WINEA,CABRIO,VEGA II
Re: WINEA,CABRIO,VEGA II
Zdravím chtěl bych si pořídit Cabrio 36hp od Šálka. Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti. Hlavně se mi zdá že má malý rejd. Díky za rady.
-
Choď do Prostejova a vyskúšaj ako ja.
Ja ho mam 10r a nepríde mi malý. Určite je menši ako ma Vinea.
Ak nevída cúvnem aj v malej záhrade pri oraní.Pri ostatnej práci nie je obmedzujúce ale každý mame svoje špecificke potreby.
Ja ho mam 10r a nepríde mi malý. Určite je menši ako ma Vinea.
Ak nevída cúvnem aj v malej záhrade pri oraní.Pri ostatnej práci nie je obmedzujúce ale každý mame svoje špecificke potreby.
Nevíte jestli šálek ještě prodává Cabrio emisní normy 3? Děkuji
Kupoval jsem Cabrio LD 26 před rokem. Je to původní 36 hp stažená na nižší výkon právě kvůlli euro 5. Naprostá spokojenost.
Rejd určitě není jako u kloubáku, měl jsem TK, Ale jde o prfeference. Pochybuji že lze koupit nový traktor s emisní normou 3.
Rejd určitě není jako u kloubáku, měl jsem TK, Ale jde o prfeference. Pochybuji že lze koupit nový traktor s emisní normou 3.
Nazdar, chcel by som sa opýtať či už niekto skúšal alebo má nejakú dlhšiu skúsenosť s novým motorom v mt8?
Zdravím vespolek. Mám asi půl roku nový Cabrio 26LD. Při jízdě na rychlou čtverku se to téměř nedá udržet v přímém směru. Pořád to strhává doleva, nebo doprava. Zároveň mi přijde, že je hodně hlučný podvozek. "Kvílí" to tak, že to přehluší hluk motoru. Oleje jsem kontroloval. Vše se zdá být ok. Volal jsem panu Šálkovi, a ten mi řekl , že je to nová mašina, ať tomu dám ještě čas. Ale dělá to pořád stejně. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Díky
Jo, mám to asi stejně. Když s tím valim na plnou 4, tak musim furt kvedlovat volantem, pustit na rovině volant jako v autě, tak sem hned ve škarpě.
No a na to kvílení si taky časem zvykneš, hlavně to je slyšet, když valim z kopce a vymáčknu spojku.
Co bys chtěl od stroje vyvinutýho v 70. a 80. letech
No a na to kvílení si taky časem zvykneš, hlavně to je slyšet, když valim z kopce a vymáčknu spojku.
Co bys chtěl od stroje vyvinutýho v 70. a 80. letech
- adam_pitak
Skuste pri stojacom traktore tocit volantom a sledovat capy riadenia. Nas (5xx MTh) uz ich ma obidva zodrate/vybite/vylogane:
Mieeeer
Je to teda docela nebezpečné. Lidi si ťukají na čelo když jedu a lítám zleva doprava. Přijde mi, že i ta reakce na otočení volantem je hodně ostrá. Kámoš říkal, že existují nějaké "škrtící" podložky, které se dávají do hydraulických hadic, a to by mělo zpomalovat průtok a tím pádem zpomalit reakci na volant. Na čepy jsem se díval. Ty jsou ok. Je to nový stroj. Bohužel nevím kolik mám motohodin, protože ten displej asi stojí taky za prd. Pokaždé to ukazuje jiné hodnoty
Pokud to máš nový stroj, tak bych to normálně reklamoval. To řízení taky musím korigovat, ale určitě to není tak, že z pohledu pozorovatele bych kličkoval po silnici. Kolik otáček volantu máš na vytočení plnýho rejdu?
Tak to mě vůbec nenapadlo sledovat otáčky volantu do plného rejdu. Dnes jsem to zkusil a je to asi nějaké divné. Když mám kola napřímo a dám plný pravý rejd, tak volantem otočím asi o nějakých cca 130 stupňů. Necelou půl otáčku volantu. A pokud z přímého směru vytočím plný levý rejd, tak je to skoro celá otáčka volantu. To znamená cca dvojnásobek. Toho jsem si vůbec nevšiml. Co by to ale znamenalo? Čím je to způsobené?
rozdil obemu pistnice...
Taky bych řekl, že je to na reklamaci. Mám cabrio něco přes rok. Na rychlou čtyřku jedu opravdu málo kdy, ale pokud ano tak se žádné kličkování nedějě.
Mírné korekce ano , ale přijde mi to normální.
Mírné korekce ano , ale přijde mi to normální.
Teď už s tím moc jezdit nebudu. Někdy během zimy bych měl jít na první servis. Tak zavolám výrobci a domluvím se s nimi. To jsem zvědav co s tím bude.
Tak jsem zkusil na Cabriu vůli na na čepu řízení. Na kloubu u pístnice to kloktá tak 3 mm. Klouby na spojovacím táhle jsou OK.
Po 100 Mth...to je zoufalý! Doufám že to byl zmetek. To snad musí mít delší životnost. A to MAŽU.
Už jsem napsal Šálkovi o nový. Snad to půjde v rámci reklamace.
Po 100 Mth...to je zoufalý! Doufám že to byl zmetek. To snad musí mít delší životnost. A to MAŽU.
Už jsem napsal Šálkovi o nový. Snad to půjde v rámci reklamace.