Soustruh SU 32 - GO
- HonzaHorka
- Kontaktovat uživatele:
Soustruh SU 32 - GO
Ahoj všichni,
konečně došlo na nutnou GO soustruhu TOS SU 32.
GO se bude skládat z nového barevného kabátu, jelikož někdo to předtím natřel ošklivou modrou a já mám rád tu krásnou zelenou TOS barvu.
dále kompletní výměna veškerých ložisek i ve vřetenu.
Nový výbrus kužele vřetena, příruby a také kuželu v koníku.
Přebroušení a vypodložení koníka.
No a také v neposlední řadě komplet nová elektroinstalace.
Tady přidávám první porci fotek z rozborky soustruhu.
http://honzahorka.rajce.idnes.cz/Soustruh_SU32_-_GO
konečně došlo na nutnou GO soustruhu TOS SU 32.
GO se bude skládat z nového barevného kabátu, jelikož někdo to předtím natřel ošklivou modrou a já mám rád tu krásnou zelenou TOS barvu.
dále kompletní výměna veškerých ložisek i ve vřetenu.
Nový výbrus kužele vřetena, příruby a také kuželu v koníku.
Přebroušení a vypodložení koníka.
No a také v neposlední řadě komplet nová elektroinstalace.
Tady přidávám první porci fotek z rozborky soustruhu.
http://honzahorka.rajce.idnes.cz/Soustruh_SU32_-_GO
není žádné velké umění něco rozebrat ale zase to dát dohromady
-
Re: Soustruh SU 32 - GO
Delam neco podobneho s SN 40. Cim to budes odmastovat? A jak chces odstranit stary nater i s tmelem z litiny? Nad novym naterem jsem taky premyslel, ale nevim, jestli budu mit nervy sundavat nater z celeho soustruhu.
prosím nemáš nějaký zdroj nd ?
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, kde budes nechavat prebrusovat loze, vreteno a kone ? Skrabat do polohy budes sam ?
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Koupím VELOREX 350 na stavu nezáleží, pokud možno s doklady, nebo zvlášť.
Predem dik..
Koupím VELOREX 350 na stavu nezáleží, pokud možno s doklady, nebo zvlášť.
Predem dik..
- HonzaHorka
- Kontaktovat uživatele:
odstranění starého nátěru stará dobrá špachtle, bruska a vše co je zrovna po ruce a čím to jde.
Odmaštění P8500
Zdroj náhradních dílů bych také ocenil, jelikož výrobce již dávno neexistuje
Brousit lože nebudu, jelikož nakonec natom není tak špatně jak jsem původně předpokládal. Nepřesnost byla na vyně hlavně tím, že to mělo všude velké vůle a šrouby byly povolené. Ani vřeteník nebyl k loži pořádně dotažený.
Vřeteno přebrousím až nakonec supportovou bruskou. Znova vybrousím ten krátký kužel B5 na přírubě a také vnitřní MK5 ve vřetenu.
Koník, to bude trochu oříšek. Nejprve budu muset přebrousit spodní desku co jezdí po loži na stejnou sílu, jelikož to vedení je vepředu projeté a koník jde při výsuvu z kopce dolu. Potom vybrousit mezykus abych ho vypodložil zase přesně na střed, no a potom také musím vybrousit MK4 v pinole, jelikož ten je pěkně domršenej.
co bude potřeba zaškrábat tak to bude příčnej support a budu muset udělat také novej klín, jelikož tenhle je již nakonci.
Odmaštění P8500
Zdroj náhradních dílů bych také ocenil, jelikož výrobce již dávno neexistuje
Brousit lože nebudu, jelikož nakonec natom není tak špatně jak jsem původně předpokládal. Nepřesnost byla na vyně hlavně tím, že to mělo všude velké vůle a šrouby byly povolené. Ani vřeteník nebyl k loži pořádně dotažený.
Vřeteno přebrousím až nakonec supportovou bruskou. Znova vybrousím ten krátký kužel B5 na přírubě a také vnitřní MK5 ve vřetenu.
Koník, to bude trochu oříšek. Nejprve budu muset přebrousit spodní desku co jezdí po loži na stejnou sílu, jelikož to vedení je vepředu projeté a koník jde při výsuvu z kopce dolu. Potom vybrousit mezykus abych ho vypodložil zase přesně na střed, no a potom také musím vybrousit MK4 v pinole, jelikož ten je pěkně domršenej.
co bude potřeba zaškrábat tak to bude příčnej support a budu muset udělat také novej klín, jelikož tenhle je již nakonci.
-
Me loze a plychy suportu zrovna brousi v TOS Hulin. Brouseni jsem poptaval v Celakovicich, v Kurimi i v Huline. Nakonec slo loze do Hulina, protoze meli jako prvni volny termin.Pepino píše:.... kde budes nechavat prebrusovat loze .....
Jiřin píše:Me loze a plychy suportu zrovna brousi v TOS Hulin. Brouseni jsem poptaval v Celakovicich, v Kurimi i v Huline. Nakonec slo loze do Hulina, protoze meli jako prvni volny termin.Pepino píše:.... kde budes nechavat prebrusovat loze .....
Jak se pohybují ceny za přebroušení?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
- HonzaHorka
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady je také něco málo k elektročásti. Nemám rád ty stará schémata tak prozatím rozpracované schéma, kde ještě chybějí čísla kontaktů a konkrétní stykače atd. + náčrt umístění jednotlivých prvků na stroji. Tohle je jen pro ilustraci. Finální verze příde zalaminovat a vylepit na vnitřek krytu.
-
Ceny za brouseni jsou hodne individualni. Vzdy pry zalezi na opotrebeni a poctu a tvaru ploch.
v Celakovicich me rekli rozpeti 14 - 24 tis
v Kurimi rvnou 25 tis a to jen za loze
v Huline 15 - 25 tis
Kolik to ale bude stat ve finale jeste nevim. Jen doufam, ze budu mit dost velke prasatko .... bych se divil, kdyby se vlezli do tohoto rozpeti.
v Celakovicich me rekli rozpeti 14 - 24 tis
v Kurimi rvnou 25 tis a to jen za loze
v Huline 15 - 25 tis
Kolik to ale bude stat ve finale jeste nevim. Jen doufam, ze budu mit dost velke prasatko .... bych se divil, kdyby se vlezli do tohoto rozpeti.
- HonzaHorka
- Kontaktovat uživatele:
a chybí jen vydlička nebo i nějaké kolo? podle té fotky to jde docela blbě poznat. Já pokud to vyjde budu zejtra tuhle část kuchat tak dám vědět.
chybí spodní vydlička a kolo které má řadit předpokládám že je to dvojkolo jako nahoře které je nasazené na drážkované hřídelce
- HonzaHorka
- Kontaktovat uživatele:
- HonzaHorka
- Kontaktovat uživatele:
Ještě taková drobná poznámka. Jelikož bude celá elektroinstalace vyměněna budou k mání stykače i tepelné ochranny. Vyhodit je mi to líto a stykače V13C na 48V se docela špatně schánějí.
- HonzaHorka
- Kontaktovat uživatele: