Soustruhy
Re: Soustruhy
Plamen bych nahradil horkovzduskou, silnou,ale slabá dělá taky divy. To jsi měl ten dubovej špalek čelem k létům a přez, né?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Horkovzduška mi dokáže udělat 680°C a špalky jsem zkoušel po letech i přes. Pak mi rupnul i ocelový pajsr. Drží to jako prase.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Čarlsi ten soustruh nabízí ,,smečkařka" ( neboli překupnice ) už ty jejich stroje nesleduju, už vím které inzeráty to jsou a přecházím je. Ona mění i přijmení a místa prodeje. O strojích v nabídce nemá ani tucha. Napíše tam co opíše z papírku, pasportu co ji k tomu dají. Občas má na obrázku frézku a píše prodám vrtačku. Kdysi asi před 4 lety jsem ji volal na souřadnicovou vrtačku ( má ji v nabídce dodnes ) a nevěděla k ní ani čárku, dala mi kontakt na šéfa a ten věděl jen upně základní info jinak ani prd. Ale cenu měl spočítanou hned. No nevím, asi dříve dělal u astronomů, jaká byla. No a hele má ji tam ještě dnes. Oni tihle smečky napíšou že generálka, no on to někdo políz štěrkou a tak generálka provedena. Nedávají tam že to bylo loni, to by bylo moc divný. Dají tam pár roků naspátek a pak se chvilinku sporadicky na stroji dělalo. Stará vyběhaná ludra z minulí válka a cena Ti vyrazí dech jak mě tenkrát.
Ty Jardo a povoluješ to správným směrem? Nebo to ci boha utahuješ ten herberk na vřetenu.
Ty Jardo a povoluješ to správným směrem? Nebo to ci boha utahuješ ten herberk na vřetenu.
Povoluju dobře, ale podle mě to nikdy nebylo sundávané a parádně to zatuhlo.
Jardo, tak ten samej problém mám i na mým Kaergeru a proto u Tebe přistála 4-paknovka, která k němu byla. Mám tam 3-paknovku a prostě nejde sundat ani za boha a to to už zkoušelo několik lidí od fochu...
Sklíčidlo přehodím jako prd, ale nechce se mi je pořád rovnat, tak bych je chtěl přehazovat i s přírubama. Navíc nemůžu ani použít lícní desku a další.
No a vo tooom to je
Je jedna varianta,jak to povolit.Jenže je taková humpolácká a nebezpečná:Do čtyřpaknovky upneš tlustou pásovinu na štorc a pustíš nejnižší otáčky opačným směrem.Samozřejmě si na lože dáš desku.Počítej ale s tím,že Ti to může dát přes hubu a můžeš univerzálu taky vyhodit.Možná jsem to neměl ani psát.
Nebo místo univrzály přišroubovat pásovinu, nebo kolečko na všechny šrouby co normálně držejí univerzálu, a teprve ke kolečku přivařit pásovinu třeba 150x50. A nahřát, ale s horkovzduškou nemáš šanci, 680°C je hezké, ale výkon slabý a předání tepla minimální, teplo bude rychleji utíkat do vřeteníku než budeš stíhat nahřívat. Hořák na PB alespoň 3kw.
Vítězství ducha nad hmotou. Dejchnul jsem na to švajcem a povolila.
no vidíš a já blbec jsem ti našel pracnější způsob
To by asi nezabralo. 10 dubovej hranolek mi prdnul jako nic, když jsem to zkoušel za studena. No, hlavně že se povedlo.
Musel jsem samozřejmě po té raubírně rovnat sklíčidlo. Přelíznul jsem přírubu o 15 stovek a pak jsem na pístním čepu z Tatry naměřil půl tisíciny. Rafička se skoro nehne. Teď jsem spokojený, ale zpocený až na prdeli. Venku je už zase 27°C.
No tak tohle pamatuji na sv 18 ale tam sem se s tím nepáral normálně sem ji odsoustružil a dal jinou svého času ve strojtexu kde sem dělal s jednou na protisměnu pospíchala dom a nešla ji sundat tak ji tam nechala tam sme měli každý svý univerzály i nožovky a každej ským se směnovalo jel většinou svoji práci
Není to zatuhnutím ale nějaký prase to dotáhlo přes špalek už sem to taky viděl cca 10 let zpět a dostal málem po přes držku sesypala se na něj celá soustružna dostal men
Není to zatuhnutím ale nějaký prase to dotáhlo přes špalek už sem to taky viděl cca 10 let zpět a dostal málem po přes držku sesypala se na něj celá soustružna dostal men
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/