Milhaussovic Yukon W5032
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Re: Milhaussovic Yukon W5032
Takže rozdělat a okouknout,snad se k tomu nějak dostanu. Po chvilce je jak pěťák,od začátku co traktor mám
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Copak nějaký kontaktol doma mám,to mě nenapadlo vystříkat,ale to asi nepomůže
Záleží kde ten přechoďák máš, já bych ho nejdřív zkusil, pak až rozebíral spínačku.
a jak jsou zapojená ta pracovní světla? aby nebyli zapojené přes klíček ty halogenky mají odběr
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Jsou zapojený jak to bylo originál,jen jsem vyměnil druh světel. To ještě zkusím povypínat,co by to mohlo dělat
možná zkusit mít rozsvíceny jenom spodní bez tich pracovních a nebo zkusit a víc zmáčknout ty konektory aby víc táhli co vedou do spínačky
Podobný problem som mál na T613 ale vypinačom na svetla Za pol roka som ho meníl 2x! Tak som vytrhol polku kabelaže a prerobil som to na relatkaa bol kľud.
Jestli ty všechny světla zapínáš přímo přes spínačku, tak to bude na výměnu, bude vypálená, takové proudy dlouhodobě nevydrží. Výměna za novou chvíli pomůže, ale dlouhodobě je vhodné to předělat na relátka. Mám stejný problém na Cabriu 30.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Přídavný světla vždycky přes relé Dřív to dávali v sadě - 2 světla, relátko, pojistka, někdy i dráty a konektory... Dneska se holt šetří, tak nedaj v balení nic, a kdo s tím nemá zkušenost, a nedrží se obrázku (pokud tam je), napojí to na přímo a neřeší, že 1 halogen se standardní 55W žárovkou na 12V (a to nemluvím o tom, že lidi tam dávaj 100W i víc) si vezme 4,6 Ampéru, takže dvě světla vemou 9A a 4 světla už 18A! To je na přímý zapínání hodně i na extra spínač V dnešní době ideální řešení jsou (kvalitní) LED světla. Proudy minimální, životnost mnohem lepší, a svítivost (u kvalitních) taky. Navíc pracovní LED světla osvítí opravdu celou plochu, zatímco klasické halogeny vždycky svítí spíš do malé plochy nebo pruhu. Jsou dražší, ale zase neni potřeba relé (já bych ho tam stejně dal, nakonec asi každej jich doma pár najde, nebo se za dvacku koupí), stačí tenčí dráty, a nepraskaj u nich žárovky Nevadí jim vibrace, otřesy, nárazy... A tolik netopí (což ale většinou nevadí). Taky většinou nemají skleněnou optiku, která se snadno rozbije Zapojení se může lišit - záleží jestli chceš vazbu i na klíček, na hlavní světla, na koncový světla a podobně... Základní zapojení je vždy podobné - na relé máš kontakty 30 (+ 12V), 85 a 86 - spínání relé, a 87 - ke světlům. Pojistku můžeš dát jednu před relé (na 30) neb jednu za relé (na 87), nebo dvě za relé - za rozdvojením - pro každé světlo jednu. Některá relé mají pojistku přímo na sobě. Jsou i 5ti pólová relé - ty pak mají navíc k běžnému spínanému kontaktu (NO) i "rozepínací" kontakt (NC). Může se to hodit pokud chceš například aby se zapnutím pracovních světel zhasla světla dálková, nebo u denního svícení se to používá pro vypnutí denního svícení při zapnutí hlavních světel. Ke kontaktu 85 (nebo 86 - je to jedno - jde o dva konce jedné cívky) přivedeš pak spínací napětí buď přes klíček a vypínač, nebo jen přes vypínač, případně jakoukoliv jinou kombinaci (např. u toho rozepínacího relé právě přes kontakt NC toho relé které má vypínat (přepínat) to co bude to další relé zapínat Proud na kontakt 30 se vede vždy přímo od baterky - ideálně přes pojistku, nebo pojistku + relé spínající napájení, pokud chceš mít jistotu že nevyhoříš Stalo se mi jednou, že právě takový drát přímo od baterky se prodřel a zkratoval, a normálně ta bužírka vzplane - málem mi vyhořelo auto! Proto pojistka pokud možno vždy, co nejblíž baterce, a ideálně ještě hned někde u baterky relé spínající proud dál do okruhů světel až třeba s první polohou klíčku, nebo podle potřeby. Zvlášť pokud tam vedeš jeden silnější drát pro víc světel nebo celkově víc věcí.
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Já nevím jak je to na yukonovi zapojené,nezkoumal jsem to. Mám zapojené jen ty dvě,které tam byly originál,jen jsem je vyměnil za tyto čtvercové. A jdou zapnout jen na druhou polohu,tedy se světly hlavními,na dálkové už nejdou,to zase jdou zadní hledáčky. Nevím zda to tak má být,nebo už se v tom někdo hrabal. Zkusím je vypnout a pozorovat klíček,zda se tolik neohřeje,bude to světlama. Světla měnit za ledková nebudu,na to zatím nemám maximálně bych mohl vyměnit žárovky za ledkové,zda se v tomto provedení dělají
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Dělají, ale pozor na svítivost (skutečnou). Jsou LEDky a LEDky... Některý svítí jak svíčka, jiný doslova ozáří prostor Ideálně vyzkoušet, nebo kdo už má vyzkoušené a poradí...
To zapojení je zvláštní - správně nemají jít pracovní světla současně s dálkovými - přední ani zadní. Takže pokud to zadní s dálkovými jdou, asi se v tom někdo vrtal... Pracovní mají jít jen s tlumenými. Někdo si to předělává, že jsou úplně nezávisle, nebo už s parkovačkama, a někdo (spíš na větších strojích) si předělává aby šli zadní pracovní i s dálkovýma- když jezdí po silnici v noci třeba se sečkou, tak aby byla osvětlená i na dálkové - aby do něj někdo zezadu nevrazil. Musí ale být sklopený dolu, aby neoslňovaly auta za ním... Bejvá to spíš další světlo nebo světla navíc - tzv. převozní. Svítí v podstatě skoro kolmo dolu za traktor, aby jen osvítili nesené nářadí, ale neoslňovaly auta za ním.
To zapojení je zvláštní - správně nemají jít pracovní světla současně s dálkovými - přední ani zadní. Takže pokud to zadní s dálkovými jdou, asi se v tom někdo vrtal... Pracovní mají jít jen s tlumenými. Někdo si to předělává, že jsou úplně nezávisle, nebo už s parkovačkama, a někdo (spíš na větších strojích) si předělává aby šli zadní pracovní i s dálkovýma- když jezdí po silnici v noci třeba se sečkou, tak aby byla osvětlená i na dálkové - aby do něj někdo zezadu nevrazil. Musí ale být sklopený dolu, aby neoslňovaly auta za ním... Bejvá to spíš další světlo nebo světla navíc - tzv. převozní. Svítí v podstatě skoro kolmo dolu za traktor, aby jen osvítili nesené nářadí, ale neoslňovaly auta za ním.
a kvalitna ledkova ziarovka vyjde aj z ciny podobny peniaz ako cely reflektor keby nahodou mas zaujem o ledkove ziarovky mozem nieco pozriet poradit, kvalitu sice nezarucim, ale aspon viem co svieti nedostatocne, kedze aky taky prehlad mam
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Takové info by se jistě hodilo všem, ovšem je potřeba oddělit osobní názor od vyzkoušených faktů A nedat při tom na tabulkové hodnoty nebo informace na obalu Sám jsem se problematikou LED osvětlení dost zabýval, ale bohužel uváděné údaje ani v CZ eshopech zdaleka neodpovídají realitě... A to ani u těch velkých a specializovaných Velké rozdíly nejsou jen v barvě světla, ale především v reálné svítivosti - a nejen proto, že se používají odlišné metody či nesmyslné parametry svítivosti...
A našel někdo z Vás homologované LED žárovky???
Majitel stavebnice značky "ZETOR" - model Z3011 - M1:1 ( viewtopic.php?f=32&t=43465 )
OSEVAN S03-060 (viewtopic.php?f=7&t=57185&p=821538#p821538)
ISEKI TA235
OSEVAN S03-060 (viewtopic.php?f=7&t=57185&p=821538#p821538)
ISEKI TA235