MINI 070, 075
-
Re: MINI 070, 075
Po dlhšej dobe zdravím všetkých ktorí majú radi MINI 070. Niečo málo som porobil, tak sa chcem s Vami o to podeliť.
Ďakujem všetkým ktorým sa moja práca páči a samozrejme aj tým ktorým sa nepáči, veď každý má iný vkus.
Niektorí hovorili a písali, že paletizačné vidly za mini nie. Tak tu sú a čo dokážu: https://youtu.be/7eTckxXoZMQ
Urobil som si nové nože na rotavátor a výsledok sa dostavil - berú sa do zeme ako divé: https://youtu.be/UiXGkL2k8tg
Ďalej tu mám už môj známy sadzač zemiakov aj s vidlamy v novom videu: https://youtu.be/PQFlWNXCMAQ
A nakoniec trošku vylepšený oborávač zemiakov s rozhrňovačom vňate, nastavovaním sklonu radlice a zahlbovacím kolieskom: https://youtu.be/e2ygGqn5RPc
Všetkým prajem veľa moto hodín bez porúch!
Ďakujem všetkým ktorým sa moja práca páči a samozrejme aj tým ktorým sa nepáči, veď každý má iný vkus.
Niektorí hovorili a písali, že paletizačné vidly za mini nie. Tak tu sú a čo dokážu: https://youtu.be/7eTckxXoZMQ
Urobil som si nové nože na rotavátor a výsledok sa dostavil - berú sa do zeme ako divé: https://youtu.be/UiXGkL2k8tg
Ďalej tu mám už môj známy sadzač zemiakov aj s vidlamy v novom videu: https://youtu.be/PQFlWNXCMAQ
A nakoniec trošku vylepšený oborávač zemiakov s rozhrňovačom vňate, nastavovaním sklonu radlice a zahlbovacím kolieskom: https://youtu.be/e2ygGqn5RPc
Všetkým prajem veľa moto hodín bez porúch!
Potreboval by som radu. Chcel som prerabať prevodovku ,ale nakoniec sa nič neprerabalo,tak som prevodovku zložil tak ako bola predtym.Predtym ked bol traktor v neutrali dal sa pekne ručne potlačit.Teraz sa da potlačiť tiež ale ide to akoby cec nejake zubky niečo akoby drelo.Vidiet to aj zvonku na brzde,už som v koncoch. Ďakujem.
Igore, máš můj obdiv . Líbí se mi tvoje chytrá a jednoduchá a hlavně funkční řešení.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Aj mne sa to páči Igor a máš tam super pôdu.
-
A už som tu zase. Mám pre vás najnovšiu novinku z mojej dielne - 15" disky a pneumatiky na MINI 070.
Dúfam že sa vám bude páčiť a vrele odporúčam. Môj pocit - MINI ide ako tank (teda myslím tým na svoju veľkosť či malosť).
V porovnaní s Mitas pneumatikami záber tak o 30% lepší, traktorík sa chová v brázde omoc stabilnejšie. Veď si to pozrite ak sa vám
bude chcieť. https://youtu.be/pLAmrfZiYsw
Dúfam že sa vám bude páčiť a vrele odporúčam. Môj pocit - MINI ide ako tank (teda myslím tým na svoju veľkosť či malosť).
V porovnaní s Mitas pneumatikami záber tak o 30% lepší, traktorík sa chová v brázde omoc stabilnejšie. Veď si to pozrite ak sa vám
bude chcieť. https://youtu.be/pLAmrfZiYsw
Ahoj. Dobre si to spravil Ešte nám prezraď aký rozmer pneu si tam dal, aká je šírka disku, poprípade z čoho si použil disky. Ty si už dávnejšie zdvihol laminátové blatníky vyššie, že? Inak by tam tie 15ky nevošli.
-
Ale vošli , kapotáž je originál ako bola, nebola prerábaná. Disky som vyrobil z 15" auto diskov, šírka disku 6" (vrakovisko, takže z akej značky auta nemám ani potuchy). Pneumatiky rozmer 185/65-15 BKT. Totiž to sú jediné dostupné, ktoré vojdu pod kapotáž bez úpravy. Majú vonkajší priemer 640mm a Mitas 14" majú 610mm.
No je to pekné, ale otázka dokedy má význam, aby taký kutil ako ty tunil miniho. Dávno si prekročil hranice určenia toho stroja a ak nebudeš stále spokojný raz aj tak skončíš pri niečom inom. Miniho pôvodné určenie som síce dávno prekročil aj ja, celý som ho prerobil aj ja, ale zachoval som jeho pôvodnú tvár, pretože sa mi pôvodný vzlad to traktoríka páčil vždy. Ako som už neraz písal na tú dobu sa to súdruhom naozaj podarilo.
Ja už by som ďalšie zásahy nerobil, už by to nebol mini 070. Ak by som mal čas radšej by som sa pustil do stavby niečoho svojho.
Ja už by som ďalšie zásahy nerobil, už by to nebol mini 070. Ak by som mal čas radšej by som sa pustil do stavby niečoho svojho.
-
Ďakujem Števo, som rád že sa Ti to páči. Ale ty si bol prvý z nás dvoch kto prekročil hranice určenia tohoto traktoríka, ja ho zatiaľ len maznám a určite sa ho nemienim nikdy vzdať . No treba povedať, že súdruhom sa na traktoríku hlavne veľa vecí nepodarilo ako napríklad prevodovka - sám by si o vedel najlepšie porozprávať, veď preto si ju aj prerábal. Ďalej spojka - veľmi nešťastné riešenie, náhon kardanu - veľmi zle, rám traktoríku robený akoby za pochodu na kolene, uchytenie prednej nápravy - zle, riadenie - jedna katastrófa, ale aj napriek všetkým nedostatkom sa mi traktorík páčil hlavne kvôli dizajnu a svojej veľkosti či vlastne malosti. Ja som k nemu prišiel tak, že som v kovošrote hľadal dajaký kus plechu na dno smetného koša. Keď som našiel a išiel som to zaplatiť, tak som práve vedľa bunky kde som mal platiť zbadal kapotáže z MINI 070. Tak som sa opýtal či tu je aj niečo iné z toho traktoríka a že už to je rozseparované a že to bolo nepojazdné. Tak som začal hľadať, trochu mi s tým aj jeden pracovník pomohol. Napokon asi po necelých troch hodinách hľadania a vyťahovania sme to mali všetko na kope. Išiel som domov pre príves, naložil, odvážil, vyplatil ako za šrot a išiel domov. To bolo v utorok 3. septembra 2013. No a od vtedy, za chvíľu to budú 4 roky sa s ním stále hrám a určite sa s ním nikdy nerozlúčim. Je to pre mňa srdcová záležitosť, tak ako pre niekoho trebárs Mercedes. Števko ešte raz ďakujem za tvoj názor s ktorým sa stotožňujem a neboj sa toho tuningu už veľa nebude. A kedy sa už konečne zastavíš u mňa???
Všetkým prajem veľa zdaru!
Všetkým prajem veľa zdaru!
Ahoj
Jak jsem psal před nedávnem, pokud dáte na miniho vidle a na ně neuměrné závaží (kolik váží ten velký klacek - 300 kg?) a traktor houpne do nějaké prohlubně, ohnou se poloosy zadní kol, pak traktor při jízdě hopsá, tudíž jste kde .... v pr...... . Můžu doložit sousedovým traktorem. Pokud někdo chce neúměrné vykony, musí si holt koupit jiný / větší stroj.
Jak jsem psal před nedávnem, pokud dáte na miniho vidle a na ně neuměrné závaží (kolik váží ten velký klacek - 300 kg?) a traktor houpne do nějaké prohlubně, ohnou se poloosy zadní kol, pak traktor při jízdě hopsá, tudíž jste kde .... v pr...... . Můžu doložit sousedovým traktorem. Pokud někdo chce neúměrné vykony, musí si holt koupit jiný / větší stroj.
Coule - nemusí - ak viem čo mi povolí tak tú súčiastku predimenzujem. Obrovskou výhodou Miniho je práve to že je malý a tú treba zachovať.
-
Keď sa niečo také stane, tak som určíte nie v pr....., ale v garáži a opravím to a všetko bude zase OK! Jednoducho som taký, keď niekto povie alebo napíše že to sa nedá, to nepôjde, to nebude fungovať, tak ja to musím vyskúšať a nie dopredu hovoriť to sa nedá. Ak neskúsiš, tak sa nedozvieš a zomrieš v nevedomosti.Coule píše:Ahoj
""..... Ak neskúsiš, tak sa nedozvieš a zomrieš v nevedomosti. ""
Tedy barel plný vody v závěsu (ca. 200 kg) na závlahu + dolík na poli - výsledek ohlé hřídele zadních kol, s touto informací naložte každý podle vašich potřeb.
Tedy barel plný vody v závěsu (ca. 200 kg) na závlahu + dolík na poli - výsledek ohlé hřídele zadních kol, s touto informací naložte každý podle vašich potřeb.
... vitajte fšichni...Igor starší píše:Ale vošli , kapotáž je originál ako bola, nebola prerábaná. Disky som vyrobil z 15" auto diskov, šírka disku 6" (vrakovisko, takže z akej značky auta nemám ani potuchy). Pneumatiky rozmer 185/65-15 BKT. Totiž to sú jediné dostupné, ktoré vojdu pod kapotáž bez úpravy. Majú vonkajší priemer 640mm a Mitas 14" majú 610mm.
před pár dny jsem si udělal takový menší čundr na Slovensko a právě k Igorovi. Dostalo se mě milého přivítání a pohoštění a názorné ukázky fšech funkcí a prací Igorového miníka,..... prostě super vychytávky v přímém přenosu. Jen škoda, že když jsem dostal od Igora svolení si zajezdit s miníkem, nebyla po ruce kamera. Jinak by jste mohli vidět moji divokou jízdu po jeho zahradě, kdy jsem nebyl připraven na vysokou citlivost řízení a sílu miníka. Při rozjezdu na IV. převodový stupeň jsem nesíhal sledovat , co se děje a proletěl jsem záhonem jahod a při snaze vrátit se zpět na cestu jsem neminul hadicu s postřikovačem. Křečovitě jsem držel volat, a soustředil se na to abych neprojel řádkem brambor, na tachometru dvacet a v očích smrt....! Bylo slyšet jenom zapraskání plastový součástí. A Po chvíli se mě podařilo splašené koně zkrotit. Igor jenom s úžasem a vypleštěnýma očima hleděl , jak bravůrně nezvládám takové prdítko .. Tu to divokou jízdu jsem ukončil se slovy :... ty vole ..! A nakonec jsme se tomu všichni smáli ještě druhý den. Tím to bych Igorovi chtěl ještě jednou poděkovat za milý pobyt v jeho rodinném kruhu ....
Zdravim tak sem dnes podnikl vylet po mistnich luzich a hajich
Rychlost za tři snažil jsem se na volnoběh ale taky se vam stale přidava naručnim plynu plyn ta pružina u karbeca mi to pořad přetahuje myslim paku ručniho plynu
Motor dost hřal teren byldo kopce z kopce cesta lesni apolni nékde ani to ne ale stroj vydržel ty tři km dobře
Jsem vcelku spokojeny jen kdyby byl o trošku tiši
Tak zdar
Rychlost za tři snažil jsem se na volnoběh ale taky se vam stale přidava naručnim plynu plyn ta pružina u karbeca mi to pořad přetahuje myslim paku ručniho plynu
Motor dost hřal teren byldo kopce z kopce cesta lesni apolni nékde ani to ne ale stroj vydržel ty tři km dobře
Jsem vcelku spokojeny jen kdyby byl o trošku tiši
Tak zdar