MOJE DILNA

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Sadra17

Re: MOJE DILNA

#826 Nový příspěvek od Sadra17 »

je to očima, nejsi zvyklý na studený bílý světlo 8)
malej traktorista v malým traktoru

duchodce

#827 Nový příspěvek od duchodce »

Je to možné mám je od sváření pocuchané a na jedno špatně vydím. No nic, nová technika není pro mě.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

Chose11

#828 Nový příspěvek od Chose11 »

nedávno se mi do rukou dostala malá indukční plotýnka, chvíli trvalo než jsem vše vymyslel, dal jsem ji do dílny a budu v ní vařit psovi

Obrázek

Obrázek

ještě dodělat trychtýř na odsávání, ale nekoukejte na ten bordel, úklid bude zítra, budu brousit flexou tak až pak

Obrázek
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

bourač

#829 Nový příspěvek od bourač »

kuwa Chose11 - to není dílna, to laboratoř. 8)
Tady bych flexou brousil jedině s pověšeným mokrým prostěradlem v místě kam půjdou okuje.
Prostěradel, vypraných a vyřazených prádelnou mám dost. Takovou aseptickou laboratoř ale teda ne. :D
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

bourač

#830 Nový příspěvek od bourač »

duchodce:

Jardo mám uplně to samý :-/ led reflektory ze dvou stran a vidím prd.
Nevzdávám to, neviditelný operace odkládám až bude poledne a dělám to venku na dvoře.

Jestli něco pořídíš co by nám pomohlo napiš to sem. ;-)

Chose11

#831 Nový příspěvek od Chose11 »

no přiznám se, dílnu stále dodělávám a vylepšuji, už jsem se několikrát chtěl pochlubit celkovým vzhledem, ale stále to není ono, jak uklidím, nafotím. Jak něco dodělám, hned se rozebere něco jiného a zase je tam bordel.

bourač

#832 Nový příspěvek od bourač »

no já nemám co fotit, jedině až bude nějaká soutěž kdo má největší bordel - to s přehledem vyhraju.
Kupodivu pořád dokážu tvořit co potřebuju, sám se tomu divím.

gastly

#833 Nový příspěvek od gastly »

Bordel je čtvrtá vrstva na všech plochách (možných i zdánlivě nemožných). První tři se nazývají nepřehled. Tož asi tak Pepa.

Chose11

#834 Nový příspěvek od Chose11 »

od té doby co je dílna doma tam mám přechodné bydliště, prý nejhezčí místnost v domě, prej to tady jako budeš bydlet se mě každý ptá když přijde na návštěvu, aktuálně tu mám 16°C, v týdnu dojde kamarád pověsit radiátory a bude tepleji

duchodce

#835 Nový příspěvek od duchodce »

Bourači ,zkoušel jsem rozptylové sklo zase toho světla se mě zdálo málo a stejně to nebylo ono. Nakonec jsem dal na strop kus bílého papíru a reflektor otočil na něj bylo to o mnoho lepší ale ty hluboké stíny tam zůstávali. Bude to teplotou světla a my co máme zničené oči od sváření a autogenu to asi tak vydíme. Zajímavé by bylo kdyby ty diody nebyli na jednom místě - třeba mlhovky nebo denní svícení ale s tím experimentovat nebudu , jsem spokojen s tím co tam mám -zářivka plus halogenový reflektor ,jedno doplňuje druhé.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

duchodce

#836 Nový příspěvek od duchodce »

Bordel je už třetí vrstva. :tyty: To už není vidět co je v těch spodních dvou.To už začínám uklízet. Vedlejší efekt - pak už nenajdu vůbec nic.... :D

Chose11

#837 Nový příspěvek od Chose11 »

bývalá přítelkyně, ona byla úchylná na úklid, vlezla do dílny u ní doma a všechno urovnala. Hledal jsem vrtáky, nikde jsem je nenašel. po optání řekla to myslíš to kulatý, to je v krabici s hřebíkama, vypadalo to stejně. :D 8)

bourač

#838 Nový příspěvek od bourač »

4 vrstvy jak píše pan gastly - to je takový standard :D
drama přichází při 5 - 6 vrstvách (promíchaných) :co?:

ota

#839 Nový příspěvek od ota »

Bourači já zase říkám že mám ,,krabičkový problém" v mojí dílně. Přijdu do dílny s krabičkou a v ní něco, třeba od souseda pár drobností. Chodím po dílně a hledám pro tu krabičku místo, jak říkám ,,díru" Po chvíli chození a marného hledání a zkoušení tu krabičku někam napasovat ji položím na stůl frézky, buď jedné či druhé. No nebudu se zdržovat hledáním, zítra ji místo jistě najdu. Pak za tři dni jdu frézovat a musim krabičku dát stranou. Aha jdu najít místo. Po chození a hledání ji někam nacpu. Paráda, umístěno! Po čase si vzpomenu, aha však to tady mám v krabičce od souseda a nemůžu to najít. Jednou u mě soused něco drátoval na ponku. Že dej sem silnější flexo šňůru. Hledám v regále no nemám. Soused krouťí hlavou, došel k sobě a donesl mi klubo snad 15 flexo šňůr. Jednu vymotal a zapojil. Po roce jsem zase dovlekl karboflexku. Soused na ní kouká a že maká? Nevím, nezkoušel jsem. Položil karbika na ponk a rošrouboval rukověď. Aha tady je špatnej přežvejkanej kabel. Podej sem novej. Hrabu v regále a nic. Soused cože ty nemáš flexošňůru? Dal jsem ti jich dvacet! To on dělá vždycky, dá mi tři věci a pak říká, že mi jich dal pět! No já že nemůžu tu šňůru najít. Odešel donesl zase klubo šňůr, tady si to namotej na nos, abys to zas někam nevrazil! :vysmech:

kenybz

#840 Nový příspěvek od kenybz »

jeden nebo dva reflektory nikdy nedají příjemné světlo je to jen na osvětlení plochy tak jak v autě...když si stoupneš před reflektor auta tak je před tebou tma a uplně stejně se chová reflektror umístněný kdekoliv v dílně...jeden spolupracovník řešil levné osvětlení no dal si dva led reflekotry na stěny dílny ha co se stalo prostě při práci clonil reflektorům vlastním tělem....říkám mu dej tam 4 reflektory + 2 na strop a najednou byly stíny minimální. Pokud je to možné použijte řady zářivek a na přisvětlení teřba u stroje lampu.
To jestli dáte ledky, nebo jiný zdroj to už je na každém co mu pasuje hlavně barevné podání je důležité ideálně do 4000k (kelwinů) 6000k už mnoho lidí špatně snáší...
pokud chcete nahradit starou trubici ledkovou kupte si jednu na zkoušku až pak se rozhodněte pro další nákup.
je libo trochu bordelu tak jak je libo
Obrázek Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“