MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
LPS11

Re: MINI 070, 075

#4531 Nový příspěvek od LPS11 »

Fešné tupláky 8) 8) 8)

Ty jo, tohle už snad ani nemá možnost proklouznout, ne? Tady se už zastavuje motor :)

Mooooc pěkné.

P.S. Díky všem za schválení. Už letí objednávečka pro Ježíška

Ladas

masko88

#4532 Nový příspěvek od masko88 »

Vďaka :) Pri bežnom (na mini určenom) používaní to je viac ako postačujúce... Hlavne dupla pridáva stabilitu pri bočnom náklone. Motor vládze, ale ako som postupne zistil, najväčšou prekážkou je nízka váha stroja. Časom možno doplním väčší stroj :-/
MT8 Mini 070
Dakr FD3

masko88

#4533 Nový příspěvek od masko88 »

Vďaka :) Pri bežnom (na mini určenom) používaní to je viac ako postačujúce... Hlavne dupla pridáva stabilitu pri bočnom náklone. Motor vládze, ale ako som postupne zistil, najväčšou prekážkou je nízka váha stroja. Časom možno doplním väčší stroj :-/
MT8 Mini 070
Dakr FD3

LPS11

#4534 Nový příspěvek od LPS11 »

Zdarec ve spolek,

tak jak jste kdo byl hodny a dostal neco od Jeziska na sveho stroja? Pochlubte se! Napriklad u nas jsme byli tak hodni, ze nam Jezisek nadelil nove boticky na naseho minika. Uz jen prezout a vyrazit do poli....

Jsem zvedav, jak veliky rozdil to bude.

https://postimg.cc/gallery/1ysqjljdq/

Preju same dobre, hlavne hodne zdravi a stesti v novem roce 2020 :wink:

Blesk007
Kontaktovat uživatele:

#4535 Nový příspěvek od Blesk007 »

LPS11: to jsi byl teda moooc hodný a miník asi taky. Hezky si užijte nové obutí a moc se nedřete.

A pro všechny Minikáře: hodně zdraví a štěstí do nového roku, ať vám to pěkně vrčí a ještě líp tahá a všechny hejblátka, šroubečky a těsnění ať jsou na svém místě a dělají co mají :) :juuuu: :king: :vanoce: :olin: :hvezdicky: :hvezdicky:

LPS11

#4536 Nový příspěvek od LPS11 »

Blesk007 píše:LPS11: to jsi byl teda moooc hodný a miník asi taky. Hezky si užijte nové obutí a moc se nedřete.

A pro všechny Minikáře: hodně zdraví a štěstí do nového roku, ať vám to pěkně vrčí a ještě líp tahá a všechny hejblátka, šroubečky a těsnění ať jsou na svém místě a dělají co mají :) :juuuu: :king: :vanoce: :olin: :hvezdicky: :hvezdicky:

8) 8) 8) 8) 8)

Díky moc. Tobě takééééé :)

vlom

#4537 Nový příspěvek od vlom »

masko88 píše:Vďaka :) Pri bežnom (na mini určenom) používaní to je viac ako postačujúce... Hlavne dupla pridáva stabilitu pri bočnom náklone. Motor vládze, ale ako som postupne zistil, najväčšou prekážkou je nízka váha stroja. Časom možno doplním väčší stroj :-/
Ahoj, na fotce je vidět, že máš na traktorku elektrický naviják. Možná se mýlím, vypadá to, že jej používáš i místo ruční hydrauliky. Můžeš napsat, o jaký naviják se jedná, jak jej využíváš a jaké s ním máš zkušenosti? Díky za odpověď.
Jinak ty Mitasky, to je naprosto jasná volba, dokonce jsem mohl poslat do světa jak orební kola, tak "péro" na pluh.
Všem majitelům Mini přeji to nejlepší do nového roku 2020.
Vlom

masko88

#4538 Nový příspěvek od masko88 »

vlom píše: Ahoj, na fotce je vidět, že máš na traktorku elektrický naviják. Možná se mýlím, vypadá to, že jej používáš i místo ruční hydrauliky. Můžeš napsat, o jaký naviják se jedná, jak jej využíváš a jaké s ním máš zkušenosti? Díky za odpověď.
Jinak ty Mitasky, to je naprosto jasná volba, dokonce jsem mohl poslat do světa jak orební kola, tak "péro" na pluh.
Všem majitelům Mini přeji to nejlepší do nového roku 2020.
Vlom
Ahoj, áno naviják sa doplnil na jar minulého roku a plán bol využiť ho aj namiesto hydrauliky. Ide o Gamax winch-3500 lbs z navijakyshop.sk. Funguje to výborne, avšak použitie miesto hydrauliky sa moc neosvedčilo. Pri kompletne namotanom lane to má totižto celkom veľkú vôľu, zároveň by som pri práci s navijakom ocenil aj hydrauliku (zadný mini nosič na ťahanie dreva?)
Len dopĺňam, že navijak vie celkom slušne žrať baterku.

Tu by som sa rád spýtal otázku na tých, čo už riešili prerábku hydrauliky - mám ísť do čerpadla s elektromotorom, alebo doplniť čerpadlo hnané kardanom (originál kardan mi kamarát pomohol vymeniť za poloos z auta, takže mi odpadla väčšina kardanových neduhov) :-/ :help:
Vopred ďakujem za každý názor.

P.S. Zároveň Vám aj ja prajem všetko dobré v Novom roku :)
MT8 Mini 070
Dakr FD3

Blesk007
Kontaktovat uživatele:

#4539 Nový příspěvek od Blesk007 »

Masko88: to s tou hydraulikou je otázka do pranice :)
Já si to udělal na elektročerpadlo a jsem zatím spokojený
klady:
- neubírá to výkon motoru
- běží to i když není nastartováno
- nemusíš řešit převod na čerpadlo

zápory:
- elektročerpadla jsou dražší než mechanická
- musíš mít silnější baterku a i s tou to docela zacvičí
- mimo rozvaděče, musí být i elektroinstalace
Ale mám už hotovo a jsem rád, že jsem šel touto cestou.
Ikdyž jsem si tuhle tak přemýšlel, že kdybych se někdy rozhodl pro stavbu úplně nového traktoru, tak bych asi byl na vážkách jestli ho neudělat celý hydraulicky poháněný i s hydromotory na kolech - motor by honil natvrdo výkonné čerpadlo a vše ostatní by bylo přes olej, ale to je jen takový nápad :)
čau

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#4540 Nový příspěvek od Atlan »

No hej len elktrika netecie narozdiel od hydrauliky, a nechcem vidiet cenu za nove hydrokomponenty.

Kludne si to elektrocerpadlo daj. Len pocitaj stym ze bude treba aj baterku aspon 44Ah a altik na motor. Vykonostne by som povedal ze neusetris nic, lebo aj ta vrtula na altiku odobera nejaky vykon. I ked menej ako na aute, kedze sa toci opacne.
Inak vyjody uz boli spomenute. Ide to vzdy. Nehrrje sa olej. Mne yo naprazdno zerie 40A a pri vyklapani vlecky tusim 180A uz nepamentam presne. Ptoste zahul tam je. Ale ja tam mam prerobeny starter a servocerpadlo z oktavie ci z coho. Ide kupit kompaktny celok z aut co maju vyklapavie čelo, len pozor aby bolo na 12V.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

masko88

#4541 Nový příspěvek od masko88 »

Veľká vďaka za rady :) Trochu to ešte skúsim rozvinúť...
K el. hydraulike sa prikláňam najmä kvôli tomu, že už mám el. naviják a 44aH baterku, ktorú však štandardný motorový alternátor (motor som vymenil za čínu - German 16HP, trochu zväčšená kópia hondy GX390) nestačí dobíjať. Čiže výkon mi odoberie buď čerpadlo, alebo väčší alternátor, tam si nepomôžem.
Prevod na kardane už mám dorobený, mám tam asi 6cm remenicu. Takže viem pripojiť ako alternátor, tak aj čerpadlo (s domcom, aby sa to celé nerozsypalo).

Lákavá je ale pre mňa možnosť doplniť viac sekciový rozvádzač (2-3 sekcie, možné rozšírenie použitia v budúcnosti?), čo pri el. čerpadle bude zrejme vyrobiť trochu komplikovanejšie, alebo? Proste keď to už budem robiť, rozdiel v cene nebude vo finále až taký zásadný...

Musím doplniť, že čo sa týka hydrauliky, som úplný laik. Preto by som rád počul názory na výkonové limity takéhoto riešenia:
- o akom najväčšom čerpadle môžem teoreticky v prípade Mini/16hp motoru uvažovať?
- je reálne uvažovať o 3-sekciovom rozvádzači?
MT8 Mini 070
Dakr FD3

oco13

#4542 Nový příspěvek od oco13 »

A zamyslel si sa nad váhovými limitmi? Je super mať hydrauliku ktorá ti zdvíha tonu, lenže čo s ňou ak 150kg vzadu už spraví traktor neriaditelným.
Ja s týmto bojujem pri trocha väčšom stroji a čo mi funguje doma na rovine v chotári ma prevracia.. :-/
Obrázek paráda no nie??
Obrázek a tri kilá navyše :pistol:
Obrázek
Kým som mal toto (velkosť asi Miník,aj výkon) tak mi na TBZ stačilo obyčajné prepákovanie. :hm:

masko88

#4543 Nový příspěvek od masko88 »

Nízka hmotnosť bol prvý nedostatok, ktorý som si uvedomil, keď som mini konečne po takmer roku rozbehal a začal používať. Kým to ale vymením za čosi väčšie, musím s tým chvíľu vydržať... Preto už nečakám zázraky. Skôr som myslel využitie napríklad na výklop vlečky (momentálne cez naviják), alebo na prednú radlicu (a možno jej natáčanie?). Čiže aspoň tie dve sekcie by som vedel reálne využiť.
Už len či normálne čerpadlo, alebo elektro a ak elektro, tak či tie dve sekcie dokážem spraviť, aby to bolo použiteľné...
MT8 Mini 070
Dakr FD3

masko88

#4544 Nový příspěvek od masko88 »

Ukážka z prác, ktoré zatiaľ zvládol. Esteticky chcem mini ešte trochu doriešiť, ale až po tej hydraulike :nene:

Obrázek

Obrázek
MT8 Mini 070
Dakr FD3

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#4545 Nový příspěvek od Atlan »

Mozes. Mat aj 10 sekcii, len ich nebudes pouzivat naraz. Ja ma len dvojsekciovy, keby som vedel kupim 3 sekciovy. Tak ze mam len ovladanie 3 bodu s plavajucou polohou a druhu sekciu na vyklapanie vlecky.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“