Z VARI na MT 8 132.2

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
fidlaz

Re: Z VARI na MT 8 132.2

#61 Nový příspěvek od fidlaz »

tk14 píše:Tome já mám převodovku DSK 316 a byla by na prodej pokud chceš tak se ozvi na sz,ahoj Jarda,ještě taková poznámka,festovní byli ty starší kusy VARI,ty nové se vyrábějí v Číně a v Libici lepí nálepky,je to to samé co mountfield,alespoň podle mého
s tím s tebou nemohu souhlasit vari se furt výrabí v libicích nad cidlinou

http://www.vari.cz/o-nas/vyrobni-zavod-vari/

tk14

#62 Nový příspěvek od tk14 »

fidlaz píše:
tk14 píše:Tome já mám převodovku DSK 316 a byla by na prodej pokud chceš tak se ozvi na sz,ahoj Jarda,ještě taková poznámka,festovní byli ty starší kusy VARI,ty nové se vyrábějí v Číně a v Libici lepí nálepky,je to to samé co mountfield,alespoň podle mého

Slova klasika,může se vám to nelíbit,můžete o tom polemizovat,můžete i nesouhlasit ,ale to je tak vše,co se s tím dá dělat,kupoval jsem štípačku VARI a byla z Číny

creative

#63 Nový příspěvek od creative »

Ten pospěch by chtěl rozšířit, je moc úzký za TK. Já půjčuju od bratra, mám přes kola asi 25 cm do stran a dva válečky za sebou, též přeloženy do stran. Škoda, když je to tak úzký moc ušlapáváš.

DYK

#64 Nový příspěvek od DYK »

tk14 píše:
fidlaz píše:

Slova klasika,může se vám to nelíbit,můžete o tom polemizovat,můžete i nesouhlasit ,ale to je tak vše,co se s tím dá dělat,kupoval jsem štípačku VARI a byla z Číny
To se taky musíš rozmyslet, o čem chceš psát. Že je štípačka z číny, že je jeden z motorů z číny najdeš i v návodech a nikdy to Vari netajilo. Dnešní Vari je takový aušus, že třeba místo léta používaného vrchního dílu převodovky z Al kde se vytrhával závit z nalévacího a kontrolního šroubu, je nahrazen litinovým odlitkem. Skříně jsou "odvětrané". Slova klasika,může se vám to nelíbit,můžete o tom polemizovat,můžete i nesouhlasit ,ale to je tak vše,co se s tím dá dělat.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

past56

#65 Nový příspěvek od past56 »

creative píše:Ten pospěch by chtěl rozšířit, je moc úzký za TK. Já půjčuju od bratra, mám přes kola asi 25 cm do stran a dva válečky za sebou, též přeloženy do stran. Škoda, když je to tak úzký moc ušlapáváš.
Jo, to je mi jasný, že je úzký. Ale tohoto chudáčka rozšiřovat nelze. Zapracuju na něčem novém - větším. Nemám totiž od koho si půjčit druhý do páru.
Živila mne Císařsko-královská privilegovaná Severní dráha císaře Ferdinanda.

past56

#66 Nový příspěvek od past56 »

Ukončili jsme tento vegetační rok. Všechno se sklidilo, políčko pohnojilo a nalajnovali jsme krajní brázdy.

Obrázek

Byla to už naše druhá orba s MTčkem. Tak už máme trochu zkušeností.

Obrázek Obrázek

S výsledkem našeho snažení jsme docela spokojeni.

Obrázek

Nakonec traktůrek očistíme wapkou a pluh naolejujeme.

Obrázek

To je pro letošní rok všechno.

Ursus 73

#67 Nový příspěvek od Ursus 73 »

moc pekná práca 8)
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#68 Nový příspěvek od Milhauss »

Nádherně zoráno 8) 8) 8) Kdo umí,umí

Holder

#69 Nový příspěvek od Holder »

Pěkná práce 8) , také mě to čeká zatím tam mám hořčici .

Martin_TDi

#70 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Opravdu parádně zoráno !

past56

#71 Nový příspěvek od past56 »

Zdravím přátelé. Na jaře si chci pořídit slušnou hrobkovací a vyorávací radlici. Našel jsem firmu SHK Sebranice.

http://www.skhsebranice.cz/

Máte někdo zkušenost s jejich výrobky? Jde mi o to, jestli to není nějaká papírovina, která se zkroutí při prvním použití. Zatím používám nářadí, co zbylo po VARI. A to není na delší používání za MTčkem.
Na obrázku to vypadá nadějně. Jenom bych to nerad ohnul.

Obrázek

Problém mám jenom v tom, že průměr čepů v ramenech je ma MTčku 20 mm. Zatímco podle normy teď všichni vyrábějí zařízení s čepy 22 mm. Bude to chtít úpravu.

thovt

#72 Nový příspěvek od thovt »

Zdravím hrobkovací radlice jsou okopírované , tahaly se ještě za koněm používam i já, fungují nejlépe na přihrnovaní brambor.
Od tohoto podoného typu vyorávače odchazím používal jsem asi 10let, dělám si pasový vyorávač.

Holder

#73 Nový příspěvek od Holder »

Za mě né zdáse mi to forový ! :tyty: Připlať si 2000kč a kup toto .https://stroje.bazos.cz/inzerat/6886086 ... ambory.php

AnryZ

#74 Nový příspěvek od AnryZ »

Souhlasím s Holdrem, kup si polské sekce.Mají výhodu v tom, že nezávisle kopírují terén a hlavně dláta nakypří umáčklou stopu za traktorem a hrobkovače nedělají hroudy, protože jdou v nakypřené zemi.Vím to z vlastní zkušenosti, mám doma obě varianty, které se ti nabízí. Navíc to má dvojí využití- plečkování brambor a přihrnování. Viz. Včerejší premiera nové techniky http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=150

past56

#75 Nový příspěvek od past56 »

AnryZ píše:Souhlasím s Holdrem, kup si polské sekce.Mají výhodu v tom, že nezávisle kopírují terén a hlavně dláta nakypří umáčklou stopu za traktorem a hrobkovače nedělají hroudy, protože jdou v nakypřené zemi.Vím to z vlastní zkušenosti, mám doma obě varianty, které se ti nabízí. Navíc to má dvojí využití- plečkování brambor a přihrnování. Viz. Včerejší premiera nové techniky http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=150
Polské sekce - to neznám. Nemáte někdo obrázek, jak to vypadá? Nebo odkaz na stránky, kde bych si to mohl prohlédnout.
Díky za reakce. Já žiju na takové malotrakrorové poušti. Není tady nikdo, s kým bych se poradil.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“