Svářecí technika
-
Re: Svářecí technika
pro vladu.jestli jedes nakou vyrobu a produkci tak bych si nasetril na CO.a k tomu invertor na montaze na stavbe.to sem ti poradil.ja mam invertor a v praci mame CO .tak je to naprosto idealni.rekl bych nizkonakladove.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Podle toho co pises tak svarecak urcite nemas...jen te upozornim ze mas obrovskou zodpovednost za to co jak a kde delas. Tady na foru jsou v sekci technicke problemy knizky o "svarovani" v pdf tak si to aspon precti mimo norem jsou tam hlavne postupy jak co svarovat. Na zacatek bych doporucil invertor hodis ho na rameno a muzes ze zebre svarovat treba panty od vrat haly....a do dilny CO2 klidne i starsi podstive ceske a vykonne do 10-ti tisic sezenes a mrkni na http://www.svarbazar.cz je to vyborny web o svarovani
ten invertor si kup bud kitin nebo gamu byvaji v akci s kvalitni samostmivackou za supr cenu musis si to "vyguglit" sam
Kde bych našel ta skripta? Nemůžu to vyhrabat a vyhledávaní nefunguje. Mám slíbenou starší svářečku a rád bych měl nějaké teoretické základy...
Pivo je moje palivo.
nekomu se bude zdat ta knizka prilis stara a obrazky "usmevne".....ale ta teorie a postupy pri svarovani plati stale
- Casser X
Zdar kolegové,
mám na Vás prosbu, měl bych možnost koupit starší svářečku Einhell EURO SGA 170 http://vltava2000.cz/svarpraktikhs/good ... =15.749.40
Máte s ní někdo zkušenosti? Mám do toho jít? Potřebuji to jen na domácí použití, něco upadne na traktoru, děravý výfuk, rošt do krbu apod.
mám na Vás prosbu, měl bych možnost koupit starší svářečku Einhell EURO SGA 170 http://vltava2000.cz/svarpraktikhs/good ... =15.749.40
Máte s ní někdo zkušenosti? Mám do toho jít? Potřebuji to jen na domácí použití, něco upadne na traktoru, děravý výfuk, rošt do krbu apod.
ja kdybych neměl co2 tak to beru na plechařinu idealni i na svařovani silněšiho materialu tak do 0,8-1mm tlouštky s 0,8 dratem perfektni ber to ja mam taky co2 a použivam vesměs 0,8 drat a vařim vše když je silny material tak to zavařim elektrodou
ber to i cena je dobra
ber to i cena je dobra
Nejsem moc svářeč, jen občas v práci a doma. V práci COčko, doma svářečka a někdy z práce půjčený CO. Tam jsem nikde na tom prospektu od Tebe nenašel štelování posuvu drátu? Je tam nebo není? Jednou jsem vařil CO a to nemělo štelování posuvu drátu. Potřeboval jsem zavařit slabší plech a nešlo to. Štelovalo se to najednou tím knoflíkem co se šteloval proud i s tím posuvem. Teda aspoň jsem zvyklej seřídit si CO tak, že vezmu kus plechu a nastavím si stupeň proudu podle síly asi tak, potom asi posuv drátu. Jednou rukou vezmu pistoly a začnu vařit a druhou rukou šteluju posuv drátu. Podle poslechu ( to jak to prská ). To tak že to je takoví hladký a stejný prskání. No a potom vařím. Je to taky z toho důvodu, že v práci máme asi 5 druhů svářeček a špatně si pamatuju kde to kolečko posuvu drátu má bejt. Teď mám doma Keboru a ta má štelování ale trochu při delším sváru koktá, asi je tam nějakej studeňák na tom motorku co posouvá drát. Minule jsem měl půjčený Fronius a ten šel jako víno, nezlobil i při delších svárech. Měl jsem půjčenej i Fronius na 220 V ale když jsem doma vařil konstrukci stropu na verandě měl jsem tam 5 stupeň a schazoval mi jistič. Musel jsem natáhnout prodlužku ze zásuvky na pračku a potom to šlo dobře.
Takže z vlastní zkušenosti na plechy stačí menší, ale doporučuju Ti, aby to mělo štelování posuvu drátu.
Takže z vlastní zkušenosti na plechy stačí menší, ale doporučuju Ti, aby to mělo štelování posuvu drátu.
Jo jo, už to tam vidím, na tom prvním obrázku jsem to blbě viděl. Je tam ten knoflík a u Tvého DOOM obrázku v kroužku už vidím. Tak to by mělo jít taky dobře seřídit. Já co mám doma CO půjčený, tak všechno s ním řeším. Přidělat do dílny autorádio? Kousek plechu, poheftovat rámeček, nasunout rádio a je hotovo. Dneska malé čerpadlo na vrtačku na vodu ( taje sklep trošku pod vodou ) hřídelka se prokluzovala. Rozebral jsem ho, vyndal hřídelku, na boky jsem navařil takoví pecky, naklepnul do kolečka co tlačí vodu a sesadil a maká osto šest. Jak je CO doma, tak tím řeším vše co jde. Svářečkou bych do těhle věcí nikdy nešel.
jo maš pravdu CO je perfektni taky nějraději svařuji s CO ,ale když vařiž nějaky rezavi material vyrabyš třeba vlečku matroš maš z kovošrotu je rezavi tak to s tim CO moc nejde to raději elektrodu na CO musi byt čisty matroš bez rzi.
-
diky CO,ktery mi pujcil sef domu jsem prodlouzil zivot nasemu favoritu.kluci,to byla hruza.na technicky jsem se klepal jak ratlik,ale manik tam kouknul a rekl dobry.prahy,podlaha ,podbehy vsechno mi tam jaksi chybelo.ted muzu jeste rok a pul setrit na nakou lepsi ojetinu,co tedka v nemecku srotujou.jeste bych rekl,ze je dobry mit nakej lepsi redukcak se stupnici.v praci si to krasne vyladim,jenom seveli a pak mi tam s tim nekdo,asi holky,protoze hrozne rady sedaj na svarecku, pohne a zase to hledam.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Přesně jak píšeš, to říkal chlapík v práci. Není umění to zavařit, ale umění je to zavařit třeba rezatý, nebo rezatou elektrodou. Když dělám tyhle domaděly, taky nic nečistím ( když je to zadělaný jako cep, tak to jo ) svařím to rezatý a potom třeba celej svařenec přejedu karbikem s ocelákem. To kvuli stříkání. Ona to Triodynka schroupne.
To jak píšeš sekalsemmalo, už jsem pár falešnejch prahů na fáčka nadělal z 1 mm plechu. Naohýbáš pás plechu těsně podle toho starýho, přiložíš ho na ten schnilej a přiboduješ. Potom vezmeš hustou barvu třeba Body a pěkně to nalemtáš a ani to nejni vidět. Máš prahy jak z fabriky. Dělal jsem i na formana, jsou stejný, akorát delší, peugeota, 120, trabanta ten je jednoduchej, atd. Vždycky někdo přijde a má v ruce naohýbanej svářeckej drát, tak podle něj to namačkám a je to, práh hotovej, jen ho přidělat.
To jak píšeš sekalsemmalo, už jsem pár falešnejch prahů na fáčka nadělal z 1 mm plechu. Naohýbáš pás plechu těsně podle toho starýho, přiložíš ho na ten schnilej a přiboduješ. Potom vezmeš hustou barvu třeba Body a pěkně to nalemtáš a ani to nejni vidět. Máš prahy jak z fabriky. Dělal jsem i na formana, jsou stejný, akorát delší, peugeota, 120, trabanta ten je jednoduchej, atd. Vždycky někdo přijde a má v ruce naohýbanej svářeckej drát, tak podle něj to namačkám a je to, práh hotovej, jen ho přidělat.
tak to dělame asi všeci stejně