MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
Jaký traktorek máš? 075 nebo 070?
-
- Kontaktovat uživatele:
No přeci 070 mini,jinej bych nechtěl.
-
Vkládám slíbené fotky z dopravy a montáže motoru 190F Q1 z Wiltecu
Jediný problém zatím byl s mezerou mezi trubkovým rámem a vzduchovým filtrem, která byla malá a jak se motor nastartoval, tak to do něj bouchalo... Vyřešil jsem to zploštením trubky okolo - viz.foto...
Jinak už vrčel, zbývá jen namašlit elektriku a ovládání plynu...
S.
Jediný problém zatím byl s mezerou mezi trubkovým rámem a vzduchovým filtrem, která byla malá a jak se motor nastartoval, tak to do něj bouchalo... Vyřešil jsem to zploštením trubky okolo - viz.foto...
S.
Pěkný motorek, ale ta trubka.... srdce mi krvácí, nebyla jiná možnost než tak zmordovat ten rám? K tomu čepu přední nápravy: 075ka má v čepu integrované dva závity které po zašroubování šroubů fungují jako stahovák, to ta 070 tak nějak nemá...... ale fakt jo , vypadá traktorovatěji
Myslím, že tam má ty závity taky. Tady jsem našel jednu fotku, na které to jde trošku vidět.strafnik píše:Pěkný motorek, ale ta trubka.... srdce mi krvácí, nebyla jiná možnost než tak zmordovat ten rám? K tomu čepu přední nápravy: 075ka má v čepu integrované dva závity které po zašroubování šroubů fungují jako stahovák, to ta 070 tak nějak nemá...... ale fakt jo , vypadá traktorovatěji
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Také mi srdce krvácelo, ale vzhledem k záruce na motor jsem nechtěl dělat úpravy filtru a jiná možnost nebyla.strafnik píše:Pěkný motorek, ale ta trubka.... srdce mi krvácí, nebyla jiná možnost než tak zmordovat ten rám?
Trubka stejně v předu slouží "jen" k držení světla a zploštění nemá vliv na funkci
S.
Promiň mou kousavost, sám jsem kvůli motoru musel zničit kapotáž, srdce mi to rve....., ale nenašel jsem jiné řešení Co třeba zkusit rozříznout rám přímo nad světlem a trochu ho roztáhnout vložením 2cm trubky nad světlo do řezu a svařit? Možná by to pohlo s uložením pod stupačkama na rámu, ale to by spravil autogen - trochu přihnout v ohybu pod blinkry, ale opatrně aby se nenahrbila ta trubka. Bylo by to elegantní a čisté. Škoda toho rámu
-
V poho... Sám umím také kousat... A kapota určitě také přijde na řadu... bohužel...strafnik píše:Promiň mou kousavost, sám jsem kvůli motoru musel zničit kapotáž, srdce mi to rve....., ale nenašel jsem jiné řešení Co třeba zkusit rozříznout rám přímo nad světlem a trochu ho roztáhnout vložením 2cm trubky nad světlo do řezu a svařit? Možná by to pohlo s uložením pod stupačkama na rámu, ale to by spravil autogen - trochu přihnout v ohybu pod blinkry, ale opatrně aby se nenahrbila ta trubka. Bylo by to elegantní a čisté. Škoda toho rámu
Rámem je vedená elektrika a ta by svařování a nahřívání nepřežila... Ale jako variantu jsem to také zhodnocoval...
- zdenekr
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím "kolegu" (já Mini O70), taktéž mi dorazil 16HP od WILTECu a je to fakt super. První co mne trošku "vyděsilo" bylo zapojení docela nemalé množství kabelů, ale musím říci že po večerním poslání emailu do Němec jsem měl hned druhý den ráno odpověď vč. fotek zapojení v PDF. Poté jsme vyzkoušeli start a motor vrní jako hodinky , naprosto něco jiného od původního Pokud by někdo užil elektro-zapojení mohu poslat, sem bohužel nejde PDF přiložit .Soptikgsx píše:Vkládám slíbené fotky z dopravy a montáže motoru 190F Q1 z Wiltecu
S.
p.s. ovládání otáček by neměl být problém jelikož je táhlo plynu na motoru přímo na konci opatřeno otvorem.
Plánuju si dopředu dělat zametací kartáč, kartáč mám již koupený "starší" z Hako Variette akorát to musím celé uzpůsobit.
Pokud máte někdo zkušenosti nasdílejte prosím
Tak jsem zneužil kalamitku k pojíždění s radlicí. Pár postřehů: Hydraulika při nízkých teplotách pracuje neochotně, stejně řazení převodů - dokud se nezahřála převodovka, pak už pohoda. Závaží do kol by chtělo z olova, nebo z něčeho ještě těžšího Ale jinak dobré. Potkal jsem na chodníku týpka s travním traktorem a radlicí - dělal zimní údržbu pro obec. Na zadních gumách řetězy, místo koše obrovský betonový kvádr. Na hlavě helmu integrálku a jel...... nevím, nevím, jestli by se mi to s Minim taky dařilo (nemám závaží v kolech). Co vy ostatní Miníkáři, hrnete?
Pár obrázků z hrnutí a malá vychytávka.
Já bohužel nehrnu, protože jsem ještě nestihl vyléčit Miniho, a jelikož mi teď zasněžil, tak bůh ví, kdy se bude léčit.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Ahoj Strafniku.strafnik píše:Tak jsem zneužil kalamitku k pojíždění s radlicí. Pár postřehů: Hydraulika při nízkých teplotách pracuje neochotně, stejně řazení převodů - dokud se nezahřála převodovka, pak už pohoda. Závaží do kol by chtělo z olova, nebo z něčeho ještě těžšího Ale jinak dobré. Potkal jsem na chodníku týpka s travním traktorem a radlicí - dělal zimní údržbu pro obec. Na zadních gumách řetězy, místo koše obrovský betonový kvádr. Na hlavě helmu integrálku a jel...... nevím, nevím, jestli by se mi to s Minim taky dařilo (nemám závaží v kolech). Co vy ostatní Miníkáři, hrnete?
Jak tě tak poslouchám, tak ty ani tak nepotřebuješ závaží jako řetězy. Myslím, že na ty tvé travní gumy by dobře pasovaly z nějakýho osobáku - asi 15". Já mám v plánu, jak už to tady někdo říkal, předělat škodovácký disky na miníka na zimu a vybavit je řetězy - to přece musí brát. Na ty originál jemný šípáky se žetězy moc nehodí, hodně se jich schová mezi šípy a zabírá jich tak polovina. Jinak tu radlici máš dobře udělanou. Chystám se na ni taky, ale zvedání bych chtěl udělat na ruku přes páku, jako to mají třeba ATV. Ale teď můžu leda houby, pač jsem doma s angínou a už mě to pěkně se..!
Přesně to jsem měl v plánu i já. Řetězy na těch origo šípákách jakoby nebyly když tam jsou. Přemýšlel jsem vzít 14" disk ze škodárny vyřezat celou tu stojinu a navařit tam ty tři pacičky, ale nějak na to není čas, a pořád neumím sehnat jeden ten disk. Jeden mám, ale druhý ne a ne sehnat.Martines píše:Ahoj Strafniku.strafnik píše:Tak jsem zneužil kalamitku k pojíždění s radlicí. Pár postřehů: Hydraulika při nízkých teplotách pracuje neochotně, stejně řazení převodů - dokud se nezahřála převodovka, pak už pohoda. Závaží do kol by chtělo z olova, nebo z něčeho ještě těžšího Ale jinak dobré. Potkal jsem na chodníku týpka s travním traktorem a radlicí - dělal zimní údržbu pro obec. Na zadních gumách řetězy, místo koše obrovský betonový kvádr. Na hlavě helmu integrálku a jel...... nevím, nevím, jestli by se mi to s Minim taky dařilo (nemám závaží v kolech). Co vy ostatní Miníkáři, hrnete?
Jak tě tak poslouchám, tak ty ani tak nepotřebuješ závaží jako řetězy. Myslím, že na ty tvé travní gumy by dobře pasovaly z nějakýho osobáku - asi 15". Já mám v plánu, jak už to tady někdo říkal, předělat škodovácký disky na miníka na zimu a vybavit je řetězy - to přece musí brát. Na ty originál jemný šípáky se žetězy moc nehodí, hodně se jich schová mezi šípy a zabírá jich tak polovina. Jinak tu radlici máš dobře udělanou. Chystám se na ni taky, ale zvedání bych chtěl udělat na ruku přes páku, jako to mají třeba ATV. Ale teď můžu leda houby, pač jsem doma s angínou a už mě to pěkně se..!
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Ahoj, hrneme, ale start byl tentokrát delší.