VINEA,CABRIO,VEGA

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Vinea 30Hp Comfort

Re: VINEA,CABRIO,VEGA

#2686 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Pěkný fota Zdeno :friends: tak jsi už konečně posekl ;-) ten kryt pod kardanem jsi měl kvůli trávě že a kolik jsi měl naloženo na tý 2,8t
ZETOR 5211

bawor

#2687 Nový příspěvek od bawor »

Vinea 30Hp Comfort píše:Pěkný fota Zdeno :friends: tak jsi už konečně posekl ;-) ten kryt pod kardanem jsi měl kvůli trávě že a kolik jsi měl naloženo na tý 2,8t
Jojo dal jsem tam kryt aby se na kardan nenamotávala tráva funguje to spolehlivě, naloženo bylo málo asi jen 2,5t

donkomposto

#2688 Nový příspěvek od donkomposto »

Pro boschrexroth. To máš kloubáka? Jak budeš na pluhu nastavovat natáčení okolo podélné osy?

artaban

#2689 Nový příspěvek od artaban »

Jaké máte zkušenosti s únikem olejových náplní u strojů od Šálka? U TK to bylo na denním pořádku, že pod traktorem byla stále kaluž oleje. Jak je to s vineou, nebo cabrio? Už tady někdo psal o úniku z nádrže hydraulického oleje.

Vinea 30Hp Comfort

#2690 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Když je v nádrži hodně hydraulickýho oleje,tak při naklopení traktoru v terénu prolíná olej přes ovzdušnění ve víčku.
ZETOR 5211

Orešanec

#2691 Nový příspěvek od Orešanec »

S presakujucim olejiom cez Gufera problem nemam. Navyse co som si vsimol, tak predna prevodovka je pri nastartovanom motore mierne podtlakova. Predna prevodovka je prepojena so sanim do motoru a pri nastartovanom motore by uniky z nej namali byt.
Traktor ma cca160 Mth.
To co bolo pisane o vodotrisku v nadrzi hydraulickeho oleja, plati aj o mojom traktore. Naozaj by to chcelo zmenu aj od vyrobcu na novych traktoroch. Rozmyslam o nahradnom rieseni, bez vypustenia oleja. Ale asi by bolo najlepsie na vratnom potrubi navarit koleno s uhlom cca 100 stupnov .

donkomposto

#2692 Nový příspěvek od donkomposto »

Nevím jak je to provedené na Vinee, ale mě na desítce při prudkém spuštění pluhu stříkal hydraulický plej pod tlakem vzhůru na víko nádrže a bylo to potečené všecko. Tak jsem dal do nádrže pod víčko plechový zvon a je klid.

Orešanec

#2693 Nový příspěvek od Orešanec »

Podobne som to riesil aj na MT8 132.2. Vinea ma ale ine hrdlo a uzaver. Navyse to nevyriesi bublinky vzduchu, ktore pri tej fontane v nadrzi vznikaju.

donkomposto

#2694 Nový příspěvek od donkomposto »

Ono to nemusí být zrovna tvar zvonu. Stačil by jakýkoli plech a klidně utopený v oleji. Jde jen o to, aby plech usměrnil proud oleje žádoucím směrem a když bude pod hladinou, tak žádné bublinky nevzniknou. Ale jak jsem už podotknul výše, nikdy jsem to neviděl rozdělané, tak těžko nějak spekulovat.

myshootko

#2695 Nový příspěvek od myshootko »

Zdravim chlapi, nedavno som zacal zvazovat nakup noveho traktora, tak som si zacal podrobnejsie studovat toto vlakno - presiel som ho komplet cele za 5 dni :smich: a v podstate je rozhodnute - idem do toho :) mam vybraty motor a vybavu, akurat este trochu vaham ci sa zamerat na vineu alebo cabrio. Vzhladom k tomu, ze traktor budem pouzivat skor na prace na poli, asi by som sa priklonil k tomu cabriu, ktore bude urcie lepsie napriklad aj pri sadeni zemiakov. Momentalne mam TK 20 a veru ten vykyv naradia pri zatoceni mi obcas vadi. co sa tyka motora, tak by som bral 36 hp trojvalec a zrejme by to teda bolo cabrio 36hp comfort s prednymi ramenami a zadnou prevodovkou s prepinatelnymi otackami vyvodoveho hriadela. momentalne pouzivam traktor hlavne na poli a na mulcovanie. mame jednu luku v lese, ktora je trochu vo svahu a nie je to bohvieco jazdit tam iba s prednym nahonom, to je jeden z dovodov, preco sa obzeram po niecom novom :) dokonca mi to schvalila uz aj manzelka :friends: takze pocitam, ze ak by islo vsetko podla planu, tak mozno uz buduci rok by sa mohol nakup zrealizovat :) je to este daleko, lebo momentalne nie je este dost prachov, ale velmi dolezita vec je, ze manzelka suhlasi :D zatial bude musiet este sluzit moja sucasna masinka, ktora momentalne trochu neposlucha - musel som odviezt motor do kupelov do napajedel, ale verim, ze buduci tyzden uz bude znova jazdit :) tak nech vam to jazdi a odteraz budem toto vlakno sledovat urcite viac :)
Foton 254

Vinea 30Hp Comfort

#2696 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Nazdar myshootko myslím že jsi vybral dobře 8) a když Ti to manželka schválila tak to je hodně dobrej začátek ;-)
ZETOR 5211

Vinea 30Hp Comfort

#2697 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Tady dávám slíbená fota plošiny zespodu ;-) Musím se přiznat že jsem na to zapoměl :smich:
Přílohy
Plošina 001.jpg
Plošina 002.jpg
ZETOR 5211

Orešanec

#2698 Nový příspěvek od Orešanec »

donkomposto píše:Ono to nemusí být zrovna tvar zvonu. Stačil by jakýkoli plech a klidně utopený v oleji. Jde jen o to, aby plech usměrnil proud oleje žádoucím směrem a když bude pod hladinou, tak žádné bublinky nevzniknou. Ale jak jsem už podotknul výše, nikdy jsem to neviděl rozdělané, tak těžko nějak spekulovat.
Ano to mas pravdu, ja spekulujem dat nieco na hladinu, aby to plavalo a tlmilo to ten prud a spliechanie oleja v nadrzi. Tak by sa tam mohlo naliat aj viac oleja.

myshootko

#2699 Nový příspěvek od myshootko »

Vinea 30Hp Comfort píše:Nazdar myshootko myslím že jsi vybral dobře 8) a když Ti to manželka schválila tak to je hodně dobrej začátek ;-)
Ahoj Lukas, veru moc sa na to tesim. V tomto vlakne som nasiel v podstate vsetky informacie, ktore som potreboval. K definitivnemu rozhodnutiu mi v podstate chyba uz len navsteva u p. Salka v prostejove, aby som nazivo vyskusal obe verzie, ale to budem samozrejme realizovat az ked bude dostatok prostriedkov na ucte :smich: co bude sice az buduci rok, ale dufam, ze ten cas ubehne rychlo :) akurat ma este trochu zaskocila jedna vec. Technicke parametre som si pozeral priamo na stranke agroservisu a tam som si vsimol, ze pre cabrio 36 hp comfort by mala byt ta prevodovka 540/1000 ot. v standardnej vybave, tak som z toho trochu zmateny, ale to je v podstate len detail.

A diky za to foto tej plosiny. Presne tak si to chcem spravit aj ja 8) :friends:
Foton 254

milstav1

#2700 Nový příspěvek od milstav1 »

myshootko píše:
Vinea 30Hp Comfort píše:Nazdar myshootko myslím že jsi vybral dobře 8) a když Ti to manželka schválila tak to je hodně dobrej začátek ;-)
Ahoj Lukas, veru moc sa na to tesim. V tomto vlakne som nasiel v podstate vsetky informacie, ktore som potreboval. K definitivnemu rozhodnutiu mi v podstate chyba uz len navsteva u p. Salka v prostejove, aby som nazivo vyskusal obe verzie, ale to budem samozrejme realizovat az ked bude dostatok prostriedkov na ucte :smich: co bude sice az buduci rok, ale dufam, ze ten cas ubehne rychlo :) akurat ma este trochu zaskocila jedna vec. Technicke parametre som si pozeral priamo na stranke agroservisu a tam som si vsimol, ze pre cabrio 36 hp comfort by mala byt ta prevodovka 540/1000 ot. v standardnej vybave, tak som z toho trochu zmateny, ale to je v podstate len detail.

A diky za to foto tej plosiny. Presne tak si to chcem spravit aj ja 8) :friends:
Jo pokud budeš brat cabrio comfort tak ta prevodovka má 540-1000 ot už ve standartní vybavě ale já bych dneska už mezi traktory vybíral a asi by u mě dneska vyhrál bělorus

Zamčeno

Zpět na „Naše malotraktory“