A vovovovovotom to je ...ota píše:No a pak když nasadíš držák do mašinysty a najíždíš a kurva ani to neuslyšíš, musíš koukat kdy uděláš kroužek na matroši a pak zabereš šponku a jedeš a ani to neslyšíš a povrch jako zrcadlo, mneš si teprve ruce. A pak když tam dáš 0,2 mm přejedeš vezmeš mikrometr a změříš a ubyly opravdu 0,2 mm mneš si ruce podruhý.
Soustruhy
Re: Soustruhy
Dobrá kudla je k nezaplacení, ale sehnat jí za rozumný peníz a v požadovaném rozměru. Proto jezdím na burzu do Chotusic a modlím se, aby bylo štěstí unavené. Posledně jsem tam sehnal vnitřní závitový držák 10mm a destičky na W závity za pár kaček.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Ahoj, jestli jsem to dobře pochopil, tak filip žádný nože neshání, ale chce nějak využít to co má . Kdysi jsem dostal zakázku opracovat výkovky řetězových kol a abych nemusel dělat náběhy zubů na dvakrát, ( z každý strany cca 12mm ) přišrouboval jsem dvě VBD vedle sebe, kolem nich přivařil nějakou pásovinku a operace byla o dvě třetiny času rychlejší, ten nůž byl " samozřejmě provizorní ", ale mám ho do dneška a udělal tisíce kusů a to mě to živilo .
dělá se to běžně teda na konvenčních mašinách různé sestavy jednoúčelových nožů atd jinak to dřív nešlo. Otovi jsem kdysi poslal tvarové hss nože na soustružení mosazných armatur na automatech.
vyvrtá to díru udělá kužel, a srazi hranu všechno za pár sekund.
když se u toho přemýšlí tak pak to i vydělává. Samozřejmě při domácím kutění to moc nevyužiješ.
Ale dá se usnadnit a urychlit nějaké operace třeba stranovým nožem srážet hrany "dvojručně" chce to cvik a kde nemusí být jasně definovaná hrana tak uplně v pohodě.
vyvrtá to díru udělá kužel, a srazi hranu všechno za pár sekund.
když se u toho přemýšlí tak pak to i vydělává. Samozřejmě při domácím kutění to moc nevyužiješ.
Ale dá se usnadnit a urychlit nějaké operace třeba stranovým nožem srážet hrany "dvojručně" chce to cvik a kde nemusí být jasně definovaná hrana tak uplně v pohodě.
Zrovna Drtikol má ty automaty doma ;) i těma popisovanými držákama do revolveru na A20 atd...
Nemohlo má to špatně usazený na tohle exzistují léry co sedí na vodících plochách pak by to kyvadýlko mělo smysl má to posazený na plochách co jsou jen ofrézované a nejsou broušené s vlastními funkčními plochami o to větší je to prušvih pokud je to mašina co má něco za sebou
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Popravdě je to pořád lepší než soustruh uloženej na trubkach nebo tramkach, .... S podložkana by to nemělo chybu.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Nozik stoji par korun.
[7,65€ 8% OFF]SDJCR1616H11 16 x100mm Right Hand Lathe External Turning Tool Holder For DCMT11T304 Machine Tools & Accessories from Tools on banggood.com
https://banggood.app.link/idpi9gleB7
[7,65€ 8% OFF]SDJCR1616H11 16 x100mm Right Hand Lathe External Turning Tool Holder For DCMT11T304 Machine Tools & Accessories from Tools on banggood.com
https://banggood.app.link/idpi9gleB7
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Ano na nějaké soustružení 1x za rok stačí tenhle pazgřát. Jak jsem psal kousek vejš, jestli se nechceš peklovat a jebat s nožem, sežeň si kvalitní nůž. Nebo nůž, držák a destičky. Ano živí mě obrábění, mám na to jiný pohled. Ale tím si musí každej projít sám. Už jsem vystřízlivěl z těchto levných držáků. Proto jsem vejš psal o držácích vyrobených z tvrdokovu, tlumičem chvění a tak. Taky jsem tu psal o mordování s vnitřním nožem. Můžeš s ním dělat co chceš a bude kvičet a kvičet. Pak tam vsadíš kvalitní držák s kvalitní destičkou a spadne Ti brada jak to najednou jde. A ten levnej už z almary ani nevyndáš. Zjistíš, že ten dejme tomu profi nůž je tak nějak jinak dělanej, má ty uhlíky tak trochu jinak nakloněný, je nějak tužší materiál na něm atd.
Dobrej kvalitní držák se dá koupit tady u nás třeba co jsem koupil já do 1000 Kč a byla k tomu krabička destiček. Takže bych to asi spočznul držák 500 Kaček a krabička destiček 500 Kč. Chce to sledovat hledat. každou chvíli něco koupím. No ale po těhle z ne Česky mluvících vebů už nekoupím. Když si koupíš postupně 4 kvalitní držáky no víc na běžné domácí soustružení netřeba vydržeji Ti celej život, když to teda nenaboříš. Stačí si dát do hlavy Iscara upichovák s destičkou a už myslím nikdy nebudeš hledat radekovej upichovák. No tak to mám nějak taky. Ani nevím, kam jsem ty radekoví upichováky vrazil doma. Mám tři upichováky od Iscarů a nic jinýho už neřeším. Destičky jsem nedávno koupil na burze za 10 Kč/kus. Pán asi nevěděl co to prodává. Každou chvíli někde vyplavou i za dobrou cenu. Držáků mám asi 15 různejch. Na ruznou destičku. Třeba jsem si dal do jedné hlavy držák s WNMG plátkem a jedu s ním čelo, průměr. Po 100 ks otočím destičku a jedu dál. Bez drnčení, chvění.
Samozřejmě používám letované destičky, ale jen jako dokončovací nůž třeba na průměry pro ložiska, ozubená kola. Je to na konvenčním soustruhu jistější než VBD. Kor na SV 18. Kde kejchneš na nožovou hlavu a ona někam popojede.
Dobrej kvalitní držák se dá koupit tady u nás třeba co jsem koupil já do 1000 Kč a byla k tomu krabička destiček. Takže bych to asi spočznul držák 500 Kaček a krabička destiček 500 Kč. Chce to sledovat hledat. každou chvíli něco koupím. No ale po těhle z ne Česky mluvících vebů už nekoupím. Když si koupíš postupně 4 kvalitní držáky no víc na běžné domácí soustružení netřeba vydržeji Ti celej život, když to teda nenaboříš. Stačí si dát do hlavy Iscara upichovák s destičkou a už myslím nikdy nebudeš hledat radekovej upichovák. No tak to mám nějak taky. Ani nevím, kam jsem ty radekoví upichováky vrazil doma. Mám tři upichováky od Iscarů a nic jinýho už neřeším. Destičky jsem nedávno koupil na burze za 10 Kč/kus. Pán asi nevěděl co to prodává. Každou chvíli někde vyplavou i za dobrou cenu. Držáků mám asi 15 různejch. Na ruznou destičku. Třeba jsem si dal do jedné hlavy držák s WNMG plátkem a jedu s ním čelo, průměr. Po 100 ks otočím destičku a jedu dál. Bez drnčení, chvění.
Samozřejmě používám letované destičky, ale jen jako dokončovací nůž třeba na průměry pro ložiska, ozubená kola. Je to na konvenčním soustruhu jistější než VBD. Kor na SV 18. Kde kejchneš na nožovou hlavu a ona někam popojede.
Chlapi,
prosím vás na čo je toto.... na čo sa to dá použiť .... je to nejaká príruba? Ale na čo? Ďakujem za vysvetlenie
https://img34.rajce.idnes.cz/d3402/16/1 ... .jpg?ver=0
prosím vás na čo je toto.... na čo sa to dá použiť .... je to nejaká príruba? Ale na čo? Ďakujem za vysvetlenie
Tahle věc z obrázku se jmenuje ,,mezipříruba". Normálně se tomu také říká ,,Camlock". Ale nedávno, když jsem to scháněl na svůj soustruh, byl jsem poučen pánem, že to není žádný Camlock ale mezipříruba. Camlock je prý ta příruba, která má také tyhle čepy na upnutí, ale nemá závity, ale výřezy na excentry, pro upnutí na stroj.
No je to placka na kterou se nasadí univerzálka a to celé se potom nasadí na soustruh typu SV 18 RD, SN, SU 50, atd. Celkem se to dost blbě schání za dobré peníze a nenakurvený a dost se jich potuluje po netu za bláznivé ceny. Nová stojí nesmysl.
Jo těchto mezipřírub je několik rozměrů. Od malích po velké, to podle typu a velikosti stroje. Značí se to číselně. Když by Jsi chtěl dej si do vyhledávače ,,camlock" nebo ,,mezipříruba" a ono Ti to nejde odkazy a tam jsou i ty velikosti. Udává se v základu velikost vnitřního kuželu, rozteč upínacích šroubů a pak vnější průměr. To jsou základní rozměry. Pak je ještě u toho dalších několik rozměrů.
No je to placka na kterou se nasadí univerzálka a to celé se potom nasadí na soustruh typu SV 18 RD, SN, SU 50, atd. Celkem se to dost blbě schání za dobré peníze a nenakurvený a dost se jich potuluje po netu za bláznivé ceny. Nová stojí nesmysl.
Jo těchto mezipřírub je několik rozměrů. Od malích po velké, to podle typu a velikosti stroje. Značí se to číselně. Když by Jsi chtěl dej si do vyhledávače ,,camlock" nebo ,,mezipříruba" a ono Ti to nejde odkazy a tam jsou i ty velikosti. Udává se v základu velikost vnitřního kuželu, rozteč upínacích šroubů a pak vnější průměr. To jsou základní rozměry. Pak je ještě u toho dalších několik rozměrů.
Tenhle typ příruby používá třeba Kart, na mojí EMU-250 jsou tři šrouby, větší stroje mají tyto 4.
No já bych řekl, že je to unášecí příruba na soustružení v hrotech. Jen ta tyčka je naopak kvůli skladování.. jsou tam vidět závity na různým průměru podle velikosti srdíček..
Jo bude to unášecí deska. Ale pro čep tam vidím jen jednu díru, tu v které je asi našroubovanej. Ty ostatní závity jsou pro ty upínací čepy, ty jsou průchozí u většiny přírub ( ty čtyři. ) pak je tam ještě ta jedna průchozí díra a ta je na ten středídcí čep, aby se příruba dávala stále do stejné polohy.
No mám tady těch přírub doma na RDčko asi deset. A budou tak 3 druhy co tu mám. Něco je asi origo ( broušená zadní plocha a kužel pro dosedací plochu na vřeteno ) něco výroba z fabryky kde příruba byla. Mám tuším B 6? nevím, většinou jdu po rozměru vnitřního kuželu a roztečí upínacích čepů.
No mám tady těch přírub doma na RDčko asi deset. A budou tak 3 druhy co tu mám. Něco je asi origo ( broušená zadní plocha a kužel pro dosedací plochu na vřeteno ) něco výroba z fabryky kde příruba byla. Mám tuším B 6? nevím, většinou jdu po rozměru vnitřního kuželu a roztečí upínacích čepů.