Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
sekalsemmalo

Re: Svářecí technika

#76 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

pro vladu.jestli jedes nakou vyrobu a produkci tak bych si nasetril na CO.a k tomu invertor na montaze na stavbe.to sem ti poradil.ja mam invertor a v praci mame CO .tak je to naprosto idealni.rekl bych nizkonakladove.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

kenybz

#77 Nový příspěvek od kenybz »

Podle toho co pises tak svarecak urcite nemas...jen te upozornim ze mas obrovskou zodpovednost za to co jak a kde delas. Tady na foru jsou v sekci technicke problemy knizky o "svarovani" v pdf tak si to aspon precti mimo norem jsou tam hlavne postupy jak co svarovat. Na zacatek bych doporucil invertor hodis ho na rameno a muzes ze zebre svarovat treba panty od vrat haly....a do dilny CO2 klidne i starsi podstive ceske a vykonne do 10-ti tisic sezenes a mrkni na http://www.svarbazar.cz je to vyborny web o svarovani

kenybz

#78 Nový příspěvek od kenybz »

ten invertor si kup bud kitin nebo gamu byvaji v akci s kvalitni samostmivackou za supr cenu musis si to "vyguglit" sam

Piston

#79 Nový příspěvek od Piston »

Kde bych našel ta skripta? Nemůžu to vyhrabat a vyhledávaní nefunguje. Mám slíbenou starší svářečku a rád bych měl nějaké teoretické základy...
Pivo je moje palivo.

kenybz

#80 Nový příspěvek od kenybz »

kenybz

#81 Nový příspěvek od kenybz »

nekomu se bude zdat ta knizka prilis stara a obrazky "usmevne".....ale ta teorie a postupy pri svarovani plati stale

Casser X

#82 Nový příspěvek od Casser X »

Zdar kolegové,
mám na Vás prosbu, měl bych možnost koupit starší svářečku Einhell EURO SGA 170
sga171.jpg
http://vltava2000.cz/svarpraktikhs/good ... =15.749.40
Máte s ní někdo zkušenosti? Mám do toho jít? Potřebuji to jen na domácí použití, něco upadne na traktoru, děravý výfuk, rošt do krbu apod.

DOOM

#83 Nový příspěvek od DOOM »

ja kdybych neměl co2 tak to beru na plechařinu idealni i na svařovani silněšiho materialu tak do 0,8-1mm tlouštky s 0,8 dratem perfektni ber to ja mam taky co2 a použivam vesměs 0,8 drat a vařim vše když je silny material tak to zavařim elektrodou
ber to i cena je dobra

ota

#84 Nový příspěvek od ota »

Nejsem moc svářeč, jen občas v práci a doma. V práci COčko, doma svářečka a někdy z práce půjčený CO. Tam jsem nikde na tom prospektu od Tebe nenašel štelování posuvu drátu? Je tam nebo není? Jednou jsem vařil CO a to nemělo štelování posuvu drátu. Potřeboval jsem zavařit slabší plech a nešlo to. Štelovalo se to najednou tím knoflíkem co se šteloval proud i s tím posuvem. Teda aspoň jsem zvyklej seřídit si CO tak, že vezmu kus plechu a nastavím si stupeň proudu podle síly asi tak, potom asi posuv drátu. Jednou rukou vezmu pistoly a začnu vařit a druhou rukou šteluju posuv drátu. Podle poslechu ( to jak to prská ). To tak že to je takoví hladký a stejný prskání. No a potom vařím. Je to taky z toho důvodu, že v práci máme asi 5 druhů svářeček a špatně si pamatuju kde to kolečko posuvu drátu má bejt. Teď mám doma Keboru a ta má štelování ale trochu při delším sváru koktá, asi je tam nějakej studeňák na tom motorku co posouvá drát. Minule jsem měl půjčený Fronius a ten šel jako víno, nezlobil i při delších svárech. Měl jsem půjčenej i Fronius na 220 V ale když jsem doma vařil konstrukci stropu na verandě měl jsem tam 5 stupeň a schazoval mi jistič. Musel jsem natáhnout prodlužku ze zásuvky na pračku a potom to šlo dobře.
Takže z vlastní zkušenosti na plechy stačí menší, ale doporučuju Ti, aby to mělo štelování posuvu drátu.

DOOM

#85 Nový příspěvek od DOOM »

ta svařečka ma štelovani posuvu dratu
Přílohy
1574960.jpg

ota

#86 Nový příspěvek od ota »

Jo jo, už to tam vidím, na tom prvním obrázku jsem to blbě viděl. Je tam ten knoflík a u Tvého DOOM obrázku v kroužku už vidím. Tak to by mělo jít taky dobře seřídit. Já co mám doma CO půjčený, tak všechno s ním řeším. Přidělat do dílny autorádio? Kousek plechu, poheftovat rámeček, nasunout rádio a je hotovo. Dneska malé čerpadlo na vrtačku na vodu ( taje sklep trošku pod vodou ) hřídelka se prokluzovala. Rozebral jsem ho, vyndal hřídelku, na boky jsem navařil takoví pecky, naklepnul do kolečka co tlačí vodu a sesadil a maká osto šest. Jak je CO doma, tak tím řeším vše co jde. Svářečkou bych do těhle věcí nikdy nešel.

DOOM

#87 Nový příspěvek od DOOM »

jo maš pravdu CO je perfektni taky nějraději svařuji s CO ,ale když vařiž nějaky rezavi material vyrabyš třeba vlečku matroš maš z kovošrotu je rezavi tak to s tim CO moc nejde to raději elektrodu na CO musi byt čisty matroš bez rzi.

sekalsemmalo

#88 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

diky CO,ktery mi pujcil sef domu jsem prodlouzil zivot nasemu favoritu.kluci,to byla hruza.na technicky jsem se klepal jak ratlik,ale manik tam kouknul a rekl dobry.prahy,podlaha ,podbehy vsechno mi tam jaksi chybelo.ted muzu jeste rok a pul setrit na nakou lepsi ojetinu,co tedka v nemecku srotujou.jeste bych rekl,ze je dobry mit nakej lepsi redukcak se stupnici.v praci si to krasne vyladim,jenom seveli a pak mi tam s tim nekdo,asi holky,protoze hrozne rady sedaj na svarecku, pohne a zase to hledam.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

ota

#89 Nový příspěvek od ota »

Přesně jak píšeš, to říkal chlapík v práci. Není umění to zavařit, ale umění je to zavařit třeba rezatý, nebo rezatou elektrodou. Když dělám tyhle domaděly, taky nic nečistím ( když je to zadělaný jako cep, tak to jo ) svařím to rezatý a potom třeba celej svařenec přejedu karbikem s ocelákem. To kvuli stříkání. Ona to Triodynka schroupne.
To jak píšeš sekalsemmalo, už jsem pár falešnejch prahů na fáčka nadělal z 1 mm plechu. Naohýbáš pás plechu těsně podle toho starýho, přiložíš ho na ten schnilej a přiboduješ. Potom vezmeš hustou barvu třeba Body a pěkně to nalemtáš a ani to nejni vidět. Máš prahy jak z fabriky. Dělal jsem i na formana, jsou stejný, akorát delší, peugeota, 120, trabanta ten je jednoduchej, atd. Vždycky někdo přijde a má v ruce naohýbanej svářeckej drát, tak podle něj to namačkám a je to, práh hotovej, jen ho přidělat. :smich:

DOOM

#90 Nový příspěvek od DOOM »

tak to dělame asi všeci stejně :) :)

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“