Tomovo TZ 4K 14

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
ITS

Re: Tomovo TZ 4K 14

#826 Nový příspěvek od ITS »

Tome, dnes jsem nafotil radlici, kterou jsem koupil v SUKOVU. Bohužel čeká na odzkoušení. Snad z té fotky je poznat ta šroubovitost. Od špičky po konec desky (uhlopříčně) měří 85 cm. Radlice je 30 cm.
Obrázek

Obrázek

Tom

#827 Nový příspěvek od Tom »

Ten olej nevím, pokud to není v návodu, tak nevím kde to jinde zjistit. Leda v příručce přímo k motoru. Dávalo se to do různých elektrocentrál, takže motor má určitě svou příručku.
ITS, díky, ta radlice vypadá dobře... a nevíš jaké měly ty jejich pluhy označení, nebo jak vypadaly? Vím, že jsi tady někde psal, že Ti to prodali jako zbytek z výroby...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

thovt

#828 Nový příspěvek od thovt »

Uhu píše:
Tom píše:Pluh mám zatím vytažený... kdyby byl náhodou ještě potřeba, resp. pořád mi nedá spát, že je na ho*no :( Asi projde nějakými kosmetickými úpravami a opravou čepu na ovládací páce, kdyby šel nakonec z domu. Nebo budu mít pěkný pluh :smich: Kdybych měl čas, tak bych chtěl ještě letos dodělat to výškové kolo, ale na to, že se mi to podaří moc nesázím...

Čau Tome.prosím tě kolik se vejde motorového oleje do motoru, nikde to nemužu najít,dík

Nevím to taky, když kupuji olej tak 10l balení cena je lepší, když dávám olej do motoru naliji 2 l oleje potom postupně dolívám až je hladina na rysce uprostřed, nastartuji motor nechám ho chvilku proběhnout,vypnu motor nechám 30 min v klidu znovu kontroluji stav oleje. slavia 2s90

slavia 1D80 je to jednodušší, nalívám olej postupně kontroluji až na rysce měrky je olej.

Obsluhuji mnohem více motorů abych si pamatoval kde a kolik od toho jsou měrky.
Pamatuji si jen typ oleje kam má přejít.

ITS

#829 Nový příspěvek od ITS »

Tom píše:Ten olej nevím, pokud to není v návodu, tak nevím kde to jinde zjistit. Leda v příručce přímo k motoru. Dávalo se to do různých elektrocentrál, takže motor má určitě svou příručku.
ITS, díky, ta radlice vypadá dobře... a nevíš jaké měly ty jejich pluhy označení, nebo jak vypadaly? Vím, že jsi tady někde psal, že Ti to prodali jako zbytek z výroby...
To jsem se neptal. Pán nebyl moc komunikativní - jak jsem psal.

thovt

#830 Nový příspěvek od thovt »

ITS píše:
Tom píše:Ten olej nevím, pokud to není v návodu, tak nevím kde to jinde zjistit. Leda v příručce přímo k motoru. Dávalo se to do různých elektrocentrál, takže motor má určitě svou příručku.
To jsem se neptal. Pán nebyl moc komunikativní - jak jsem psal.
Na špatnou otazku špatná odpověd (slušně řečeno) :)

Tom

#831 Nový příspěvek od Tom »

Thovte, prosím Tě, jaký je průměr a šířka toho Tvého opěrného kolečka? Přemýšlím, že bych se tímto inspiroval, protože je celkem široké, takže se nebude bořit... Mám plno železných koleček, ale jsou celkem úzké. Bude stačit šířka 10 - 15 cm a průměr taky těch 15 cm? Díky :)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

petras2

#832 Nový příspěvek od petras2 »

Ahoj Tome,
měl jsem stejný problémy jako ty nedoklápělo to, křívý brázdy, pluh traktor vyhodil z brázdy, zarejval se hluboko, no prostě neštěstí (už jsem ho chtěl poslat také z domu!) nakonec proběhlo seřízení podle návodu od Thota: Pluh na sřed závěsu, najed OBOUMA KOLA na 20 cm vysokou podložku, srovnat pluh do kolma a želko aby sedělo celou plochou ostří na zemi. Třetím bodem dorovnat patku (velmi důležité) aby také seděla na zemi. Změřená vzdálenost třetího bodu na stedy čepů 255-260 mm. Najednou to začalo orat krásně. Ještě jsem dotížil zadní kola zavažíma. Ahoj Petras :)

Tom

#833 Nový příspěvek od Tom »

No, tímhle jsem začal... Zdvižkou jsem si traktor zvedl, podložil kola, podotýkám že jsem to dělal na dílně s rovnou betonovou podlahou, vyladil to tak, aby ostří dosedalo po celé délce a opíralo se to o patku. Marné :-/
TomAgro@seznam.cz

Martin-SVK

#834 Nový příspěvek od Martin-SVK »

a nemáš vyťahané oká v rámovom závese? ja som tam mal festovne vôle musel som to vyvariť lebo ten pluh v tom lietal a štelovať som mohol koľko som chcel aj tak to bolo nanič.. teraz je to už konečne lepšie
T-4K-22 :)

PON-25 A
ARS-103 _ 5-KN-85
ŽŤ-152

Tom

#835 Nový příspěvek od Tom »

Rámový závěs mám rok nový, takže oka vůle nemají... Ku*va nedá mi to, aby kus nějakého železa nade mnou zvítězil... Během příštího roku budu "přibírat" další půdu, takže se bude orat i v průběhu roku, takže si s tím ještě pohraju.
TomAgro@seznam.cz

deniels

#836 Nový příspěvek od deniels »

Jestli chces, tak si prijed pujcit muj pluh, budes vedet jestli je to tvoji pluhem nebo se fakt do te pudy nehodi. Ale jestli si ho nastavoval, Tak to musi orat :(
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14

Tom

#837 Nový příspěvek od Tom »

Díky za nabídku, kdyžtak v průběhu jara si půjčím :)
TomAgro@seznam.cz

DYK

#838 Nový příspěvek od DYK »

Tomášu, že jsi si s tím hrál na dílně je hezký a určitě ne zbytečný - opakování matka moudrosti, ale takto se dá dobře určit snad jen jestli pluh "doorává" při dané (vypodložené) hloubce brázdy a případně ukáže, jestli pořešit rozchod. Orat stejně začínáš na rovině a až potom sjíždíš do brázdy, takže nastavení, několikeré nastavení, na poli tě nemine. Rovnost ostří ti po kousku popojetí prozradí dno brázdy. On to málo kdo přizná, ale všichni co jedou orat chtějí orat a mít práci hotovou, ale chce to vzít stroj a pluh a nejet "dělat" ale laborovat. Kousek po kousku. I vytlučený díry a závěsy jdou vykompenzovat nastavením, jen to teda "na suchu" vypadá, že to takto nastavené nemůže orat. Jsem sice čurák orající od kolíbky, ale toliko si já myslím.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

strafnik

#839 Nový příspěvek od strafnik »

Tome to vypadá na orebný camp u tebe 8) pokud budu jen trochu moci zúčastním se.

Tom

#840 Nový příspěvek od Tom »

Jo, tak na jaře se do toho můžeme vrhnout :smich:
Ono se tyhle věci dobře radí od počítače... hůře realizují... nevadí. Děkuji všem za cenné i méně cenné rady, jak budu mít chvilku, tak s tím budu laborovat a snad dojdu k uspokojivému výsledku.
TomAgro@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“