MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
pepa_11

Re: MINI 070, 075

#901 Nový příspěvek od pepa_11 »

O trubku pedálu brzdy mi to asi také dře. Ty máš širší kola, tak ta tam asi vadí. Zkus přidělat kladku na páku ramen z druhé strany, ať máš lano dál od kola. Nevím, jak to bude vycházet, ale vím, že když jsem to montoval jednou do roka, vždy jsem laboroval, jak to má být!

Soptikgsx

#902 Nový příspěvek od Soptikgsx »

Zdravím...,
tak jsem také objednal motor 190F Q1 z Wiltecu z Německa (označení na dodáku je trošku odlišné - Gasoline Engine 190FEQ25.4mm 11.8kW/16hp). Vzal jsem to sice od Wiltecu, ale přes eBay (prodávající: fraenky79) a s dopravným do ČR to vyšlo na 289 eur (269+20). Přišlo to klasickou poštou.
První dojmy:
- motor nevypadá špatně, spínací skříňka je zvlášť a dá se přimontovat, kam bude třeba. Součástí je malý šroubováček a klíč na svíčku (ten klíč je pěknej aušus, je snad z papíru...bude potřeba pořídit jiný)
- hřídel má správný průměr a hardy tak vklouzla úplně bez problémů
- rozteč upínacích šroubů je také perfektní - krásně to sedí s deskou u traktůrku
- umístění v traktůrku - mám mini 075. Po oddělání kapoty jsem ho tam dostal i s nádrží, aniž bych musel něco předělávat. Vzhledem k předpokládaným vibracím bude nutno pozvednout trubkový rám (mini 075 má ocelovou trubku kol dokola) - příliš malá mezera. Výfuk nebude nutno přemísťovat

Zatím jsem ho ještě nenastartoval, tak až to přijde, tak se podělím... a časem dodám i fotky ;-)

Pro Minihansol: - Jak a kam jsi připevnil lanko plynu? Nemáš fotku?

S.

strafnik

#903 Nový příspěvek od strafnik »

Tak jsem otočil kladku na páce TBZ dovnitř dál od kola, vychází to lépe, ale narazil jsem na druhý problém, zdvih hydrauliky je jaksi větší než zdvih radlice, budu muset dávat pozor na koncovou polohu radlice. Taky jsem zjistil, že hlavní světlomet je v originální poloze zakryt obrysem radlice, máte s tím někdo zkušenost?

pepa_11

#904 Nový příspěvek od pepa_11 »

Délku lana nastavuji tak, že jsou ramena hydrauliky v horní poloze a zároveň přední závěs (v mém případě lišta) je také v horní poloze. Tu dolní polohu radlice bude nejlépe omezit nějakým dorazem přímo na předním závěsu. U toho mého tam něco je.
Nevím, proč Ti vadí zakryté světlo? Pokud chceš při práci svítit, bylo by vhodné nějaké pracovní světlo nad radlici a to zapínat místo toho původního. Já mám pracovní světélko dozadu, asi 21 W, při jeho zapnutí poklesne svítivost všeho osvětlení. Chtělo by to odpojovat alespoň koncová světla. Alternátor nemá zas takový výkon. Tato realizace je zatím jen v hlavě. Pryč jsou doby, kdy jsem oral až do tmy.

strafnik

#905 Nový příspěvek od strafnik »

V pracovní den, bude-li potřeba hrnout sníh,( když se dostanu domů) bude už tma, takže jsem předpokládal, že si posvítím hlavním světlometem, ten je zatím někde v balíku na poště :) dosud jsem za tmy neměl důvod s traktůrkem rejdit. Zato teď když je tma už ve 4 došlo i na světla. No a radlici jsem vlastně dořešil až nedávno, takže mi nedošlo že ve zvednuté poloze zakryje osvětlení. Vyřeším to asi speciálním držákem, terý umožní jak uchycení světla v origo poloze tak nad kapotáží, čímž si zajistím dosah světla před traktor i s radlicí. Kolik Ah máš baterii? Používám 45Ah (teoreticky by mi alternátor měl dávat 16A) tak snad k poklesu svítivosti nedojde, vyzkouším, uvidím, napíšu :)

pepa_11

#906 Nový příspěvek od pepa_11 »

Nojo, tak on má někdo akumulátor. A nabíjí mu to 16ti A. To má určitě i startér! :smich: Také mám startér. Ale ten ruční se špagátem.
Promiň, nějak jsem zapomněl, že 075tka má jinou elektriku. Moje 70tka má má pouze ten altík v motoru, při plných točkách motoru to trochu svítí, jak ubereš, hasnou i světla. Žádný akumulátor nemám.
Takže ta moje předchozí připomínka pro Tebe neplatí! :tyty:

strafnik

#907 Nový příspěvek od strafnik »

Promiň, nechtěl jsem si tahat triko.....

pepa_11

#908 Nový příspěvek od pepa_11 »

No, to si samozřejmě nemyslím! Měl to být jakýsi fór, asi nepovedený. Spíš se pozastavuji nad sebou, že jsem si neuvědomil rozdíl mezi těmi dvěma typy traktorů. :friends:

strafnik

#909 Nový příspěvek od strafnik »

Dnes jsem zadal do výroby takovou špéci kladku, která má ochránit trubku - brzdový pedál, kterou dře to lanko. Do konce týdne by to mělo být, pak to nafotím, třeba to někoho inspiruje. Řekl bych, že každé nářadí, má trochu jiné poměry na lanku. Přední závěs na kosu, sněhová fréza, radlice..... každé má trochu jinou dráhu zvedání. Ty využiješ celý zdvih zadní hydrauliky? Mi zbude min. třetina dráhy zvedání TBZ nevyužita - radlice je na doraz.

pepa_11

#910 Nový příspěvek od pepa_11 »

Asi také celý zdvih nevyužiji, ramen vzadu si při sečení moc nevšímám. Navíc tento rok jsem lištu a tím ani přední závěs nemontoval. Tu louku, co jsem MINÍkem sekal, spásají sousedovi koně, Na zahradě, mezi stromy, se s ním nehnu.
Také se pokouším vyrobit radlici na sníh, tak spěchej, ať se mohu inspirovat. Podle předpovědi to asi do prvního sněhu nestihnu.

strafnik

#911 Nový příspěvek od strafnik »

Tak přikládám foto radlice. Ještě pořádný sníh a uvidíme, jestli veškerá energie vynaložená na zprovoznění stála za to. Mimochodem, chybí mi závaží do kol, na Youtube jsem viděl u některých Kubot závaží do TBZ - verze s trávníkovými koly. Máte s tím někdo zkušenosti? Má to význam dělat?
Přílohy
DSC01062.JPG
DSC01061.JPG
DSC01058.JPG
DSC01063.JPG
DSC01056.JPG
DSC01055.JPG

Tom

#912 Nový příspěvek od Tom »

Máš to hodně pěkné. O moc lepší systém, než mám já z té eMeFkové radlice. Já na zimu uvažuju, že udělám držák toho předního závaží do zadního TBZ (ve předu bude hydraulika, tak se závaží přesune na zadek, kde bude potřeba). Tu díru na závaží ti změřím ještě dneska.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

pepa_11

#913 Nový příspěvek od pepa_11 »

Stafniku, to vypadá dobře. Originál radlice je vcelku jednoduchá a líbí se mi to nastavení sešikmení radlice. Vím, že jsi zde už fotky prezentoval, na traktoru to vypadá mnohem názorněji. Ať Ti dobře slouží!

U nás už těch 10 - 12 cm sněhu bylo a to, co hlásí na noc a zítřek.....
Radlici stále tvořím. Zatím jsem stvořil přední držák, který obchází ta závaží. Myslím na to, aby nebyl lehký předek. Ta závaží se dají vždy sundat. Plech na radlici mám také, i když jiného tvaru, než bych potřeboval. Ještě řeším to spojení s traktorem tak, aby se radlice mohla oproti rámu vychýlit, pokud zadní kolo najede na nerovnost. Ještě to nějaký čas dá, pak budou i nějaké fotky. Takže zítra na mě čeká 60 cm široké hrablo s ručním pohonem a jestli bude těch 20 cm mokrého sněhu, tak velká Al lopata.

strafnik

#914 Nový příspěvek od strafnik »

Tak to držím palce, já se nadílky sněhu nemohu dočkat - test radlice. Stále nemám dořešeno dření lanka o trubku brzdy, jelikož je na něm navařen kolík koncové polohy pedálu. Musel bych ho uřezat, rolku nasunout a kolík zavařit nazpět.... nemám dílnu, ponk je pod sněhem, čekám na oblevu :D Stejně to ale nechápu jak si s tím výrobce zalaškoval. Trubička zavařená do rámu, která má vést lanko směřuje do osy trubky pedálu. Kdyby byla přivařená pod rámem asi by pohodově minula i tu trubku pedálu :vztek: To snad nějak zkousnu, a až bude obleva uplatním svůj zlepšák. :)

cyklobike
Kontaktovat uživatele:

#915 Nový příspěvek od cyklobike »

Neměl někdo rozdělaný ten čep na př.nápravě,mám tam velkou vuli a nemužu ho dostat ven,koukal jsem na nákresy ale tam není nic vidět, jak je to tam přidělaný tak kdyby někdo věděl díky.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“