TZ4K14-SPIŠSKÁ NOVÁ VES

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
PRAKTIK

Re: TZ4K14-SPIŠSKÁ NOVÁ VES

#76 Nový příspěvek od PRAKTIK »

10 prispevkov vyššie PARNICA :) :) :)

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#77 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Tak Páni Japončik je už doma :wink: Opúšťam Vás a zakladám vlákno u Japoncoch. :'(
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#78 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Tak som tu po dlhej dobe nakukol a som rád že už nemám tu starú olejničku :wink: sadnem štartnem na brnk a jazdííím :rally:
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

deniels

#79 Nový příspěvek od deniels »

Fuj.. ta samochvala smrdi...
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent

Jožo Kovalčík

#80 Nový příspěvek od Jožo Kovalčík »

stanislavsnv píše:Tak som tu po dlhej dobe nakukol a som rád že už nemám tu starú olejničku :wink: sadnem štartnem na brnk a jazdííím :rally:
To vyznelo ako keby si sa nám tu prišiel vysmievať, že na akých carachoch tu my ešte jazdíme, možno keby si sa o tú svoju olejničku viacej staral tak by to nebola až taká olejnička. A s tým japoncom, " sadnúť štartnúť na brnk a jazdiť ", to tiež tak nemusí byť navždy, možno sa potom prídeme vysmievať my.

ondrejb

#81 Nový příspěvek od ondrejb »

Jožo Kovalčík píše:
stanislavsnv píše:Tak som tu po dlhej dobe nakukol a som rád že už nemám tu starú olejničku :wink: sadnem štartnem na brnk a jazdííím :rally:
To vyznelo ako keby si sa nám tu prišiel vysmievať, že na akých carachoch tu my ešte jazdíme, možno keby si sa o tú svoju olejničku viacej staral tak by to nebola až taká olejnička. A s tým japoncom, " sadnúť štartnúť na brnk a jazdiť ", to tiež tak nemusí byť navždy, možno sa potom prídeme vysmievať my.
Plný súhlas!!!!!

PRAKTIK

#82 Nový příspěvek od PRAKTIK »

Chlapi neverte mu .Bol som ho navštiviť a ma take šikme oči z toho sypaneho čaju že keby sa my nepredstavyl tak ho nespoznam. :D :D :D :D

bt66

#83 Nový příspěvek od bt66 »

Keby si bol mlčal, bol by si zostal filozofom.
Keď človek mlčí, nenarobí si nových nepriateľov.
Ak je vrcholom umenia hovoriť, ešte väčším je mlčať.

PRAKTIK

#84 Nový příspěvek od PRAKTIK »

Ale ja ho neberiem ako napriateľa.Aj keď ma šikme svetla. :friends:

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#85 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Ajaj pekne ste sa do mna obuli daniels v mojom prispevku nie je samochvala to skor tvoja zavist smrdi jozefe pri tom traktore som stravil tolko hodin a vylepsovanim sa kukni jak vyzeral moj mt8 a potom sud cloveka uz tu radsej nic nenapisem majte sa

deniels

#86 Nový příspěvek od deniels »

zavist? myslis ze ti zavidim ten traktor? :D :D Jak mysliš.

Myslis ze si nemuzu koupit takovy malotraktor jako maš ty? kdybych chtel tak jsem si ho koupil před 2 roky... Ale rači si koupim Českou kvalitu na ktere mam ND na druhy den doma nebo jeste ten den..

Ty si tež takova zavist :D :D
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#87 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Vies co mne je to uplne jedno na co mas a kup si co chces

deniels

#88 Nový příspěvek od deniels »

stanislavsnv píše:Vies co mne je to uplne jedno na co mas a kup si co chces
:321:
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent

bt66

#89 Nový příspěvek od bt66 »

Nechajte už tie hlúpe detinské urážky! KAŹDÝ SA ZDRAVÝ TAKÝM KLOBÚKOM AKÝ MÁ!

Skúsenosti teda mám aj ja, aj z jednej aj z druhej strany, a môžem povedať že rozdiel je naozaj veľký, skôr obrovský v prospech japonca. TK, MT z technickej sránky sú bohužiaľ takpovediac "polohotové" a "nedokončené" malotraktory, a zostali na úrovňi 60-tich rokov, lebo okrem motora (2-valec) nebola robená žiadna modernizácia! Ale veru medzitým japonci nestáli na mieste, a preto rozdiel medzi TK, MT a jap. traktormi je tak veľmi značný!
No ja naozaj nehaním ani TK ani MT, Pred japoncom som mal za 15 rokov aj 2ks TK, a keby som nemal peniaze na Mitsubishi MT16 tak aj ja dodnes mám TK14. A ten motor 1-valec mi vyslovene vyhovoval svojou jednoduchosťou a nenáročnosťou, pravda ozaj bola "stará olejnička". Skôr mi vadili také detaily ako klbové riadenie a kardanový vývod, a ľahký zadok, lebo kvôli týmto "maličkostiam" sa ten traktor nebol možný v plnej miere využívať. O častých, skoro "pravidelných" opravách už ani nehovrím. Dnes kvôli týmto veciam už ten klasický TK, MT nechcel, ale ani žiadny iný "kloubák" hocijakej značky. Ten Mitsubishi s riadenými prednými kolesami je oveľa modernejší traktor so všetkými potrebnými traktorovými vlastnosťami, a naozaj je o 30-40 rokov pred TK napriek tomu že bol vyrobený v tom čase (asi od roku 1985 do roku 1990) kedy ešte s plným prúdom vyrábali aj TK a MT.
A či sa to páči alebo nie majiteľom TK, MT, podľa svojich skúsenosti hovorím: je to tak!

Holder

#90 Nový příspěvek od Holder »

No napsal si to dobře . TK a MT je levný , jednoduchý stroj české výroby , který postačí okolo baráku . Kdo chce lepší komfort musí připlatit . Já osobně za hoby techniku okolo baráku 150 000 - 200 000kč nedal . Za to už se pohybuje profi velká ojetá technika . Asi jsem řekl vše .
Naposledy upravil(a) Holder dne ned pro 06, 2015 8:36 pm, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“