Svářecí technika
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Svářecí technika
Napadlo mě založit tohle téma, kde by každý mohl představit, čím doma svařuje
Představuju náš Kitin 150 a kuklu ADF 13
Představuju náš Kitin 150 a kuklu ADF 13
Re: Svářecí technika
To ti je zvlastni. Svaruju uplne tim samym
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
- 6911
- Kontaktovat uživatele:
a elektrody pouzivate jake BRATRI V TRIKU
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Sváříme doma KITinem 150TIG LA, elektrody máme bazické i rutilky od ESABu
- Landsverk
Já svařuji invertorem Fimer 164.Koupen v Obi za 89OO kčs.Naprostá spokojenost.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak s tím vařim taky. Svařuje pěkně od plechu až kolejnice Jen kostřící kleště stojí za prd
Taky ju mám i s argonem a wigem ale to mně moc nejderezis píše:To ti je zvlastni. Svaruju uplne tim samym
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Uhoří ti při zápalu hrot wolframové elektrody ? nebo jiný problém ?
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Neberu vám, že to svařuje dobře, ale když se i laik do té krabičky podívá je mu hned jasné, že tam spousta věcí narozdíl od těch značkových invertorů ( třeba Fronius ) chybíPavelM píše:Tak s tím vařim taky. Svařuje pěkně od plechu až kolejnice Jen kostřící kleště stojí za prdLandsverk píše: Já svařuji invertorem Fimer 164.Koupen v Obi za 89OO kčs.Naprostá spokojenost.
-
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, s Froniusen (půjčeným) jsem taky hodně vařil, je to uplně o něčem jiném. Jenže stál 25 000 a to je pro takové domácí lepení už moc drahá sranda.
Já svařuju tímto-foto
MASTER Profi 208 Compact
Je určený pro svařování v CO2, směsích Ar + CO2 a dokáže svařovat i hliník v ochranné atmosféře Ar.
Technické data: napětí - 3x400 V
svář. proud - 40-200 A /25%-200A /60%-140A/ 100%-100A
průměr elektrod - 0, 6-0, 8-1, 0 mm
reg. stupně - 7
příkon - 6, 5 kVA
rozměry ŠxVxD (mm) - 330x690x780
MASTER Profi 208 Compact
Je určený pro svařování v CO2, směsích Ar + CO2 a dokáže svařovat i hliník v ochranné atmosféře Ar.
Technické data: napětí - 3x400 V
svář. proud - 40-200 A /25%-200A /60%-140A/ 100%-100A
průměr elektrod - 0, 6-0, 8-1, 0 mm
reg. stupně - 7
příkon - 6, 5 kVA
rozměry ŠxVxD (mm) - 330x690x780
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
No hlavně se mně nedaří držet "odstup" ,buď jsu moc blízko a ušpiním hrot a nebo jsu daleko a svářečka si myslí že končíme a ztlumí proud a je konec .Mám starej model toho WIGu plyn se pouští kolečkem ale bylo to celkem levné i s třema flaškama argonu a náhradníma koncovkama a drátama. .Takže je to asi rukamaMikro píše:Uhoří ti při zápalu hrot wolframové elektrody ? nebo jiný problém ?
Dílna je dílna
Toto postavil môj syn Martin, vyhral s tím celoslovenské kolo SOČ, zaistilo mu to VŠ technickú v Bratislave, ja som verný starej silnéj triodýne / 14 KW. Vývojové pracovište je doma kuchyňa.
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2008031001
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2008031001
Tak tady je ta Triodynka. Pro porovnání s Martinovou svářečkou. Ta jeho je fakt malá a určitě i lehká. Pěkná Jsem taky věrný triodynce, mám ji už asi 15 let, zatím spokojenost. Když jsem ji koupil, musel jsem vyměnit ložiska, jinak sem s ní nedělal vůbec nic. Super je to, že vemeš elektrodu jakou chceš a zavaříš s ní co chceš. Jednou pantáta ulomil u kolčka bantam od hřídelky, přitáhnul to domů a zavař mi to hned. Šáhnul jsem do škatule s elektrodam, vytáhnul jsem nějakou a zavařil ten plechovej disk k tý hřídelce. Oklepnu struzku a mosaz. Hergot, co je to za elektrodu? No nevadí už je to svařený. No a kolečko drží dodnes.
Mám asi čtyři metráky všech možnejch a nemožnejch elektrod, některý v krabičkách, některý ve skatuli volně. Když se rušila dílna, bylo jich tam halda. Vzal jsem si a co tam zůstalo, to potom vyhodili. Akorát jsou většinou 3,15 mm. Ale když vaříš traktory tak se hoději. Čas od času vytáhnu i 5 mm to když to nesedí a je tam větší díra. Takža Triodynka u mě = 100% spokojenost. Jo že to hučí? nevadí. 5íkaji že to žere? Když jde naprázdno, nevaříš, tak to bere jako bojlér. Když vaříš, zpočátku to naskočí ale potom už to tolik není. Ale to když vaříš trafem, tak taky při vaření točí hodinama. Ale já mám přímotop, 20 hodin noční proud, tak mě to tolik nebolí.
Mám asi čtyři metráky všech možnejch a nemožnejch elektrod, některý v krabičkách, některý ve skatuli volně. Když se rušila dílna, bylo jich tam halda. Vzal jsem si a co tam zůstalo, to potom vyhodili. Akorát jsou většinou 3,15 mm. Ale když vaříš traktory tak se hoději. Čas od času vytáhnu i 5 mm to když to nesedí a je tam větší díra. Takža Triodynka u mě = 100% spokojenost. Jo že to hučí? nevadí. 5íkaji že to žere? Když jde naprázdno, nevaříš, tak to bere jako bojlér. Když vaříš, zpočátku to naskočí ale potom už to tolik není. Ale to když vaříš trafem, tak taky při vaření točí hodinama. Ale já mám přímotop, 20 hodin noční proud, tak mě to tolik nebolí.
Presne tak je to nezmar, mám ju nejakých 27 rokov. Otec ju vtedi kúpil vyradenú za 50 Kčs. V robote nakúpili najmodernejšie riadené trafa, lebo tieto boli hlučné. Potom ju chceli kúpiť späť. Bez opravi prežila celu stavbu rod. domu, všetky stroje ktoré mám, nepozná prekážku či je to kolajnica, alebo plech, antikor alebo liatina. A cena za elektrinu nikdy nedosiahne cenu vykonanej práce.