Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: Soustruhy

#8536 Nový příspěvek od ota »

Když s tou tyčkou, myslím, že se jim ještě nedostane. :vysmech: Víš šéf počítá 200 ks x délka. No připočítá přídevek a pro jistotu kousek navíc. No jenže oni to řežou jako salámy. Ptal jsem se: Pavle to zase máme novího ,,krkovičku" jakože řezníka? A prej proč krkovičku řezníka? No já že ty salámy teda umí šmidlat! Délka obrobeného matroše je (182) a dole pod tím je napsáno od šéfa: řezat s přídavkem pro soustruh 184. A když změřím nařezané kusy plandám od 186 do 190 mm! Jak to vyjde. Kurva říkám, když si na Bomaru dáš doraz, musí bejt jeden jak druhej! Pár jich bylo nedořízlejch, s kusama pásu v sobě. :smich: Karbik a odříznu. Některé mají taky pižlaný karbikem oni.
Dneska dovezli první várku plocháčů. Ty spěchají. To by byla prácička pro Atlana! :D Bude to 400 děr 52H7. Tam by se opruboval se soustružením děr na přesno. No ale ta H7 je dost velká tolerance. Tam je pěkně možnost tov klidu podjet. To ty hřídelky z té nástrojovky to je masakr. Tam je 25m6! To je už na brusku nakulato. Ale co dělám to tak nějak do + všchno. Ale tak max do půl stovky víc ne. Je to uložení na naklepnutí.
To Kenybz, mašinysta teď tahá jeko bejk. Řemen napnutej o hodně míň než byl a nesmeká se ani prd. Dneska jel soustruh celej den v kuse docela dost zastavování, rozbíhání a schválně jsem chmatal na motor a ten uplně v pohodě jen malinko vlažnej.
Dneska jsem na ty doměčky co jich bude 200 ks a 400 děr vytahnul ten novej nožík jak mi Kenybz sehnal. No to je nádhera práce s ním. Když jsem dělal první kus, najížděl jsem na matroš. No škrtneš a vůbec nic, ani nekvikne, ani nezašustí. Pak jedu po 2 desetinkách dvě špony a nakonec to co je do tolerance zbytek. Paráda, ten jde sám. Fakt kvalitní nůž. Když u běžnýho nože projedeš díru třeba 0,3 mm a vezmeš ji znova naprázdno odtočíš z povrchu třeba 4 stovky i pět. Tady projedeš znovu a nic. Nic neubude. Zatím drží míru dobře. Potřebuješ 0,15 mm odebrat podle dutinoměru, dáš je tam projedeš a jsou tam. No pěkný nůž. 8) Nejdřív jsem si říkal, dám tam klasiku s letovaným plátkem. Ale pak říkám, škytnu prdnu a půjdu a pak to po mě tady schrnou do škatule a vyhodí do šmelcu. Tak pojď ty novej nožejku ať tě nesysluju. :vysmech:
Totok dělám. No nejlíp kdyby to bylo všechno, ale budu to zase kouskovat. Jak ty hřídelky po desítkách kusů jen. Je teď potřeba tohle pár kusů a pak zase něco jinýho. Jo ten krkovička ty plocháče našmidlal zase o 1 mm delší než to má být. Nemělo by se to zarovnávat na délku. Tak jsem si posunul doraz na té desce a podkládám jednu stranu 1 mm plíškem, abych dodržel středovou rozteč os děr.
Obrázek Obrázek Obrázek

Pavel

#8537 Nový příspěvek od Pavel »

jojo v neprevazce ma wirt prodejnu ten olej tam ma i v litrovy lahvy

Britt

#8538 Nový příspěvek od Britt »

kenybz píše:brite tak co jak se peklo radeco? to jsou ty nálezové materiály a neboj nejsi jediný já jsem loni tak páchal tkový zgarbák z pérové oceli jo obrobit to šlo mašina je tuhá a nůž pořádný macek no a ale i tak po 5-ti desetinách ota by natom spálil řemen na 18-ce no a říkám si to dodělám hmm tak teď vyvrtat...musel jsem vzít TK vrták hm a teď zápichy z čela no musel jsem si z TK frézy udělat čelní zapichovák...prostě jak to kvičí hned s tím jebnout do špón nemá smysl kurvit nástroje na neznámém, nebo těžce obrobitelném materiálu ...oto té 19-ky si schovej tyčku to je dobrý matroš
Zbyňku, Radeco šlo bohužel až nakonec na závit a :tyty: . Všechno statní jsem bral VBD. Matku jsem musel udělat z jiného materiálu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

kenybz

#8539 Nový příspěvek od kenybz »

tak to má být oto musí se využít nových kvalitních věcí a užít si je jsem věděl že nožík pojede dobře je to tk držák s naletovaným koncem s držákem na destičku to se nehne sranda byla na cnc fóru borec prodával různé nože a tady ten nikdo nechtěl vypadal totiž divně jakoby přejetý švajcem haha ... kdo to nezná dobře mu tak to si piš že si do teď drbou škécu že nepoznali co je to za spešl držák a kenybz ho shrábl pro kamaráda..jo už jsem si sehnal i pro sebe...rád používám ten mailičky celomonolyt ten kdyby dostal ránu jedině brousit destičku nevyměníš tam je břit nabroušený přímo na tělíčku a už nic jiného do díry nepoužívám posledně jsem dělal takovou krytku a musel jsem vyhrabat vnitřní osazení normálně skoro na celou šířku břitu jsem to píchal z čela asi 5mm byla šířka zapichování a tak jsem celý ten vnitřek vybral bez jediného kvíknutí mechanik mě čuměl přez rameno on je vyučený obráběč krůtil hlavou jak tele prostě nechápal co to dokáže

Britt

#8540 Nový příspěvek od Britt »

Jo, taky jsem si zvyknul na ty maličké mininožíky a dělá se s nima suprově a nemusím to po nich stružit. Jestli budou zítra na burze k mání, beru je všechny. :)

ota

#8541 Nový příspěvek od ota »

Kurva když mě se zdají tak titěrný! No ještě k nim držák. Ale on ho tam možná měl ne v těch Chtusicích? No Ind ten jich měl kdysi bedny. Jednou jsem tam u něj potkal chlápka a ten štrachal v bedničkách a hledal takoví pidižvíky destičky. Kurva co to hledá? On že kdybys tam v té škatuly potkal tohle, tak mi ho dej. Ukázal mi takovou pidi destičku z obou stran mini zapichováček. Tak jak štrachám, sem tam nějakej ležel. Tady a tady. No vybíral jsem mu je. pak jsem jich měl v ruce asi deset. Kurva to je váha! No samolitr tvrdokov, jak frézy. K tomu mi pak ten chlapík povídá, že si koupil držák. Je to jako čelní držák. Vsuneš tu destičku a na těle dotáhneš torx. Destičky všechny možný tvary. Od závitovího po klasiku stranovej, uběrací. Ale třeba jen 5, 6 mm dlouhej kousek. Oboustranej. No měl jich vybranejch plnou dlaň. On to vrazil na váhu, kalkulačkou ukázal sumu a chlapík zaplatil a šel. No dobrá inspirace. Ale sežeň ještě ten držák na to. Ale ten jako mám ten vnitřní nůž od Kenybze. Ten se ani nezachvěje. Samo je to dokončovací nůž, kterým jedu jen desetinky. Když najíždíš jako škrtnout, musíš fakt dávat pozor, ten kdyš si škrtne, ani o tom nevíš. Ne jak klasika destička že se dotkneš materiálu a zakvičí. Tady vůbec nic, najednou máš drážťičku, ani nevíš. :vysmech:

Britt

#8542 Nový příspěvek od Britt »

Oto, zrovna takhle se chovají ty kudly BON. Jediné, co mi pískalo, byl upichovák v tom neznámém tvrdém materiálu, ale to drnčela celá mašina a přesto jsem to upíchnul.

Sadra17

#8543 Nový příspěvek od Sadra17 »

páni soustružníci na co se pužívají tyhle nože ? Obrázek šířka toho plátku je zhruba centimetr tak to asi upichovák nebude :shock:
malej traktorista v malým traktoru

stanik84

#8544 Nový příspěvek od stanik84 »

Upichovák to není. Mám je taky - levy i pravý. Jsou to Narex nože. Já to použil snad jednou. Když jsem se potřeboval dostat mezi univerzálu a takový kotouč na jedno upnutí. Musí být co nejblíže nožovce. Jinak to pěkně vibruje a je oskákaný povrch. Taky jsem pořádně nepřišel na to, k čemu to bylo :-/

Britt

#8545 Nový příspěvek od Britt »

Jedná se o hladící nůž na dokončovací práce.

Čárls

#8546 Nový příspěvek od Čárls »

Levý nůž na zarovnávání čela na klasice by musel být pravý používal se na automatech se zadním revolverovou hlavou a obrácenými otáčky deska na něm je hladící používala se většinou s větším žlábkem ten typ nože jsou starý zhruba 30- 40 let první sem viděl na učňáku poměrně nedokonalý upnutí desky ráda pokud to zachvělo povylezla
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

stanik84

#8547 Nový příspěvek od stanik84 »

Britt. Tak tímhle nic nedokončíš...

Britt

#8548 Nový příspěvek od Britt »

Taky ho nemám a ani nechci. Narexácký držáky a destičky už dnes patří spíš do muzea. Technologie pokročila. :)

kenybz

#8549 Nový příspěvek od kenybz »

náhdou já je používám a fungují perfektně jako podložka pod nůž iscar 8) :D :D :D
a nebo dobrý polotovar na výrobu držáku mini tk nožíků akorát jsem neskoumal jk moc jsou tvrdá a jestli by šly vrtat

Britt

#8550 Nový příspěvek od Britt »

Jo, jako podložky jsou dobrý a tvrdý to moc nebude, když jsem viděl některé vymačkané od šroubů.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“