MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
pauli07

Re: MINI 070, 075

#3136 Nový příspěvek od pauli07 »

Tak tie orebné kolesá by nemalo byť až také ťažké vyrobiť presne ich rozmerať a dať vypáliť laserom alebo plazmou. Pásovinu zakrúžiť taktiež a na ňu navariť nejaký L profil.
Ja som dumal že dám vypáliť kruhy z otvormi na šruby a na ten kruh ešte privarím nejakú + záťaž samozrejme že na to sa ešte zakrúži pásovina a navarí L-ko.

čo vy na to?

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#3137 Nový příspěvek od Atlan »

Njeje jednoduchsie zohnat disky , dat vypalit s stredy aby pasovali na mimiho a po obvode disku navarit plochace.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Coule

#3138 Nový příspěvek od Coule »

úplně nejjednodušší je koupit místo původních pneumatik které mají nesmyslný vzorek nové šípáky a počkat s orbou na to správné počasí (tz. optimálně vlká půda) a vědět jak nastavit pluh.

zdenek f

#3139 Nový příspěvek od zdenek f »

zdenek
je pěkné čekat až přidou správné podmínky. Já taky ořu za určitých podmínek ale... . Letos jsem měl zasetou a posečenou mušaninu a polozetlelý (zpracovaly částěčně žížaly) hnůj, správné podmínky a ještě jsem si někdy hrábnul (šípy pneu. nové mám) a to i s oreb. koly. MINIk je zkrátka lehký. Používal jsem nůž před pluhem ale někdy se mi zdálo lepší bez něj. Když ořu trávník, nůž bez diskuze.
je to přeci jen hra
zdeněk
zdenek

palino070

#3140 Nový příspěvek od palino070 »

Ahojte chlapi,nemozte tu hodiť fotky dvojmontaze,aj s nejakými rozmermi-chcel by som si ich vyrobiť,ďakujem

Tom

#3141 Nový příspěvek od Tom »

palino070 píše:Ahojte chlapi,nemozte tu hodiť fotky dvojmontaze,aj s nejakými rozmermi-chcel by som si ich vyrobiť,ďakujem
Projeď si toto vlákno. Jsou tady fotky i rozměry jak dvojmontáže prostřednictvím kol ze Škody 100 i výkres originálních prodlužovacích šroubo-matek kol pro dvojmontáž prostřednictvím originálních zadních kol.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Stevo

#3142 Nový příspěvek od Stevo »

Hmm. Vidíš Tome. Je to furt dokola, stále sa rieši to isté, lebo nikomu sa nechce prechádzať 210 strán. Dostávam SZ a v nich dokola podobné otázky a pri tom všetko tu je opisované a nafotené. Ale opakovanie je matka múdrosti.
K tým orebným kolesám. Ja som plánoval ich výrobu, ale už som to zavrhol. Zo šípmi Mitas a s pridaným závažim je to v pohode, ale ja používam pluh 20-ku, čiže o niečo menší, ako je origo. Menej je niekedy viac :)
Vypínanie čerpadla.....To nemusí byť treba. Všetko záleží od použitého hydr. rozvádzača. Niektoré majú (ako môj) v neutrálnej polohe nulový odpor a olej tečie bez odporu, (v niektorých prípadoch cez slabú pružinku s ventilkom- z min. odporom) do prepadu. V takomto prípade čerpadlo pri štarte, ani chode motora nekladie odpor a vypínanie nemá význam.
Plávajúcu polohu nemám, tež netreba. Použil som síce dvojčinný hydr. valec, ale zapojil som len jeden vývod. Na druhom je len filter, aby do valca nešla špina. Pluh klesá vlastnou váhou a tým, že druhá strana valca nieje pod tlakom oleja je na voľno.
Přílohy
fotky mobil 7.2013 027.jpg

Flydali

#3143 Nový příspěvek od Flydali »

...vitaj Slovane,... Stevo,... dík za info, už jsem na to došel, jak to funguje, prošel jsem gugl i s animacemi. Je to jak říkáš, v neutrální poloze se vrací volně olej do nádržky. Ještě jednou dík a s ostatním se už musím potrápit sám. Dali.

Flydali

#3144 Nový příspěvek od Flydali »

... vitajte fšichni,...
... rozhonul jsem se , že udělám GO spojky a převodovky. Rozebral jsem i diferenciál, a nestačil se divit. Na jednom ozubeném planetovém kole chybí dva protilehlé zuby a na druhém jsou vrypy po úlomcích, jak se šrotovaly mezi zuby. Na satelitech je vidět zalisované kousky úlomků mezi zuby. Všechno je důsledkem nevypnutí uzávěrky na tvrdém podkladě...!!!
.. Pokud nechcete dopadnout , jako já, vypínejte uzávěrku dříve, než vjedete na tvrdý podklad, kde už se nemůžou kola v zatáčce lehce prosmyknout. Nemohu tvrdit, že to je po bývalém majiteli, protože jsem taky párkrát zapomněl vypnout uzávěrku.
Obrázek
Obrázek

Flydali

#3145 Nový příspěvek od Flydali »

.... :prace: :pistol: ...

pepa_11

#3146 Nový příspěvek od pepa_11 »

Tak to máš ještě docela dobré. Já jsem měl vylámáno vícero zubů. Navíc jsem měl ulomený nákružek pro ložisko na jedné straně diferenciálu. Takže diferenciál visel planetovým kolem jen na poloose a vylámalo to zuby na planetách a satelitech. Klec diferenciálu byla z litiny, ta nová vypadá z oceli, tak snad vydrží. Ruplo mi to při orbě. Jak píše Coule, stačilo počkat na počasí. Až naprší a půda provlhne.

Tom

#3147 Nový příspěvek od Tom »

pepa_11 píše:Tak to máš ještě docela dobré. Já jsem měl vylámáno vícero zubů. Navíc jsem měl ulomený nákružek pro ložisko na jedné straně diferenciálu. Takže diferenciál visel planetovým kolem jen na poloose a vylámalo to zuby na planetách a satelitech. Klec diferenciálu byla z litiny, ta nová vypadá z oceli, tak snad vydrží. Ruplo mi to při orbě. Jak píše Coule, stačilo počkat na počasí. Až naprší a půda provlhne.
Nová? Ony se dají na Miníka sehnat i nějaké díly do převodovky?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Flydali

#3148 Nový příspěvek od Flydali »

... vitaj Slovane,... Tome, věř nebo nevěř, dají..!!! A do konce i samostatné ozubené kola, satelity i planety .... 8)

Tom

#3149 Nový příspěvek od Tom »

Flydali píše:... vitaj Slovane,... Tome, věř nebo nevěř, dají..!!! A do konce i samostatné ozubené kola, satelity i planety .... 8)
Co všechno a kde jde sehnat? U Karafiáta?
TomAgro@seznam.cz

texi

#3150 Nový příspěvek od texi »

..nazdárek všem..
Dalibore,taky by mě zajímalo,kde se dají sehnat díly do převodovky,vždy jsem nakupoval tam u Vás na Moravě( u p.Smetany)...
Jinač karburátor jsem zamontoval nový, nastavil, chod motoru je vyrovnanější , ale stejně si občas ukápne BA ze spodního otvoru, jak u tu někdo psal bude to asi jejich bolavé místo..
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“