MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
...vitaj Slovane,...
.. Peter678,... jistě, že na origoš BaS motor jde doplnit elektro start. Jak ti již napsal Texi. Startér 2000-2700kč nový nebo za méň v bazaru (musí být na daný typ motoru!!! Já jsem ze sebou tak vyjebal a musel jsem celý startér upravovat...), start. cívka z jakého koliv staršího startéru ( Škoda xxx), 10-16mm2 měděné izol.lano, spínací skříňka a PB akumulátor. Samozřejmě bys měl potom vyřešit i dobíjení ..!!! Ale o tom jsem tu už psal aj nějaké foto uložil ...
... měj se fafárově ...Dali .
.. Peter678,... jistě, že na origoš BaS motor jde doplnit elektro start. Jak ti již napsal Texi. Startér 2000-2700kč nový nebo za méň v bazaru (musí být na daný typ motoru!!! Já jsem ze sebou tak vyjebal a musel jsem celý startér upravovat...), start. cívka z jakého koliv staršího startéru ( Škoda xxx), 10-16mm2 měděné izol.lano, spínací skříňka a PB akumulátor. Samozřejmě bys měl potom vyřešit i dobíjení ..!!! Ale o tom jsem tu už psal aj nějaké foto uložil ...
... měj se fafárově ...Dali .
Chlapi, tak som dnes doviezol Minika, je nepojazdný, roky stál až tak, že hadička na benzin bola úplne zvetralá, elektroinštalácia je otrhaná ako samica, hydraulika je asi bez oleja. Chýbajú mi len predné závažia.
Do karburatora som dal benzin cez hadičku, ale nenaštartoval som. Tlaky má riadne. Neviem v akej polohe je sytič, aj lanko plynu je KO, tak Vas budem otravovať, keď mi nebude niečo jasné.
Do karburatora som dal benzin cez hadičku, ale nenaštartoval som. Tlaky má riadne. Neviem v akej polohe je sytič, aj lanko plynu je KO, tak Vas budem otravovať, keď mi nebude niečo jasné.
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
Peter768 - blahopřeju k minikovi, dej ho pěkně do kupy a ať ti dobře slouží ....
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.
Ďakujem boyten, dnes prvý krát krátko bafkal. Dal som tam na chvilku štartér z kosačky, lebo nechcel štartovať. Po čase som ho natočil, odpálil a zdochol. To sa opakuje, ide len pár sekúnd. Mám pocit, že vo vyšších otáčkach fúka do karburátora.
- drevakm
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim Vás Pánové minikaři,
Mám na Vás dotaz respektive par dotazu.
S miníkem jsem měl již možnost se setkat a vyzkoušet si jej i kydž to bylo asi před 20 lety, byl to vlastně první motorový stroj který mel volant a ja se na nem učil řídit, tak mi nejak přirostl k srdci i když ten je již dávno pryč ( vlastnil jej kamarad ktery se jej již před dlouhou dobou zbavil), mám tedy nějakou hrubou představu o tom co zvládne.
Ted ale řeším problém, mám barák (bývalou zemědělskou usedlost), a chtěl bych si pořídit pomocný trakturek na zahrádku (neočekávám od něj bůhví jaké výkony, na větší objemy a prace mám zetora 6748 ale ten je zase na moji zahrádku přeci jen dosti velký (cca 2500m2)
Hlavní dotaz ale jaký mám a jaký řeším, chtěl bych jej na drobné polní práce vyz příspěvky výše s nimiž není problém, ale další úkol který mi musí splňovat je sečení trávy. Část zahrady chci tvz angličák (je mi jasný že miník má šípy, a proto po něm mohou zůstat koleje a nejede tak hladce jako zahradní trakturky ale v tom problem zadny nevidim. Dotaz mám zda někdo má vyzkoušenou a jak funguje mezinápavová sekačka (nevím zda se nepletu, ale mám pocit že k minikovy měla existovat), a případně jak řešíte zber travy. A část zahrady nechávám obvikle navysoko. Doposud jsem sekal s dvoububnovou sekackou myslim že to je terra s T19 převodovkou. K sekání vysoké trávy jsem se ale chtěl zeptat jak je se sekáním vysoké trávy a jaké máte zkušenosti. Dneska jsem procházel jen asi posledních 30 stránek a tam o těchto problémech nic moc není. Tedy jedna zmínka o listové sekacce tam je, ale připadá mi že je na videu vcelku jemný porost. Taky mne zajímá když se seče s lištou, tak jak je to s přejížděním hmoty (já když doma secu zahradu s moji dvoububnovkou, tak občas se mi stane že hmota mi ten dvoububen ucpe). Na jakou jezdíte rychlost při sečení? a ještě jsem se chtěo zeptat na jednu věc: obraceč na miníka předpokládám také existuje Takovej ten malej TON nebo se upravuje z tery, takže s tím problém není, ale je nějaká možnost sběrače za tento trakturek? Nebo blaznim a nikdo nic takoveho neřešil.
Děkuji Vám velice za pomocné rady.
S miníkem jsem měl již možnost se setkat a vyzkoušet si jej i kydž to bylo asi před 20 lety, byl to vlastně první motorový stroj který mel volant a ja se na nem učil řídit, tak mi nejak přirostl k srdci i když ten je již dávno pryč ( vlastnil jej kamarad ktery se jej již před dlouhou dobou zbavil), mám tedy nějakou hrubou představu o tom co zvládne.
Ted ale řeším problém, mám barák (bývalou zemědělskou usedlost), a chtěl bych si pořídit pomocný trakturek na zahrádku (neočekávám od něj bůhví jaké výkony, na větší objemy a prace mám zetora 6748 ale ten je zase na moji zahrádku přeci jen dosti velký (cca 2500m2)
Hlavní dotaz ale jaký mám a jaký řeším, chtěl bych jej na drobné polní práce vyz příspěvky výše s nimiž není problém, ale další úkol který mi musí splňovat je sečení trávy. Část zahrady chci tvz angličák (je mi jasný že miník má šípy, a proto po něm mohou zůstat koleje a nejede tak hladce jako zahradní trakturky ale v tom problem zadny nevidim. Dotaz mám zda někdo má vyzkoušenou a jak funguje mezinápavová sekačka (nevím zda se nepletu, ale mám pocit že k minikovy měla existovat), a případně jak řešíte zber travy. A část zahrady nechávám obvikle navysoko. Doposud jsem sekal s dvoububnovou sekackou myslim že to je terra s T19 převodovkou. K sekání vysoké trávy jsem se ale chtěl zeptat jak je se sekáním vysoké trávy a jaké máte zkušenosti. Dneska jsem procházel jen asi posledních 30 stránek a tam o těchto problémech nic moc není. Tedy jedna zmínka o listové sekacce tam je, ale připadá mi že je na videu vcelku jemný porost. Taky mne zajímá když se seče s lištou, tak jak je to s přejížděním hmoty (já když doma secu zahradu s moji dvoububnovkou, tak občas se mi stane že hmota mi ten dvoububen ucpe). Na jakou jezdíte rychlost při sečení? a ještě jsem se chtěo zeptat na jednu věc: obraceč na miníka předpokládám také existuje Takovej ten malej TON nebo se upravuje z tery, takže s tím problém není, ale je nějaká možnost sběrače za tento trakturek? Nebo blaznim a nikdo nic takoveho neřešil.
Zetor 6748 s manžetovou napravou a dalsi hracky
Pokud chcete poradit z oblasti zpracování dřeva, tak se ptejte.
Pokud chcete poradit z oblasti zpracování dřeva, tak se ptejte.
Obrazeč (TON) co byl a lištová sekačka mám dojem že od Agrostroj Jičín. Obě věci rozměrově, tedy záběrem vycházely z MF. Vari Terra adaptéry jsou menší.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Jako bývalý majitel a uživatel miníka, mohu vřele nedoporučit. Je to jen má zkušenost a proto nevnucuji svůj názor, abych se nedostal do přestřelky kolegů minikařů. Ale.....spodní sekačka se docela těžce shání, lištová nestojí za nic. Ideální je nějaký menší mulčovač , např . OSTRATICKÝ, ale ten je zase drahý a na miníka těžký a je potřeba výkon motoru, který zde jaksi schází, pokud není osazen kvalitním motorem. Osobně bych šel do vari (bohužel chybí volant), pokud máš traktor ZETOR nebo do TK, který je dostatečně výkonný i na mulč, sice větší, ale určitě využitelnější než mini. Jinak na sečení ideální zahradní traktor SECO s uzávěrkou - ale to už je zas o prachoch. Za peníze v Praze důůůům.drevakm píše:Zdravim Vás Pánové minikaři,
Ještě doplnění, pro 2500m2 sečení je i miník OBR.
Toš tak, možeme nesoulasit, ale jak říkám:moje zkušenost....
Na obracanie sena v horskych podmienkach pouzivam obracac prerobeny z VARI. Originalny obracac sena vyraba a zabezpecuje aj ND
Ing. Pavel Kovařík (Lišov - Hůrky),Kovovýroba Kovařík
Vyrábíme adaptéry pro malotraktory, sněhové frézy, a obraceče na seno.
Ing. Pavel Kovařík (Lišov - Hůrky),Kovovýroba Kovařík
Vyrábíme adaptéry pro malotraktory, sněhové frézy, a obraceče na seno.
-
- Kontaktovat uživatele:
pěkná traktoristka
Zdravím. Chtěl bych komentovat zkušenosti s Mini a sečením. Přesněji sečením s mezinápravovou sekačkou. Moje Mini bylo 075, což je spíš komunálnější verze Miniho. Mezinápravových sekaček bylo víc mutací od laminátové s bočním výhozem až po plechové klony se zadním nebo bočním výhozem. Jeden společný jmenovatel je poměrně namáhaný dlouhý řemen pohonu rotorů, často nevydržel déle než sezónu. Dá se však nahradit dražším řezaným řemenem s delší životností. Další trochu problematická vlastnost je zvedání a spouštění sekačky a celkově způsob montáže mezi nápravy.
Přes to všechno pokud jsou ložiska rotorů v kondici a nože navzájem seřízené a naostřené seče velmi čistě a kvalitně. Pro sběr posečené trávy možno využít sveeper, má zkušenost je dobrá, jen se tato souprava stane poněkud neohrabaná v stísněných prostorech. Taktéž pozor na výšku sečené trávy, je to parková sekačka, ne mulčer! Existovaly i originální trávníková kola na obě nápravy, měl jsem je a zkušenost je skvělá.
Je potřeba říci, že Mini je zejména srdeční záležitost a tak je k tomu třeba přistupovat. Není to dokonalý stroj, ale máme ho rádi!
Přes to všechno pokud jsou ložiska rotorů v kondici a nože navzájem seřízené a naostřené seče velmi čistě a kvalitně. Pro sběr posečené trávy možno využít sveeper, má zkušenost je dobrá, jen se tato souprava stane poněkud neohrabaná v stísněných prostorech. Taktéž pozor na výšku sečené trávy, je to parková sekačka, ne mulčer! Existovaly i originální trávníková kola na obě nápravy, měl jsem je a zkušenost je skvělá.
Je potřeba říci, že Mini je zejména srdeční záležitost a tak je k tomu třeba přistupovat. Není to dokonalý stroj, ale máme ho rádi!
...vitajte fšichni,....
... tak jsem si našel chvilku a posílám vám foto mojeho vyorávače, ale musím se omluvit, ještě potřebuje menší úpravy a po posledních zkouškách začalo pršet, tak trochu zmoknul a je rezavý, tak ho čeká ještě celková povrchová úprava....
... Co se týká testů, musel projít i úpravami závěsu a uložení radlice. Ale jinak vše maká, jak má, chce to jenom řádně seřídit, aby šel pěkně do zemi a aby nevystřeloval brambory, ale pěkně pokládal na zem. Ještě budu vyorávat u kámoša, tak bude aj video. Můžu říct, že teď nemusím vyhrabávat brambory ze zemi, jsou pěkně na povrchu a dobře se sbírají a nenašel jsem jediný zahrnutý nebo přeříznutý. ...
... mějte se fanfárově...
... tak jsem si našel chvilku a posílám vám foto mojeho vyorávače, ale musím se omluvit, ještě potřebuje menší úpravy a po posledních zkouškách začalo pršet, tak trochu zmoknul a je rezavý, tak ho čeká ještě celková povrchová úprava....
... Co se týká testů, musel projít i úpravami závěsu a uložení radlice. Ale jinak vše maká, jak má, chce to jenom řádně seřídit, aby šel pěkně do zemi a aby nevystřeloval brambory, ale pěkně pokládal na zem. Ještě budu vyorávat u kámoša, tak bude aj video. Můžu říct, že teď nemusím vyhrabávat brambory ze zemi, jsou pěkně na povrchu a dobře se sbírají a nenašel jsem jediný zahrnutý nebo přeříznutý. ...
... mějte se fanfárově...
mam rád ľudí, ktorý vedia tvoriť. Teším sa na videjko!
... vitaj Stevo,... dík, já už jinačí asi nebudu. Tolikrát jsem si říkal, že už se na všechno vyprdnu a pořád musím něco řezat, brousit a svařovat. Prostě si nedám pokoja. ... video bude později, počítám, tak za čtrnáct dnů. Letos stály brambory za prd. Suché a horké jaro bez vláhy, tak některé hlízy, i když byly naklíčené vzešly pozdě nebo nevzešly vůbec. Akorát osec - nízký bodlák, tomu se dařilo,... a naša babka ho chtěla poléčit postřikem, tak poléčila aj vzešlé brambory. Fšak si to taky vyžrala... Tož tak s celou úrodou. V loni jsem nevěděl co s bramborama a letos je asi budu kupovat na Vysočině. A u teho mojeho kamaráda je to taky na prd. Skorých měl dost, ty sa mu urodily. A na pozdních má ještě zelenou nať, hlízy se ještě olupují ze slupky a navíc jsou malé a už začínají podrůstat nové. On dělá na směny, tak teho volna moc nemá a já taky. Říkal, že nejdřív za týden, ale za dva se mu to bude hodit víc. Tož něco natočíme, ať je o čem sa chvílu bavit.... Ještě poořu a pak sa pustím do tej hydrauliky, do jara času dosti.Stevo píše: mam rád ľudí, ktorý vedia tvoriť. Teším sa na videjko!
... měj se fanfárově .... Dali.
Páni zdravím vás prosím dajú sa ešte niekde zohnať súčiastky na MINI 070? Potrebujem niekde kúpiť ozubené kolo diferencialu s desiatimi dierami pre prišroubovanie /sú i s ôsmimi/. Okrem Drnholca, Kroměríže,Šupu - tam ho nemajú. Inak veľmi inšpiratívne fórum našiel som ho náhodou pri hladaní toho kola a hneď som sa prihlásil, ale je tu toľko príspevkov, že sa mi ich nepodarí prečítať všetky do smrti /moc rokov nie preto, že by sa mi nechcelo/ Ďakujem všetkým Peter
... vitaj Slovane,...
.. Petce, zkus tady .....
...!!! Pan Smetana z Vizovic - Zahradnitechnika@zlinsko.com.....mob.603489590..!!!
.. Petce, zkus tady .....
...!!! Pan Smetana z Vizovic - Zahradnitechnika@zlinsko.com.....mob.603489590..!!!