MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
maxi 070

Re: MINI 070, 075

#3511 Nový příspěvek od maxi 070 »

super dik za radu a okolko sa upravuje ozubene koleso teras ma 22 zubov da sa upravit povodne ci treba dat vyrabat nove

Flydali

#3512 Nový příspěvek od Flydali »

... vitaj Slovane,.... Maxi, já už si to přesně nepamatuju, ale nemusíš nechat dělat nové kolo, stačí jen nechat do původního vyfrézovat na děličce díry a potom ten zbytek stáhnout na soustruhu a prohloubit drážku mezi zuby ..... v sobotu ti to zkusím nafotit a poměřit ... měj se fanfárově ...
:friends:

djein18

#3513 Nový příspěvek od djein18 »

Dobry den,chlapy.Potreboval bych poradit.Kdyz jsem jel s mini tak mi tam neco ruplo,myslim si ze asi v prevodovce a mini mi nejede i kdyz tam mam zarazenou rychlost tak mini stoji na miste a ani se nehne.Myslel jsem si ze to bude spojkou ale spojku jsem rozdelal a zda se mi byt dobra.Tak jsem si rikal ze zkusim rozhodit pevodovku.Nevite nekdo cim by to mohlo byt?Nemate nekdo zkusenost?

Tom

#3514 Nový příspěvek od Tom »

Začal bych tím, že bych odmontoval kastlík pod sedadlem a vrchní plech z převodovky a podíval se do převodovky zhora. Pokud jdou řadit všechny rychlosti, a nejede to, tak bych viděl problém tam...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

djein18

#3515 Nový příspěvek od djein18 »

to jsem samozdrejme udelal,rychlosti jdou radit vsechny akorat na zpatecce jsou trochu ocesane zuby ale v tom bych problem nevidel.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#3516 Nový příspěvek od Atlan »

Tak zeby hruska alebo koleso diferenicalu :(
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Stevo

#3517 Nový příspěvek od Stevo »

djein18 píše:to jsem samozdrejme udelal,rychlosti jdou radit vsechny akorat na zpatecce jsou trochu ocesane zuby ale v tom bych problem nevidel.
Tak sory, ale ak mášotvorenú prevodovku tak predsa musíš vidieť v čom je problém?!
Nechápem otázky tipu niečo mi ruplo, čo to môže byť a pri tom máš otvorenú prevodovku! Veď tam hoď rýchlosť a otáčaj kardanom a musíš vidieť ako sa točia prevody a v mieste kde sa prestane prenášať krútiaci moment je probém nie?

agroart
Kontaktovat uživatele:

#3518 Nový příspěvek od agroart »

mam na predaj mini 070, ak by mal niekto zaujem,alebo by ste poznali niekoho, tak prosim kontaktujte ma na peterkralik.art@gmail.com

Majsi

#3519 Nový příspěvek od Majsi »

Zdravim všechny mam takový problem když jsem vezl dřevo z lesa na 4. Rychlostní stupen cca po.2 kilometrech mi přestala najednou 4.rychlostni stupen zabirat tak jsem vyřadil a zařadil znova 4. Stupen jako by zabiralo ale makonec se to nerozjede tak sem jel pak na 3.stupen a to.same.mi děla i bez nakladu vše dobre zabira spojka taky v pořadku ale na 4.stupen to nejede nevite čim to muže byt???? Myslim si że bud ta 4 nezaskoči nebo je něco s převodovkou pisněte mi na e-mail sikoramichal1@seznam.cz

djein18

#3520 Nový příspěvek od djein18 »

Nevite kde se daji koupit nahradni dily na mini 070?

Flydali

#3521 Nový příspěvek od Flydali »

.... plně souhlasím se Stevom ,...
... vem si pořádnou lampu a posviť si do převodovky, zařaď a zatoč s kardanem,... a musíš něco vidět. Pokud ne, tak máš rozsypaný diferák nebo prdlou poloosu .... Zvedni zadek, zařaď , zapni uzávěrku a zatoč kardanem. Měli by se ti otáčet obě kola současně. Pokud se ti bude točit jenom jedno kolo, nebo ani jedno, je to tam ...!... :friends: ... měj se fanfárově ...

Flydali

#3522 Nový příspěvek od Flydali »

Majsi píše:Zdravim všechny mam takový problem když jsem vezl dřevo z lesa na 4. Rychlostní stupen cca po.2 kilometrech mi přestala najednou 4.rychlostni stupen zabirat tak jsem vyřadil a zařadil znova 4. Stupen jako by zabiralo ale makonec se to nerozjede tak sem jel pak na 3.stupen a to.same.mi děla i bez nakladu vše dobre zabira spojka taky v pořadku ale na 4.stupen to nejede nevite čim to muže byt???? Myslim si że bud ta 4 nezaskoči nebo je něco s převodovkou pisněte mi na e-mail sikoramichal1@seznam.cz
... vitaj Slovane,..
... Majsi,...pokud tomu dobře rozumím, tak ti to dělá pouze IV, a je jedno jestli se zátěží nebo bez. Ostatní rychlosti jdou v poho ? A jak jsi zkoušel spojku , že zabírá dobře ?.. Poradím ti pouze tolik : .... sdělej sedačku, kastlík a víko převodovky. Vem pořádnou lampu, ať dobře vidíš a zařaď si tu IV. a sleduj co se děje.... Ale většinou jsou to uvolněné řadící vidličky ..!!!! A ty prostě nedořadí nebo vůbec nezařadí danou rychlost. Čelní ozubení kol, by mělo mezi sebou sedět po celou šířku zubů. Dotáhni volné šroubky na vidličkách a sleduj jak se soukolí chová při daném zařazeném stupni. Označ si polohu všech vidliček v drážce řadící tyče , demontuj je, řádně je odmasti i řadící tyče a závity v nich a ocelové šroubky odmašťovadlem na brzdy (spray). A potři dosedací plochy a závity lepidlem na vymezování vůlí ložisek. A vše opět zase smontuj a usaď na správné místo a do správné polohy a řádně utáhni...!!!, protože už se ti to nikdy nepohne a taky to už nikdy nerozebereš ....!!!! A ještě jedna rada,: ... použij pevnostní šrouby , ty co tam jsou mají pevnost 5,6, kup si oceláky 8,8 nebo vyšší .... Měj se fanfárově ... :friends:

nsrx

#3523 Nový příspěvek od nsrx »

Zdar chlapi sháním rotavátor za miníka, nevíte někdo o něčem?

fidlaz

#3524 Nový příspěvek od fidlaz »

Miner

#3525 Nový příspěvek od Miner »

Je na predaj rotavator , ale pri Košicach. V prípade záujmu pošlem kontakt.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“