Soustruh SUI 40-50
Soustruh SUI 40-50
Zdravím, hledám schéma "měniče" pro soustruh SUI 50.
Štítek
Typ: URK40
r.v.: 1990
vstup/výstup: 3x380 35A / ±375 40A
Mám tam problém se silovou částí. U jednoho z tyristorových bloku se neotvírá brána. Mám podezření na regulační plošný spoj ale bez schématu tam nic nenajdu.
Štítek
Typ: URK40
r.v.: 1990
vstup/výstup: 3x380 35A / ±375 40A
Mám tam problém se silovou částí. U jednoho z tyristorových bloku se neotvírá brána. Mám podezření na regulační plošný spoj ale bez schématu tam nic nenajdu.
Re: Soustruh SUI 40-50
Já mám originální dokumentaci k soustruhu SUI 40/50, ve které je jen schéma výkonové (silové) části, schémata řídící části tam nejsou.
Jestliže ti tady někdo neporadí lépe, zkus zavolat buď do M-MOOS Lipník nad B. nebo panu Chlupovi do Trenčína +421904198798, oni tyto soustruhy opravují, tak snad ti pomůžou.
Jestliže ti tady někdo neporadí lépe, zkus zavolat buď do M-MOOS Lipník nad B. nebo panu Chlupovi do Trenčína +421904198798, oni tyto soustruhy opravují, tak snad ti pomůžou.
Tisíceré dík.
Není zač.
Kdyby jsi neuspěl, dej mi vědět, ještě mě něco napadlo.
Kdyby jsi neuspěl, dej mi vědět, ještě mě něco napadlo.
Výce méně pochybuji o tom, že by mi jen tak dali tu dokumentaci. Poslal jsem jim mail, uvidím jak to dopadne. Ale momentálně to spěchá tak se držím hesla "Tonoucí se stébla chytá".
Zatím děkuji za ochutu.
Zatím děkuji za ochutu.
V pondělí se pokusím něco zjistit.
Volal jsem kolegovi, který má také SUI 50 s regulačním motorem a vím že již v minulosti také řešil problémy s elektronikou, pokoušelo se to prý opravit několik slaboproudařů a úspěšný byl nakonec až elektrikář přímo z Trenčína z TOS, myslím dnešní Trens.
Tak je mi líto, příliš jsem ti nepomoh.
Tak je mi líto, příliš jsem ti nepomoh.
I přesto moc děkuji za ochotu.
Pokud je to pozdě tak nic. Alespoň telfony. Máme tento stroj na dílně. Po asi tříměsíčním trápení jsem sehnal: Dolníček Václav 607 651 658, Lípa 602 712 044.
Ten poslední dokázal oblbnout ty polovodiče a soustruh doposud jede. Odešla doida a relé vykazovalo nadproud a přitom tam šel jmenovitý proud.
Ten poslední dokázal oblbnout ty polovodiče a soustruh doposud jede. Odešla doida a relé vykazovalo nadproud a přitom tam šel jmenovitý proud.
Inu trápil jsem se sním 3 měsíce a nikdo mi nedokázal poradit, tak se rozhodlo o kompletní renovaci el. částí. Použil se nový ss měnič Emerson-Mentor MP a po půl roce provozu šlape jak hodinky.
Jen jsem zvědavý jestli vydrží alespoň tak dlouho jako ten původní.
Jen jsem zvědavý jestli vydrží alespoň tak dlouho jako ten původní.
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
výměna ložisek na SUI50
jě tu někdo schopny vyměnit ložiska na SUI50, aby to šlapalo tak jak ma? udajně jsou tam nějaké vymezovaci podložky.
už to drnčí neunosně a už došly upichovaky,
supporty dotažené tak mi to přijde na ložiska
jestli někdo ma kapacity tak ho rád uvitám
už to drnčí neunosně a už došly upichovaky,
supporty dotažené tak mi to přijde na ložiska
jestli někdo ma kapacity tak ho rád uvitám
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx
Zozen na bazosi original loziska Made in CSSR. Pretoze tie Cinske su tak na pol roka. A znackove FAG vychadzaju na 1300 ecok. Zatial skus vybrat a obrusit podlozky. V navode na obsuluhu je taka tabulka, ze okolko tisicin sa zmensi radialna vola predneho loziska, ked z tych podloziek zbrusis stotinu.