MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
boyten
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI 070, 075

#3766 Nový příspěvek od boyten »

ahojky ju9raj já myslím, že když budeš pátrat tak najdeš něco od stevo a on to nějak tuším jenom přeskládal v převodovce jinak nic asi není potřeba vyrábět, ale myslím, že on je ten pravý co se k tomu vyjádří.
Nicméně, když jakýkoliv převod zrychlíš tak ho zeslabíš a obráceně. To je základní fyzika a nejde s tím nic udělat :-D
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

ju9raj

#3767 Nový příspěvek od ju9raj »

No že bude slabsia spiatočka je mi jasne,len či by sila aku ma trojka stačila na spiatočku,napriklad pri cuvani po brazde. Viem pozeral som že to prerabal,myslel som či by to podla trojky nebolo jednoduchsie.

Stevo

#3768 Nový příspěvek od Stevo »

O slabu spiatočku sa nemusíš báť. V pohode ppstačuje na to, čo sú pneumatiky schopné dozadu ( proti šípu) preniesť. T.j. traktorík dozadu skôr hrabe, ako nevládze. Problém je v tom, že kolečká spiatočky nevymeníš, nič iné, ako tam je sa tam nezmestí. Premýšlal som nad tým celú jednu zimu a nič iné, ako som urobil som nevymyslel. Takto funguje moja spiatočka.
https://youtu.be/yrqWJnDdQ-U

ju9raj

#3769 Nový příspěvek od ju9raj »

No presne taku spiatočku by som si predstavoval aj ja.

chemic

#3770 Nový příspěvek od chemic »

Texi diky fotka prisla ale to nepasuje
Jediny co sem zistil tak ze je to starter na 18 hp vanguard dal se nemuzu niceho dopatrat zitra skusim zavolat do jedne firmy na zlinsku co inzeruje startery jestli neporadi
Kdyby nahodou chtel nekdo menit at se na mne obrati
Porad hledam motor na nahradni dily i ty dily
Tak zdar

texi

#3771 Nový příspěvek od texi »

Zdravím, nemá někdo navíc oranžovou krytku pravého předního blikače ? Někde mi vypadla a tak ji postrádám. Díky za nabídky.
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994

Stevo

#3772 Nový příspěvek od Stevo »

Kryty som vyrábal nahriatím a ohýbaním sklíčka smerovky z autobusu.

texi

#3773 Nový příspěvek od texi »

Stevo, dík za tip. Poptám se souseda,jezdí s autobusem,jestli by mi pomohl.
MFD-019 motor BS5Hp 1994

VladoKE

#3774 Nový příspěvek od VladoKE »

Števo, o takejto rýchlosti orby ja môžem len snívať :vztek:
Odhadujem, že môj pluh "702" je plochou asi raz tak veľký a tu je niekde aj príčina :box:
Ani nastavením pluhu toho veľa nezmením, ak chcem dostatočnú hĺbku :-/
Inak super 8)
MT8-070 (1991) s motorom BS VANGUARD 13 HP (2009)

boyten
Kontaktovat uživatele:

#3775 Nový příspěvek od boyten »

Prořezal jsem dnes 8 stromů, odnášel jsem velké větve po dvou pak mně to přestalo bavit a řekl jsem si mám přece techniku ........myslel jsem si, že projedu - neprojel :-( Musel jsem odpojit vyjet až na tu rovinku a potom jsem táhl vlek na 15m laně až nahoru a tam jsem vždycky tři metry couvl převázal lano a zase popojel až jsem byl nahoře. Vozík byl plný větví z prožezaných stromů a dolů už to šlo v pohodě...... na prostřední fotce je vidět jak se ten kopeček narovnává...... Ještě tam dva vozíky větví jsou, ale to nechám na jindy :-D

Obrázek Obrázek Obrázek
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

texi

#3776 Nový příspěvek od texi »

....hmmm , je to pole dost namočené a i do mírného kopce to nejde dobře....
MFD-019 motor BS5Hp 1994

Flydali

#3777 Nový příspěvek od Flydali »

... CHEMICOVI :...
... vitaj Slovane,..... taky jsem měl takové dilema, koupil jsem startér v domnění, že bude pasovat, ale omyl. Byl taky s kovovým pastorkem. Pokud bys ho takto použil na hliníkový věnec, tak počítej s tím, že ho za chvílu očešeš,... a na konec jsem to vyřešil , tak, že jsem koupil náhradní sadu pastorek a ostatní ty díla na startér. A nakonec, jsem hřídelku stahnul na soustruhu, namontoval kompletní pastorek s díly a ještě upravil držák startéru , tak aby to všechno sedlo, jako prdel na hrnec.... a teď startuje úplně v pohodě ... Jo, a ta firma zřejmě v Otrokovicích, tam jsem koupil ty díly,... ale oni ti moc neporadí,...
..Někde tu mám fotky startéru , tak si to zkus najít, třeba ti to pomůže a na něco dojdeš ,....
... měj se fanfárově ...

chemic

#3778 Nový příspěvek od chemic »

No timto smerem taky uvazuju chtel sem videt jak ten starter vlastne toci teda i kdyz sme s nim bez problemu startovaly ale ja si to musim jako spravne hanak promyslet no a tak se m udelal kardam u motoru krizek z oktavky a u ptevodovky tu posuvnou cast z homokinetaku no namontovali sme to tam a synator ze druhy den to dodela a namontuje starter dodelal to neutahl srouby na kardanu dal tam nnavic jen dve matky a pri nastartovani kardan urval srouby na spojce a pri rozebyrani se poskodila korunkova matka na spojce
Dneska sem vyrobyl nove v pondelii to pry namontuje tak uvidime
Mohl bys pokud by to slo poradit stim starterem podrobneji k tem otrokovicim sem volal ale poradili koupit novy
Tak diky a zdar

pepák

#3779 Nový příspěvek od pepák »

chemic píše:No timto smerem taky uvazuju chtel sem videt jak ten starter vlastne toci teda i kdyz sme s nim bez problemu startovaly ale ja si to musim jako spravne hanak promyslet no a tak se m udelal kardam u motoru krizek z oktavky a u ptevodovky tu posuvnou cast z homokinetaku no namontovali sme to tam a synator ze druhy den to dodela a namontuje starter dodelal to neutahl srouby na kardanu dal tam nnavic jen dve matky a pri nastartovani kardan urval srouby na spojce a pri rozebyrani se poskodila korunkova matka na spojce
Dneska sem vyrobyl nove v pondelii to pry namontuje tak uvidime
Mohl bys pokud by to slo poradit stim starterem podrobneji k tem otrokovicim sem volal ale poradili koupit novy
Tak diky a zdar

Něco máš na ozizi.....

pepák

#3780 Nový příspěvek od pepák »

pepák píše:
VladoKE píše:Pepák 8)
Vieš poslať aj detail čistých kolies?
Pohľad na traktore z boku z hora, zo zadu, zarovno s obvodom pneu detail a tak nejak čo najviac foto :potlesk2:

Stevo, ja mám nové gumy a traktor bol zgenerálkovaný keď ku mne prišiel včítane výmeny motora s el. štartérom a kopec vylepšení.
Spiatočku som zatiaľ necítil potrebu zrýchliť. Kvôli čomu by mala byť rýchlejšia?
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

upload

Obruč je trubka z kovošrotu, střed odměřený podle kola a sesazený a dovařený přímo na kole s vůlí, aby se nedřela pneumatika o železo. co nejjednodušší výroba. Orbu mám hotovou a tak už jsou kola z traktůrku sundaný.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

upload images free

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“