Soustruhy
Re: Soustruhy
Ab je menší, nože jenom 16x16, u velikosti A 20x20.Jako plátce dph jsem platil včetně dopravy 195 eur.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
Tak dneska dostal soustruh další kus příslušenství co k sobě má mít. No je to tedy na RAčko, ale upravím si to na Camlock. Proto jsem vzal ten šroubovací. Tuhle jsem si říkal, že bych to zrovna uživil a hele, vyplaval jeden, tak šup s ním dom.
No a trochu práce na sostruhu. Dneska jsem dodělal ty větší věci a zítra začnu na frézování.
No a frézce jsem taky cosi koupil. Je to ve vláknu o frézkách.
No a trochu práce na sostruhu. Dneska jsem dodělal ty větší věci a zítra začnu na frézování.
No a frézce jsem taky cosi koupil. Je to ve vláknu o frézkách.
Na nastavenie výšky noža, niekde to mám, aj s gumičkou no nepoužívam. Nože používam vo výške 25mm bez podložiek, nižšie takto upravené.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
Uz to tady kdesi bylo, rozhybavam "mírně" zatuhlej soustruh. Cim pucujete lože od lišky, mechanicky ? (Rounem?) Chemie?
Jináč on bude potřeba celej, rozdychat, no měl jít do hutí není co posrat, a bylo by ho asi škoda.
Jináč on bude potřeba celej, rozdychat, no měl jít do hutí není co posrat, a bylo by ho asi škoda.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
dej pár fotek a pustíme se do tebe teda do toho jestli je to za šrot tak proč né...i když to bude v hodně špatném stavu, tak získáš nějaké zkušenosti a pak si třeba pořídíš lepší mašinu.
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
asi patnáct stran zpátky jsem to řešil já. Použil jsem hodně petroleje, hodně času a pak mosaznej ruční kartáč a zase petrolej a pořád dokolaFizz píše:Uz to tady kdesi bylo, rozhybavam "mírně" zatuhlej soustruh. Cim pucujete lože od lišky, mechanicky ? (Rounem?) Chemie?
Fotky zajtra, dneska natažený předloktí, náročnější den. Stěhování toho hebla, stolní nuzky na plech, dvoumetrová stará litinová ohybacka a vidle na jeřábovací hak k honu.
Tak dumam co s tem,.... Asi to obliju WDčkem a necham to nejakej tyden odležet.
Tak dumam co s tem,.... Asi to obliju WDčkem a necham to nejakej tyden odležet.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Než WD 40 je lepší uvolňovač Berner. Máme doma soustruh starší a ten stojí v dílně na dvoře kde se netopí a bohužel před tím když udělal místo novějšímu , tak než jsme udělli novou podlahu a další nezbytnosti stál venku a chytil rez. Loni jsem dělal doma dřevěné zábradlí a tak jsem ho spustil. Nastříkal tím Bernerem a rozhýbával a šlo to líp jak tím WD
Na hrdzu na rovných plochách je najlepší škrabák. Ide to rýchlo a do čista. Žiadny tlak na pilu, úplne zľahka. Nemusíš sa báť, že niečo poškodíš- to by si musel riadne zabrať. Ideálny je rovný, alebo len máličko rádius vpredu.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
K odstranění rzi (koroze)se používá odrezovač. WD 40 a Berner taky něco zvládne. Takovejch sraček existuje hromada.Mechanicky bych to neodstraňoval.
Tady je krasavec.
Vsecko se hýbe mamatuju když makal, prý vůbec nehazel, ale vzhledem k hmotnosti nikdo neměl zájem. Tak byl pod plachtou, a oak pod zbytkama plachty...
Vsechno se hýbe, vřeteno se točí. Vsechno vyzkouseno rukou, krom příčného posuvu, to bylo nejspíš i primrzly...
Vsecko se hýbe mamatuju když makal, prý vůbec nehazel, ale vzhledem k hmotnosti nikdo neměl zájem. Tak byl pod plachtou, a oak pod zbytkama plachty...
Vsechno se hýbe, vřeteno se točí. Vsechno vyzkouseno rukou, krom příčného posuvu, to bylo nejspíš i primrzly...
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Berner hadr konkor protáčet hýbat a znovu a znovu a půjde to. No a samozřejmě cpát olej do všech mazniček. Mě se to osvědčilo a soustruh není nový to jsem ani neměl v úmyslu ale je funkční a rez většinově zmizela. samozřejmě něco málo zůstalo
Petrák je petrák. Dostane se všude a uvolňuje rez. Dřív byla dobrá i nafta, ale s těma biosložkama bych jí už nepoužil.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Mam tu poslední zbytky červený brzdovky.
Podle dědy to umí zazraky, kdysi sme stim rozebirali nějaký čepový spoje a po par dnech to šlo skoro samo.
Víte nekdo co je to za mašinu?
Podle dědy to umí zazraky, kdysi sme stim rozebirali nějaký čepový spoje a po par dnech to šlo skoro samo.
Víte nekdo co je to za mašinu?
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23