MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
RFOX10

Re: MINI 070, 075

#5761 Nový příspěvek od RFOX10 »

Zdravím.Zkus AGRO Smetana Vizovice.Měl je i v nabídce.

fero65

#5762 Nový příspěvek od fero65 »

Ahoj chlapci,mám problém zo zaradením 1-je tam nejaký finta-dosť je to voľné,čo mám skontrolovať-dík :driver:

BeranekCZ

#5763 Nový příspěvek od BeranekCZ »

Nevite, zda se da nekde sehnat kryt na ten PTO vzadu? Dost na to lita hlina a pak to musime porad cistit. Google mi nic nenasel nebo jsem zadaval spatna slova.

EDIT: AHa tak pod krytem kardanu mi to neco najde. Nekdo nejaky ozkouseny?..aha to budou asi kryty jen te hridele kloubove. Ne toho konektoru na trakturku. "Kryt vývodové hřídele" bude ono...ale dotaz zda ma nekdo nejakou vyzkousenou trva :)

Blesk007
Kontaktovat uživatele:

#5764 Nový příspěvek od Blesk007 »

Kluci, asi vám budu muset napsat něco, co nechcete slyšet :(
Fero65: odstroj kapotáž a pokud se to někde nešprajcuje na páce, vedení a vidličce, tak budeš muset asi rozhodit převodovku a zrepasovat ty vidličky, kterými se řadí rychlosti. Je to šroubované na kulisu vysokopevnostními šroubky, myslím M5x12 (bez záruky) a ty se časem vymačkají, zohýbají a jinak pokurví a pokud to není tip-top, tak to blbne. Když se dopracuješ až sem, tak je nezapomeň zalepit vhodným lepidlem na šrouby.
Beránku: obávám se, že na googlu uspěješ jen s velkým štěstím, raději si to udělej - bude to rychlejší 8)

Prckolet

#5765 Nový příspěvek od Prckolet »

nazdar kuciiii hele poslete me prosim fotky a oznaceni vasich dvouvalcovech motoru kdo z vas je tam mate! pokukuju po vymene motoru tak bych chtel nejakou inspiraci.

Igor starší

#5766 Nový příspěvek od Igor starší »

https://www.youtube.com/watch?v=ia4-jfdP3sY Traktor by mal jadiť na naftu a nie na benzín. Možno sa mýlim, ale je to môj názor. Spotreba 1 liter nafty na 1 hodinu práce pri plnom výkone motora.

Blesk007
Kontaktovat uživatele:

#5767 Nový příspěvek od Blesk007 »

Igor starší píše: pon kvě 22, 2023 11:31 pm https://www.youtube.com/watch?v=ia4-jfdP3sY Traktor by mal jadiť na naftu a nie na benzín. Možno sa mýlim, ale je to môj názor. Spotreba 1 liter nafty na 1 hodinu práce pri plnom výkone motora.
Nádhera, srdce jásá 8) 8) 8)

Peter768

#5768 Nový příspěvek od Peter768 »

Minik je dobrý strojček na tú dobu v ktorej sa vyrobil v našich podnienkach a strane/vláde. Kto chce z tohto traktoríka urobiť plnohodnotný stroj tak sa "narobí", ale Igor starší to dokázal. Ja som v mojom Minikovi spálil v záťaži veľa benzínu. Mal som ešte origo motor, doplnený o štartér + komplet elektrika. Tiež som chcel prerábať, ale nie je na to čas, tak som kúpil japonca 14koní s predkom. Týmto chcem povedať, že je dobré si dopredu rozmyslieť čo od toho traktoríka človek čaká a čo je schopný v domácich podmienkach upraviť, pretože cena pôvodného Miníka voči japoncovi nie je extrémne rozdielna. Tak voľba bola jasná ;-)

Prckolet

#5769 Nový příspěvek od Prckolet »

Kuciii ja chco videt fotky dvouvalcu a ne cist co je dobre v nem met :d :d kdyz budu chtit dam si tam elektromotor :d ale ted chci obrazky dvouvalcu ma nekdo? :jazyk: :typek:

Peter768

#5770 Nový příspěvek od Peter768 »

Nikto viac nemá... :jazyk: ..len Igor starší ;-)

Blesk007
Kontaktovat uživatele:

#5771 Nový příspěvek od Blesk007 »

Dvouválec nemám, nemohu sloužit :(

Mirec_SK

#5772 Nový příspěvek od Mirec_SK »

Dobrý večer všetkým
Viem že tém prerušovača smerových svetiel bola preberaná miliónkrát. Predsa ja by som potreboval možno radu z podobnej oblasti ale asi z inej strany. Samozrejme nám ako ostatným ktorý majú MIini 70 prerušovač odišiel respektíve ani neviem koľko fungoval keďže ho vlastní môj oco a už dlhu dobu to nefunguje. Rozhodol som sa ,že tam dám miesto starej dosky čo ani neviem kde je prerušovač z Felicie a pred to zaradím diodu KY719 alebo nejakú alternátorovú aby usmernila polvlnu, kedže daný motor ktorý je priložený na obr. ma alternátor a vyrába striedavinu. Našiel som si schému na internete a začal prekopávať zapojenia či sú rovnaké s danou schémou. Všetko sedelo len mám problém s kabelážou, ktorá ide od motora alebo lepšie povedane od alternátora. V prílohe je obrázok so schémou kde som dole vyznačil tri farby bielu, sivú a červenú. Tieto kábliky idu do konektora X4 všetko je zapojené na presné piny ako ma podľa schémy. Biely ide priamo na kostru cez očko. Sivý ide z druhej strany agregátu niekde z poza kapotáže. Bolo by potreba dosť veľa veci rozobrať tak som to zatiaľ nerobil. Červený ide z jednej svorky kde je v nej spoločne aj čierny vodič (čokoladka). A tu nastáva kameň úrazu netuším čo s ním spraviť alebo čo ten čierny vodič je zač. Svetla fungujú na MINI ale ako čo robím ako robím tak po zapnutí smeroviek nie a nie zasvietiť či blikať (vždy po zapnuti smeroviek mi na vývode prerušovača , prerušovaný signál voči kostre padne do nuly). Preto chcem najprv identifikovať kabeláž od začiatku a tak to viacej rozpitvať. Neviete mi poradiť čo môže byt ten čierny vodič alebo či v tej čokoládke je ten čierny sa ma spojiť s bielym? Neviem veľa o alternátoroch alebo o vývodoch z neho. Slivý čo ide pomimo ako je znázornene na obrázku tak ten ide 100% na stop tlačidlo to viem že je dobre. Lebo po stlačený STOP tlačidla preskakuje ten sivý s kostrou a agregát vypne. Potrebujem tie vývody identifikovať lebo mam pocit že niečo tam nehrá už od začiatku. P:S - Konektor X2 je rozpojený pretože sa tam vodiče prehriali od agregátu čiže skúšam to iba na zadnej strane na sedadla.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Pepa_III

#5773 Nový příspěvek od Pepa_III »

Dobrý den. Řeším sekačku (bubnovou) a obracečku (tzv.slunečko) za mimika. Má tady někdo nějakou zkušenost a doporučení. Děkuji

Peter768

#5774 Nový příspěvek od Peter768 »

Mal som bubnovku BDR700 prerobenú za Minika. Hľadaj tu vo vlákne.

Prckolet

#5775 Nový příspěvek od Prckolet »

Po delsim shaneni maleho hydraulickeho cerpadla jsem se rozhod ze si jej nakonec zbastlim sam doma. Cerpadlo jsem dostal od kamarada a started zakoupil za 500 a slo se svarovat. O vikendu pujdu testovat hydraulickou zatizitelnost a uvidime jak si povede. A pokud vse dopadne ok pujde se na prestavbu minikove hydrauliky. Prvne jsem jej chtel koupit z fabriky ale dat za to 8 litru se me fakt nechcea levnejsi jsem nesehnal tak slo na samodomo vyrobu

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“