MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Blesk007
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI 070, 075

#5941 Nový příspěvek od Blesk007 »

Já to neřeším, musel bych udělat štítek a navíc to mám na pole cca 20m na konec uličky a pak asi 15 po polňačce a jsem na svém. Policajt tu nikdy nebyl a asi nebude.

texi

#5942 Nový příspěvek od texi »

..syn vymyslel a vytiskl na tiskárně přihnojování k sazeči brambor.
Obrázek

Obrázek
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994

Blesk007
Kontaktovat uživatele:

#5943 Nový příspěvek od Blesk007 »

8) šikovnej

tomto

#5944 Nový příspěvek od tomto »

Já taky jezdím a přejíždím často po komunikaci, proto to chci řešit. A jak je to s přípojným vozíkem ANM108, ten má taky svůj štítek, budu ho muset pojistit zvlášť, nebo to jde nějak ošetřit v povinném pro Miniho (dodatek včetně připojených příslušenství)?

Prckolet

#5945 Nový příspěvek od Prckolet »

Nazdar bando a vy jak relaxovat dneska?
Ja se dal na seceni travy.

https://youtube.com/shorts/S8Ujh2RY8Kk? ... 7V7hTrhm0O

Kdyz se zadari v zime udelam novou sekacku aby i trosku vypadala. Tahle konstrukce se maximalne osvedcila! Je lehka a maximalne ucina a navic neni hlucna coz je fajn

Blesk007
Kontaktovat uživatele:

#5946 Nový příspěvek od Blesk007 »

nechávám to na seno, dnes relaxuji s DP :(

Prckolet

#5947 Nový příspěvek od Prckolet »

Chtel bych zkusit na minika predni sekacku s koleckama a zvedanim pres savle ale nejak neni casu! V sobotu byla hodinka casu tak jsem se dokop k nasazeni pluhu a ted me ceka zkoumani jak udelat pripojeni na zaves aby byl nastaveny do naklonu.
Obrázek
Obrázek
A jeste jsem si narychlo spichnl stahovak na bubny na vlek ANM-108 abych vymenil loziska a zkouk oblozeni.
Obrázek
Tak uvidime jak bude zase chvilka casu jak to doladime.

Prckolet

#5948 Nový příspěvek od Prckolet »

Krasnou slunecnou nedeli preji! nemate doma nekdo tuhle hridel navic? jde mi jen o tu vyznacenou cast ten predni bazmek uz nepotrebuju. nemate nekdo?
Obrázek

jsem se nudil tak jsem si dnes udelal predni sekacku na zkousku jak to bude sect jestly je lepsi mezi stromky tahle nebo ta zadni. a po prvnich par metrech uz vim ze ta na predek je na klickovani urcite lepsi.
Obrázek

Obrázek

sekacka byla puvodne v zadu ale jen jsem ji chtel vyzkouset na predni casti. osvedcila a se a pujde udelat uplne nova

Kvak

#5949 Nový příspěvek od Kvak »

Pěkný den všem.
Pořídil jsem pro otce okolo domu a na políčko minika 075. Ukazalo se ale, že minik potřebuje komplexní opravu (motor, převodovka?) a revizi toho ostatního... Jsem novým fandou značky :-) a nemam k opravě zatím ani znalosti ani potřebné vybavení. Prosím poradil by mi někdo na koho (fanda profesionál či firma) se s komplexní opravou minika obrátit?
Moc díky za tip či kontakt.

Prckolet

#5950 Nový příspěvek od Prckolet »

Cau Kvaku. pokud jsi trosku zrucnej udelas si na minikovi spoustu veci sam je to opravdu dost dobrej stroj a udrzba a lehke opravy se dalaji snadno, pokud sem nahodis s cim potrebujes pomoct radi ti tu zdejsi odbornici poradi a popripade nasmeruji i na nahradni dily. ja jsem ze zlinska coz je od tebe celkem daleko! ja tu mam napriklad smetanu ten by ti to dal do puvodniho stavu cele jenze jde o cas on toho ma strasne moc a kooor v lete. takze jestly chce s nahod tema a poradime ti!

boyten
Kontaktovat uživatele:

#5951 Nový příspěvek od boyten »

K tomu pojištění jak se tu řeší. K některým minikúm je vystaven originální papír, který ho opravňuje k provozu na veřejných komunikacích ........... Nemáš bumážku, nemáš co dělat na silnici :-D Pojištění je ti k hounu, když tam nemáš co dělat. Pojišťovna způsobenou škodu zaplatí a po viníkovi bude vymáhat (tzv. regres). Policajti se dívají na zelenobílodigitalní kartu jenom kvůli tomu aby proběhlo vše tak jak jsem popsal v minulé větě, aby se nestalo, že někdo něco zaviní a nemá na to :-D Jinak je jim to v podstatě jedno, a mají jiné starosti jak miníka na návsi................ První je základ a to je, jestli s tím oním strojem můžu legálně na komunikaci - je to jednoduché ANO nebo NE , nic mezitím není......... Někdo tu psal, že to má 20m na polňačku a pak 15m na políčko. Na cestě 20m porazíš sousedovic 5letého kluka co se učí na kole a uděláš mu bebínko na celej život, na polňačce porazíš zbloudilého cyklistuturistu a přejedeš mu kolo za 70tisíc. při sjezdu z polnačky na políčko se převrhneš a traktorek tě zamáčkne....... Policajti to vyšetří a jdou do háje. pojišťovna nezaplatí nic ani trvalé následky, ani kolo, ani třeba životní pojistku - proč? ne protože jsou to hajzli ale protože jste tam neměli co dělat :-D
A teď v tom novém zákoně je vypuštění příčinná souvislost. To znamená, že když máš blbě prasklé sklo a si na mokru nedobrzdil protože máš sjeté gumy tak pojišťovna krátila pojištění protože máš sjeté gumy (příčinná souvislost). A dneska když v té samé situaci na nových gumách při cestě z pneuservisu nedobrzdíš, tak pojišťovna bude krátit, protože máš blbě prasklé sklo. (příčinná souvislost potichoučku a zlehka zmizela ze zákona............... takže se hledá proč by jsi tam neměl co dělat .....)

No tak jsem se trochu rozohnil no :-D vemte si z toho co potřebujete a ať žádnou pojistku nikdy neopotřebujete :-D
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

Prckolet

#5952 Nový příspěvek od Prckolet »

Kluci kdo z vas ma originalni dvojmontazku na minikovi a muze mi zmerit mezeru mezi pneumatikama?

Boyten: a jak je to tedy s tema sekacima trakturkama takze ta pojistka je tedy k nicemu? je lepsi nejaka pojistka na blbostku atd?

boyten
Kontaktovat uživatele:

#5953 Nový příspěvek od boyten »

Prckolet: Ahojky, hele sekací traktůrky opět nemají na silnici co dělat pokud nejsou z výroby určené pro provoz a NEBO k ńěkterým traktůrkům se dokupuje tzv. silniční sada. Jenže ty můžeš dovézt traktůrek na podvalu a sekat v parku což je sice veřejný prostor ale není to komunikace ...... takže povinné ručení by se mohlo hodit :-D
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

Prckolet

#5954 Nový příspěvek od Prckolet »

Nazdar bando Tak jak jste travili nedeli ? ja jsem se pustil do stavby platonaku pac nemam na cem vozit drevo tak jsem si dneska jeden spichnul. jeste tam musim dodelat drzaky na bocnice komplet posvarovat a zapojit brzdy a bude hotovo ale uz ted to vazi 63 kilo az tam budou bocnice a desky tak se dostanu na 90kg
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5955 Nový příspěvek od Atlan »

Pri vahe mimika, by som tu nalravu supol dozadu, lebo po prve nic nepotiahnes a po druhe nic neubrzdis. Proste je to o hubu, dvihne to zafok na mimikovy a pojdes......
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“