MINI 070, 075
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: MINI 070, 075
to by nemusel být až takový problém, pokud sedí průměr a najde se frézař se správným nástrojem
Keď by mal niekto záujem tak pošlem rozmery a fotky, ideálne na facebook
-
- Kontaktovat uživatele:
No hlavní zájemce je tady Pepča, ale nějak se nevyjadřuje, tak se jel možná grilovat na Rhodos.
Inak nie všetci sú na Facebooku tak napíšem aj sem, môj kamarát vyrába nože na AKR 122, vyrobené na mieru podľa mojich pôvodných nožov, keď by bol záujem treba napísať. Cena je 300 kč/12€ za kus.
Cena sa bohužiaľ rovná výrobným nákladom
Cena sa bohužiaľ rovná výrobným nákladom
Poslal som Vám e-mail s kontaktnými údajmi na pána.
Pro mirec sk
Kabel co vede k plováku v oleji zkratuje zapalování při nízké hladině oleje.
Ten druhý vede k zapalovací cívce a zkratuje jí proti kostře při zhasnutí motoru.
Dva kabely v čokoládě jsou vývody z dvouokruhového alternátoru, jeden okruh střídavý co napájel světla a druhý měl usměrnění
diodou v kabelu a poháněl směrová světla.Tady jí někdo odstranil.
Šedivý kabel je pravděpodobně zkratování zapojené na regulaci otáček /tam co vede struna plynu /
A bílý bude ukostření motoru. Bohužel foto z druhé strany motru chybí, pro upřesnění šedivého a bílého kabelu.
Z fota je vidět ozubení na setrvačníku to znamená že má nebo měl elektrický startér.
Kabel co vede k plováku v oleji zkratuje zapalování při nízké hladině oleje.
Ten druhý vede k zapalovací cívce a zkratuje jí proti kostře při zhasnutí motoru.
Dva kabely v čokoládě jsou vývody z dvouokruhového alternátoru, jeden okruh střídavý co napájel světla a druhý měl usměrnění
diodou v kabelu a poháněl směrová světla.Tady jí někdo odstranil.
Šedivý kabel je pravděpodobně zkratování zapojené na regulaci otáček /tam co vede struna plynu /
A bílý bude ukostření motoru. Bohužel foto z druhé strany motru chybí, pro upřesnění šedivého a bílého kabelu.
Z fota je vidět ozubení na setrvačníku to znamená že má nebo měl elektrický startér.
jano070 píši pm. Chvilku tady nejsem a doufám, že nejdu pozdě.
Tak jsem se pustil do montaze toho noveho cerpadla.
montaz probehla v pohode a cerpadlo slapalo ALE bylo moc rychle a to tak ze i pri priskrcovai na rozvadeci se savle stale moc rychle chodily nahoru a dolu(v zatezi) a cerpadlo zbytecne valilo na ty obratky coz se me moc nelibilo a tak jsem nakonec namontoval puvodni cerpadlo s overenou rychlosti. ted jeste zbejva vyrobit vlastni nadrz na hydraulicky olej pod spojovaci tyc motoru a prevodovky.
jnak me doma uplnou nahodou pristala spojovaci volantova tyc(od volantu k servu) z nejakeho nakladaku s uplne totoznym drazkovanim jak ma mt8 080 ale neni nani zadne cislo ani nikdo nevi z jakeho nakladaku to skoncilo v regale. nema nekdo zkusenost ze by to na nejakem nakladaku bylo? liaz scania avia daf volvo iveco atd atd?
montaz probehla v pohode a cerpadlo slapalo ALE bylo moc rychle a to tak ze i pri priskrcovai na rozvadeci se savle stale moc rychle chodily nahoru a dolu(v zatezi) a cerpadlo zbytecne valilo na ty obratky coz se me moc nelibilo a tak jsem nakonec namontoval puvodni cerpadlo s overenou rychlosti. ted jeste zbejva vyrobit vlastni nadrz na hydraulicky olej pod spojovaci tyc motoru a prevodovky.
jnak me doma uplnou nahodou pristala spojovaci volantova tyc(od volantu k servu) z nejakeho nakladaku s uplne totoznym drazkovanim jak ma mt8 080 ale neni nani zadne cislo ani nikdo nevi z jakeho nakladaku to skoncilo v regale. nema nekdo zkusenost ze by to na nejakem nakladaku bylo? liaz scania avia daf volvo iveco atd atd?
Pánové jak velká políčka obděláváte s miníky? Uvažujeme o menším hospodářství prvně ale musíme sehnat pole tady na vsi což bude dost obtížné ale jde mi o to zda pole které má třeba 3-5tis m2 jde udržovat s miníkem nebo to řešíte většími traktory
To jsem zvedav co ti zdejsi znalci napisou. Ja osobne nevim jen si myslim ze se to da obdelavat aj s terrou ale jen to zabere zbytecne vice casu a vic se nadres ne? Minik neni spatnej stroj ale na takove policko bych asi osobne volil uz aspon tkcko ale jak rikam jen tipuju
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
TK nie drahe a zaostale, to radsej japonca
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Jasně proto jsem zvědavý co kdo používá japonce jsem chtěl ale jsou celkem drahé a když pominu komplikace s nahradníma dílama tak furt to bude prcek..
takhle pokud seženu půdu tak budu určitě chtít oves případně pšenicu plus brambory možná řepu do jednoho řádku..
vzhledem k tomu že jsme ve fázi plánovaní a počítání chtěl bych získat co nejvíce info o tom co kdo čím obdělává. Osobně si nemyslím že by to miník nedal je to skvělej stroj a jsem za něj rád.. jen nevím jestli bych na obdělávání nestrávil mládí.. nikdy jsem tak velkou plochu nedělal a tak tedy nemám tušení ani co to zabere velkým traktorem natož Miníkem
takhle pokud seženu půdu tak budu určitě chtít oves případně pšenicu plus brambory možná řepu do jednoho řádku..
vzhledem k tomu že jsme ve fázi plánovaní a počítání chtěl bych získat co nejvíce info o tom co kdo čím obdělává. Osobně si nemyslím že by to miník nedal je to skvělej stroj a jsem za něj rád.. jen nevím jestli bych na obdělávání nestrávil mládí.. nikdy jsem tak velkou plochu nedělal a tak tedy nemám tušení ani co to zabere velkým traktorem natož Miníkem
Jako take poličko ( ked som to prepočital dufam že dobre 30-50 arov ) by ti moj dedo povedal že obrabal motykou.... je to o tom čo od toho očakavaš mi mame 20 arov zhruba čo obrabam orat tkčkom v pohode do hodiny sused obrabal 28 s unimaxem to je o chlp silnejšie jak mini oral to cca 3 hodky ked máš času tak v pohode poznam chlapka čo sukromniči a obrába 2 hektare TERROU !!! ale to je už iny level obecne čim menši stroj tym viac času tam stráviš stačilo by ti tkčko ale ak chceš použit zadny vyvodak stracas 4x4 ak s v kopci si v haji ... to už radej mt 050 nebo jukon nebo japonci ak chceš staru klasiku tak zerorka 25 nebo 3011 a tou už to daš jak rychlo tak je to kus masy a zvladneš i drevo atd ale vše je o financiach a času ktori tomu chceš venovat ( poznam chlapka čo obrába 15 arou a kupil si zetora 12045 bo sa mu pači a tych 50 arov dáš v pohode aj minikom ale ak bys mal napr 3011 tak to spraviš za 1/5 času stroj ked sa on staraš dokaže tahať 24 hodin denne či už velky alebo mal je to pak len o čase prace
Práce sa neboj! , kľudne si vedľa nej ľahni!!
Fialka : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95&t=29061
SEX je slastiplný zážitok, ale jazdils niekedy Crystalom 120 45 alias Boženka ???
Fialka : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95&t=29061
SEX je slastiplný zážitok, ale jazdils niekedy Crystalom 120 45 alias Boženka ???
-
- Kontaktovat uživatele:
Bobe, to je dost složité. Já mám víceméně větší záhon cca 200m2 a je tam všechno. Nestříkáme, takže práce miníkem je za okamžik a pak strávíš 99 procent času na pletí, sbírání mandelinek, zalévání ... je to až nad hlavu, pokud k tomu pracuješ. Za zahradou je pole teď asi 3300m2 a tam je to jen na trávu, takže posekat, obrátit a zavolat si lis je práce na chvíli a s miníkem to zvládám s prstem v nose. Orat těch 3300 už by se mi s ním asi moc nechtělo, ale zvládl by to taky, s rotavátorem je to to samé. Představa že tam budu pěstovat obilí a shánět kombajn na sklizeň je zajímavá, ale trochu mě z ní běhá mráz po zádech. A už vůbec nevím, jak bych to pak uskladnil, aby mi to neplesnivělo. Takže tak. Výrobce psal kdysi v prospektu, že je to na obdělávání do hektaru a já myslím, že ta půlka 5000m2 je fakt limit.
Čau a rozhodni se dobře. Spíš bych šel cestou postupného rozšiřování, pokud to jde a osahal si to, aby ti to nepřerostlo přes hlavu hned na začátku.
Čau a rozhodni se dobře. Spíš bych šel cestou postupného rozšiřování, pokud to jde a osahal si to, aby ti to nepřerostlo přes hlavu hned na začátku.