MINI 075
-
MINI 075
Potřebuji poradit ss hydraulikou na mini 075 ? nevím jestli to napíšu správně ,ale přepoštěcí ventil ,který je v tělese hydrauliky a je ovládán páčkou a táhlem se mi vysunul cca o 5 mm ven z tělesa hydrauliky a jde mimo dorazy na tělese hydrauliky .Neví někdo jak se to dá zpátky?
Re: MINI 075
Co to čtu? Opravdu máš 075? To co popisuješ, tak vypadá spíš na hydrojednotku z 070. 075 už má samostatné čerpadlo, nádrž, rozvaděč a pístnici. 070 to má všechno v jednom. Kdyžtak to vyfoť a dej to sem. Může tam být třeba povolený červík který to drží a trošku to vyjelo.Michal Samek píše:Potřebuji poradit ss hydraulikou na mini 075 ? nevím jestli to napíšu správně ,ale přepoštěcí ventil ,který je v tělese hydrauliky a je ovládán páčkou a táhlem se mi vysunul cca o 5 mm ven z tělesa hydrauliky a jde mimo dorazy na tělese hydrauliky .Neví někdo jak se to dá zpátky?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Mám 100% MT8 - 075 MINI ....jelikož jsem začátečník tak si myslím přesně to co jsi napsal ,ale než se v tom začnu vrtat tak bych potřeboval radu jdu to nafotit ...
-
V podstatě jsem to napsal špatně je to jak to popisuje já píšu hydraulika ,ale je to tak jak to popisuješ ...ještě se v tom nevyznám ...
-
Tak posílám foto ,čep se pomocí táhla otáčí ,ale jelikož je vyjetý jde přes dorazi ,hydraulika drží jen v horní poloze ,když se snažím na čep zatlačit tak v tut chvíli začnš hydraulika fungovat ,když se podíváš na foto,je tam vedle čepu dírka ve které je pružinka ,ale není tam žádný závit ,bohužel nevím jestli v té dirce bylo něco předtím ,co možná zajištovalo ten přepouštěcí ventil.Na další fotce je vidět že je přepouštěcí ventil vyjetý od tělesa hydrauliky.
-
Tak fotka je jen jedna ....ale myslím ,že je to vidět dobře ...v té dirce je pružinka ,asi tam bylo něco co to zajištovalo a možná že to zároven drží i přepouštěcí ventil aby nevyjížděl ven.....,ale to bohužel nevím takže potřebuji poradit jestli ho můžu něčím zatlačit dovnitř a čím ho zaaretovat....díky za radu.
No, projdi si ty Strafnikovy stránky, jsou tam ke stáhnutí příručky... Měly by tam být i k té 075, jestli tam není i katalog ND. Jestli tam je pružinka, tak by tam měla být i kulička. Kterou se pohybem páky stlačí pružinka a dá se s pákou hýbat, ale jak je v učitých polohách, tak ta kulička tu páku drží. Kuličku jakou tam dáš je na Tobě, měla by mít takovou velikost, aby držela na té pružince. Pokud nenajdeš čistě kuličku, tak rozbij staré kuličkové ložisko vhodných rozměrů a kuličku vem z toho).
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Aha tak už to začínám chápat ,jenže mi to neřeší problém ,kulička vypadla proto ,že se hřídel přepouštěcího ventilu vysunula ven a tudíž vznikla mezera mezi tělem hydrauliky a ovládací pačkou ,ve které byla kulička ,která fixuje jednotlivé polohy.takže kuličku dám zpátky ,ale jak zatlačím "hřídel" přepouštěcího ventilu zpátky a hlavně jak bude potom držet aby zase nevyjela? kulička\ je v tuto chvíli podřadný problém....
Asi se nevyhneš rozložení té hydrojednotky. Může tam být povolený červík který drží něco na té hřídeli nebo segerovka atd...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
a jaké jsou ty stránky přesně?
-
hm tak přesně tohle jsem nechtěl slyšet ....takže logicky ta hřídel přepouštěcího ventilu bude uchycená někde uvnitř asi jak říkáš segrovkou apod. .....ted jsem sundal kolo kvůli lepšímu přístupu a s tou hřídelí se dá posunovat cca 6 - 7 mm tam a zpátky ......,ale zastrčit úplně nejde .....měl jsi to někdy rozdělaný ,kvůli radě na co si dát pozor ?
Odkaz na ty stránky jsem dával tam, kde jsi položil první dotaz, takže do stávajícího vlákna MT8 070/075.Michal Samek píše:a jaké jsou ty stránky přesně?
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz