MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
agroart
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI 070, 075

#3451 Nový příspěvek od agroart »

urobil si mulcovac? ked hej, tak prosim ukaz foto. tiez planujem robit.

petce

#3452 Nový příspěvek od petce »

FLIDALI Ďakujem za typ ale tiež nič. Tiež za fajn privítanie, poteší! petce

petce

#3453 Nový příspěvek od petce »

PRE FLIDALI
zamaž si číslo na aute pri vyorávači aby ho nejaký podvodník na internete nezneužil. Maj sa. pc

Flydali

#3454 Nový příspěvek od Flydali »

agroart píše:urobil si mulcovac? ked hej, tak prosim ukaz foto. tiez planujem robit.
... vitaj Slovane,... měl jsem home mulčovač, v podstatě to bylo konstrukčně stejné, jako rotavátor, akorát místo opěrných koleček byl za válcem s noži ještě jeden válec přes celý mučovač na udržování roviny a výšky nožů, aby nesekaly až do země, něco takového , jak je tady https://www.youtube.com/watch?v=nMIWIrNEX4I , asi tak nějak to vypadalo http://www.dakr.com/nastavec-cepakovy-m ... c-100.html# , akorát to to je DAKR , ale místo 90° převodovky zadní 1/2 náprava ze Žigula a uchycení segmentů - nožů na šroubovacích karabinách. Převod na válec s noži přes dvojité 13 řemeny , poměr už si nepamatuji, asi to bylo tak, že výsledné otáčky byly 2000ot/min.... Výška nožů se nastavovala třetím bodem... Už nemám co kosit, tak jsem ho za 5ooo,-kč prodal... Mulčoval velice dobře, PET flašku rozemlel na kousíčky, dřevo do 2x2cm nebyl problém, ... jednou mě do něj vběhla kočka před psem, a nezůstal po ní ani chlup ...!!!... Zkus si něco najít na jutubku ... Měj se fanfárově...

Flydali

#3455 Nový příspěvek od Flydali »

agroart píše:urobil si mulcovac? ked hej, tak prosim ukaz foto. tiez planujem robit.
.... tady máš nějaké foto pro inspiraci .. :friends: http://www.quadmania.cz/forum-detail/?f ... =&&pgr=172

Richard 1

#3456 Nový příspěvek od Richard 1 »

Ahoj lidi zdravím Vás i Vaše stroje :)

prosím o pomoc mám origo pluh ,ale chybí mi seřizovací táhlo které přes páku obrací pluh.

Můžu poprosit o fotky a rozměry 8) 8) 8) 8) Děkuju pokusím se vyrobit :D :shock:
Jinak mini stávkuje , spojka vystavuje jen někdy mám podezření na vypínací páku , už od pohledu jsou čepy na ní šišaté a díry ve kterých jsou maj do kulata taky daleko.

Díky a mějte se fajn
Když náklaďák tak TATRA, když minitraktor tak AGROSTROJ Prostějov
VARI QUATTRO http://tatrovacek.rajce.idnes.cz/Moje_VARI_QUATRO/ MT8 - 075 mini http://tatrovacek.rajce.idnes.cz/MT8_-_075_mini/

Igor starší

#3457 Nový příspěvek od Igor starší »

Neviem či Ti toto pomôže!
Obrázek

Tom

#3458 Nový příspěvek od Tom »

Napiš Strafnikovi, ten by ti to mohl poměřit.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Miner

#3459 Nový příspěvek od Miner »

Zdravím Vás všetkých. Aj ja mám doma mimíka a sledujem priebežne toto fórum. Je tu strašne veľa informácií , ale zopár vecí mi tu chýba. Mám pôvodný motor brigiss hp11 a je tam len ručné štartovanie. Hľadal som konkrétny štartér vhodný pre daný typ motora. Neviem či by by mi niekto vedel poradiť či daný (ktorý som našiel za rozumnú cenu) typ štartéra by sedel http://www.ebay.com/itm/271431977936 . Ďalšia vec ktorá ma zaujíma je generálka motora. Mam ho síce po oprave , ale človek nikdy nevie... Zatiaľ sa majte

jarpos

#3460 Nový příspěvek od jarpos »

V ČR děla opravy traktoru včetně motoru např. http://zahradnitechnika.zlinsko.com/142 ... otraktor-/

Michal Samek

#3461 Nový příspěvek od Michal Samek »

Potřebuji radu mám mt08-075 včera jsem radlicí rovnal šterk a najednou mi to přestalo řadit - respektive zmačkl jsem spojku ale rachlost šla přes zuby ,spojka navypíná,tak jsme se mrknul dolů a zhrůzou jsem zjistil že hardy spojka mezi spojkou a "kardanem" drží na jednom šroubu ,rozdělal jsem to ,ale podle toho že vše drží si nemyslím ,že to bude příčina .Hardy spojku jsem už objednal a ted se chystám rozdělat spojku jako takovou - může někdo poradit co je nejpravděpodobnější příčina toho ,že spojka nevypíná respektive co se na tom nejvíc kazí ,případně co mám rozdělat a zkontrolovat.Děkuji předem

jarpos

#3462 Nový příspěvek od jarpos »

Na spojce se toho nemá zas až tak moc co pokazit. Chce to rozdělat a uvidíš co je za problém. Pokud je v pořádku ložisko, pružinky, a přítlačný kotouč, pak by to mělo být jen nastavením spojkového pedálu nebo přítlačných pružin. Na fóru se oprava spojky už někdy dříve řešila.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Michal Samek

#3463 Nový příspěvek od Michal Samek »

No šel jsem a rozdělal jsem to ,jsem sice laik a dělám to poprvé ,ale spravit si umím téměř vše.Přiznám se že na první pohled tam nevidím žádnou chybu ,krom jednoho ulomeného šroubku ,na přítlačné "pacičce",ten odvrtám a dám nový,nevím do jaké míry to může ovlivnit funkci,ale doufám,že se mě ted nebudete smát ,ale nějak jsem nepochopil funkci této spojky,,to co jsi sem dal Ty mě přijde úplně jiný.Sundal jsem jen spojku,ložisko jsem tam zatím nechal zdá se v pořádku normálně se točí ,páka má malý chod a to kolečko s ložiskem se při sešlápnutí pedálu posune cca o 4 mm ,což mi přijde málo ,ale hlavně nechápu co to posunutí má odsunout,respektive posune kolečko na pružinkách ...fotky mi sem nejdou nahrát kdyby jsi mi chtěl poradit pošlu je na email.

jarpos

#3464 Nový příspěvek od jarpos »

Toto je spojka z 070 mini, ale předpokládám, že u 075 bude stejná, ale 100% to nevím, protože jsem ji nikdy naživo neviděl. Při sešlápnutí se stlačí 5 pružin, zadní část se posune dozadu,tím se uvolní přitlačená spojková lamela uprostřed. Je nutné mít stejně nastavené všechny pružiny stejně.

Michal Samek

#3465 Nový příspěvek od Michal Samek »

aha takže to funguje jak má ,ta spojka je jiná ,ty máš klasické pružiny ,ja mám tři packy ,které odružuje ocelový drát ,viz foto ....na jedné pacce je olomený šrouba ,takže to bude asi ten problém ,a jestli to dobře chápu ,když se zalačí na ty packy ,které jsou uchyceny do kroužku ,ten se posune k lamele ,což je předpokládám to ozubené kolo uvnitř a tím se to rozepne ...takže jestli to je tak tak je to jednoduchý ,proto jsem se ptal protože to vypadá trochu jinak než klasická spojka v autě.
Přílohy
Traktor 1.jpg

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“