MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Tapak

Re: MINI 070, 075

#1321 Nový příspěvek od Tapak »

Lesa děkuji za odpověď a obrázek.

Tapak

kuro

#1322 Nový příspěvek od kuro »

Lesa opätovne ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď a radu. Akonáhle budem mať trochu času pustím sa do zásahu dľa tvojho popisu a potom sa uvidí. K tvojmu dotazu čo sa množstva benzínu týka tak to je OK = plná nádrž v rovine. Ešte si kladiem otázku a zároveň ťa poprosím o objasnenie k čomu slúži daná štelovateľná klapka na prívode benzínu na karbci a ako správne má byť povolená > podľa môjho úsudku je tam zbytočná iba čo zavádza.
Teraz ma ešte napadlo, že už asi tri roky čo som musel odpojiť kablové spojenie na kontrolku mazania nakoľko motor začalo zadúšať, po odpojení bolo všetko OK. (samozrejme až doteraz-čo však z uvádzanou závadou nemá teraz nič spoločné) Skutočný dôvod je však pre mňa doteraz neznámy.
Přílohy
vnfdrp.jpg
Naposledy upravil(a) kuro dne úte kvě 03, 2011 9:43 pm, celkem upraveno 6 x.

Tom

#1323 Nový příspěvek od Tom »

Tady je přímý odkaz na ten obrázek: http://uploading.sk/?v=fotomihph.jpg
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

bully

#1324 Nový příspěvek od bully »

Tom píše:Pokud jsem to dobře pochopil, chybí ti řízení. Asi bych to vyřešil úplně celé znova - jinak. Předpokládám, že chceš Miniho na práci a ne na parádu, takže bych se přestal držet originálu, bral bych v potaz to, co mám a snažil bych se to dostat do stavu, v jakém bych to chtěl mít. Takže převodku řízení i s volantovou tyčí novou, z nějakého auta - to bude asi nejjednodušší řešení. Přesně jsem ale nepochopil, co ti chybí na té přední nápravě... Kdyžtak udělej více fotek, a z toho už uvidíme, co chybí. Tříbodový závěs asi vyrobit znova. I když - tady je číslo na pana Karafiáta ( 573 330 106 ) on se zabývá prodejem dílů na Miniho. Samozřejmě už nejsou všechny díly, pouze ty, které podléhají opotřebení a které není problém vyrobit, nebo někde sehnat. Určitě by stálo za to mu zavolat, třeba bude mít to, co potřebuješ.

No skúsil som pozrieť po nete nejaké fotky a dúfam, že sa nik nenahnevá, že som použil aj fotky od niekoho tu z fóra. Zakrúžkoval som to ramienko čo potrebujem najviac. Ostatné časti riadenia, teda tam už zostava vlastne len ta tyč a čap snáď zoženiem. Skúsim zavolať tomu pánovi Karafiatovi, lebo kvôli tomu ramienku riešiť cele nove riadenie je cele zle. Ďakujem za radu a kontakt. :friends:

:OT: :tyty: :vztek:
minisuciastky.jpg
Přílohy
mini4.JPG

Tom

#1325 Nový příspěvek od Tom »

Bully, jestli to ramínko nebude mít pan Karafiát, můžeš kontaktovat pana Smetanu, ten taky nějaké díly má: +420 577 452 870. Vyrobit to půjde těžko, je tam myslím tisícihran, ne?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

zdenek f

#1326 Nový příspěvek od zdenek f »

zdravím
nevíte jaké mají být řemeny na přední náhon? to jsou ty 3 kusy, v katalogu je z-630, 1, začínám ho skládat dohromady a bylo by dobré je tam již mít. Ti číňané to s tím "copyraitem" nemají vůbec jednoduché, mám to v plánu udělat takhle a ono to výjde úplně jinak, člověk něco opomene, je jiný materiá a je průser.
zdeněk
zdenek

strafnik

#1327 Nový příspěvek od strafnik »

Ahoj, jukni na stranu 63, 64 už jsem taky měl podobný dotaz...

Tom

#1328 Nový příspěvek od Tom »

Pánové co sháníte bubnovku k Minimu, tady je jedna na prodej: http://dum.bazos.cz/inzerat/10077951/Se ... 8-0751.php
TomAgro@seznam.cz

ferencc
Kontaktovat uživatele:

#1329 Nový příspěvek od ferencc »

No a ďalšie problémy na svete..?
1. Pri kultivatorovaní som urval páku uzávierky strašne ťažko zapadala a keď som zastal tak sama vyskočila niekdedy aj zajazdy neviete prečo?
2. Pri štartovaní povrazom sa ten hajzlík nechce vrátiť teda naviť už som ho aj prosíl aj mazal no nejde ostane jak sopel vysieť a musím ho cely ručne naviť.
3. Na obracáku mi chyba nožové krojidlo neviete kde by som ho zohnal?
4. Nemáte niekto skúsenosť s prednou uzávierkou? Začínam uvažovať o drobnej úprave predného náhonu. :help:
5. A čo čelná bubnová kosačka???

Ďakujem za všetky odborné a pomocné rady a teda aj za nedoborné a máloprospešné uvítam každú...

ĎAKUJEM

Tom

#1330 Nový příspěvek od Tom »

ferencc píše:No a ďalšie problémy na svete..?
1. Pri kultivatorovaní som urval páku uzávierky strašne ťažko zapadala a keď som zastal tak sama vyskočila niekdedy aj zajazdy neviete prečo?
2. Pri štartovaní povrazom sa ten hajzlík nechce vrátiť teda naviť už som ho aj prosíl aj mazal no nejde ostane jak sopel vysieť a musím ho cely ručne naviť.
3. Na obracáku mi chyba nožové krojidlo neviete kde by som ho zohnal?
4. Nemáte niekto skúsenosť s prednou uzávierkou? Začínam uvažovať o drobnej úprave predného náhonu. :help:
5. A čo čelná bubnová kosačka???

Ďakujem za všetky odborné a pomocné rady a teda aj za nedoborné a máloprospešné uvítam každú...

ĎAKUJEM
Odpovím jenom na část dotazů:
2. Pružina je unavená - musíš ji napružit. Tady je postup: startování odmontuj z motoru (celé, jak to je v tom plechu), sundej z toho to platové táhlo (je tam uzlík), ale bacha, lanko se ti nesmí navinout na buben (i když, jestli se nenavíjí, tak s tím problém není). Když se podíváš na tu cívku, na kterou se navíjí lanko z té vnitřní strany (co je u motoru) tak na jejím okraji najdeš takový výřez. Musíš to lanko přetáhnout přes ten výřez (dostaneš ho tedy "dovnitř" toho startování. A teď tou cívkou pootoč proti směru startování o jednu, případně o dvě otáčky (podle toho, jak moc se to lanko nevrací). No a vrátíš lanko na původní místo, takže držet cívku, aby se nepootočila, a to lanko vyndat z toho výřezu a dostat ho přes ten otvor v plechovém krytu tak, aby čouhalo ven, přidělat plastovou rukojeť, a je hotovo. Kdyby jsi to nepochopil, nebo nevěděl jak na to, tak to startování vem do nejbližšího servisu kde takové věci umí, a oni ti to během pěti minut opraví.
3. Krojidlo asi bude nejjednodušší vyrobit (nějakou tvrdší ocel, poprosit někoho aby ti to poměřil, případně obkreslil, a vyříznout to z té ocele).
4. Píšeš drobné úpravě předního náhonu... Ty máš na Minim přední náhon?? Nebo ho tam chceš vyrobit? Taky mě to napadlo (celkem by se to v těch našich kopcích i hodilo), ale nepřišel jsem na to, odkud vzít "pohon" na předek. A taky místa tam na rozdávání moc není... Jestli máš nějaký nápad, jak to vytvořit, tak sem s tím.
5. Když projedeš tady toto forum, je tady jeden člen, který přední bubnovku má. Myslím, že to byla nějaká druhovýroba, ale nevím, kdo to vyráběl. Včera jsem tady dával odkaz na zadní bubnovku, tak se mi taky nezdá jako špatné řešení.
TomAgro@seznam.cz

slavinko

#1331 Nový příspěvek od slavinko »

Mám poznatok k prednej bubnovej kosačke. Komunikoval som pred určitým časom s výrobcom, ktorý mi však povedal, že v praxi sa ukázala ako nie veľmi vhodná, nakoľko bol problém s chladeným motora - chladenie vzduchom, takže ju aj prestali vyrábať. Naďalej však vyrábajú zadnú bubnovú kosačku. Pridávam aj odkaz - http://www.zacitechnika.cz/sortiment/za ... 100-z-mini.
MINI 070 - mini je mini, ale predsa maxi.

strafnik

#1332 Nový příspěvek od strafnik »

Pánové, když tak probíráme ty sekačky. Taky mám problém/dotaz. Mám sekačku mezinápravovou, plechová , druhovýroba - originál AZR-130 byl laminát. Pomalu mi odcházejí nože. Originál nože nemohu sehnat, budu zkoušet náhradu ze sekačky Toro 51cm. Vyžaduje to však drobné konstrukční úpravy nože. Pokud máte někdo zkušenosti, nebo zdroj originálních nožů budu rád za odezvu.

Tom

#1333 Nový příspěvek od Tom »

strafnik píše:Pánové, když tak probíráme ty sekačky. Taky mám problém/dotaz. Mám sekačku mezinápravovou, plechová , druhovýroba - originál AZR-130 byl laminát. Pomalu mi odcházejí nože. Originál nože nemohu sehnat, budu zkoušet náhradu ze sekačky Toro 51cm. Vyžaduje to však drobné konstrukční úpravy nože. Pokud máte někdo zkušenosti, nebo zdroj originálních nožů budu rád za odezvu.
Ptal ses Smetany? Ten by to měl vědět, jaké nože použít.
TomAgro@seznam.cz

pepa_11

#1334 Nový příspěvek od pepa_11 »

ferencc píše:No a ďalšie problémy na svete..?
Uzávěrka se řadí tak, že páku uzávěrky zvedneš na doraz a s mírným tahem za jízdy čekáš, až se zařadí. Zařazení se projeví tím, že páka se zvedne na doraz do horní polohy a je poznat zřetelné zařazení. Páka zasouvá ozubenou objímku do ozubů klece diferenciálu. Zuby jsou hranaté a musí zapadnout vzájemně mezi sebe. To je umožněno až když se rozdílným otáčením levého a pravého kola (tedy při prokluzu jednoho kola), nastaví zuby tak, že zapadnou. Není třeba vyvíjet silný tah na páku, spíše působit delší dobu, až dojde k prokluzu a tím také k zařazení uzávěrky.
Uzávěrka se vyřazuje sama, když se ozuby uzávěrky odlehčí (přestane působit rozdílná síla na L a P kolo). Vyřadí se vlastní váhou ovládací páky. Naopak, pokud je uzávěrka v tahu, nelze ji ručně vyřadit nebo jen s větším úsilím. To se také někdy stane na souvrati pokud ji zapomeneš vyřadit dříve než začneš zatáčet. Obvykle musíš popojet a otočit volantem na druhou stranu.

Minihansol

#1335 Nový příspěvek od Minihansol »

Testy nového ohrňovača zemiakov za Minim.
Přílohy
okop. zemiak.jpg

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“