- Vinea 30Hp Comfort
Re: Holdrovo Tékáčko
on se sním dá i odhrnovat sních daj se koupit takový škrapky ty se daj na pera a vezme to prej i 10cm
- Vinea 30Hp Comfort
- robert xxx
Ak ten pas pustis nizsie tak ti moze trhat remene.
- Vinea 30Hp Comfort
musíš to pustit níž rozumně aby se řemeny moc nenatahovaly běžně takle na jaře vyhrabuju louku a za 15let mě řemen ještě neprask ono je třeba jet pomalu
- Vinea 30Hp Comfort
-
spíš odcházeji ty domky co sou na řemenu a nebo ti můžou šroubem protrhnout řemen,ale seno i listí v pohodě. co máš za stroj Lukáši?
- Vinea 30Hp Comfort
Mám možnost na zkoušku půjčit něco staršího,odpoledne se na to jedu podívat tak uvidím.
ZETOR 5211
Zdravim te koukam že tito pekne oře Ja jsem se stim loni(oral jsem s PON 25 poprve)docela natrapil Porad mi prosim jak mám naštelovat natomhle pluhu hloubku.Loni jsem furt prodlužoval třeti bod,abych ten pluh posadil vic na patu,protože mi lezl pořad natvrdo do země a nic nepomahalo.Nakonec jsem usoudil že velkej problem bude asi v tom,že pokud pustim hidrauliku bez zapřiženeho pluhu az dolu,tak mi sedne zaves na zem.Oral jsem tak ze jsem ten pluh držel na hidraulice Tak to chce asi zvíšit nejnižši polohu ramen nebo mozná jeste lepši varianta mit v závesu vyškově nastavitelné kolečko,ktera kopíruje teren.Kola mam rozšířene na metr tak mam pluh mimo osu,posunuty o jednu díru,oru na jednu stanu,což ume kvuli placu ani jinak nejde.Samozdrejme nemam šponovaky na ramenech,tak to zamnou pekne blonca,ty maš na orani došponovane ramena?
Přidam jeste foto,toho lonského počinu,oral jsem ještě se 14 kovim motorem.Pluh si na zorani pučuju od kamarada kteremu lezi v kulne.
Musíš najet jednou stranou traktoru na zvýšenou podložku např. na cihle na výšku 18cm. Slupice pluhu musí svírat pravý úhel s podkladem(rovným betonem). Potom pustíš pluh na zem, třetím bodem povolíš tak, aby špice pluhu nepatrně byla nadzvednutá a radlice seděla na patce plazu. Pak se pluh nebude zaorávat, bude držet hloubku bez hydrauliky a pro traktor to bude poloviční zátěž.
Určite to vyzkoušim,zítra dovezu pluh domu a budu bádat.Jo a ta bočni vule v ramenou teda nevadi?CHystam se totiž dodelat šponováky.AnryZ píše:Musíš najet jednou stranou traktoru na zvýšenou podložku např. na cihle na výšku 18cm. Slupice pluhu musí svírat pravý úhel s podkladem(rovným betonem). Potom pustíš pluh na zem, třetím bodem povolíš tak, aby špice pluhu nepatrně byla nadzvednutá a radlice seděla na patce plazu. Pak se pluh nebude zaorávat, bude držet hloubku bez hydrauliky a pro traktor to bude poloviční zátěž.