Elektrocentrála - výběr
Re: Jakou elektrocentralu
Já si teda nemůžu pomoct, ale pokud houpe motor v centrále bez zatížení, hledal bych problém především v motoru. A "přetočit" centrálu? Jedině vlastní rukou a tedy vědomě.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Dať to opraviť to nie predsa je to len čínsky šunt,na normálnej centrále by zareagovala ochrana tu zhorel akorát tak istič.Atlan píše:Ano zvykne odist regulator po pretazeni ale zvycajne potom nedava ziadne napetie, daj to niekomu spravit aby sa zistilo co je skutocne zle.
http://www.aliexpress.com/item/Automati ... 6.html?s=p
treba zistit typ regulatora, inak to maju aj v CZ
- Standam
Zdravím, náhodou jsem narazil na tento příspěvek a i když je staršího data, tak se vyjádřím. Tazatel má zřejmě invertorovou centrálu, tato si reguluje otáčky podle zatížení. Při minimálním odběru se točí skoro na volnoběh. Je tam desetifázový alternátor, toto napětí se pak usměrní do meziobvodu a frekvenční měnič z toho vyrobí sinus o jmenovitém napětí. Páčka na víku nádrže je v poloze "ON"otevřeno přivzdušnění nádrže a v poloze "OFF" je manipulační poloha, kdy je nádrž hermeticky uzavřena. AVR regulátor je používán u synchronních centrál, kde frekvenci reguluje otáčkový regulátor motoru a napětí AVR regulátor. Takže neplést do sebe dva zcela rozdílné systémy. Ještě k regulování otáček invertorových centrál, od výstupního zatížení se elektronicky řídí servo, které otáčí klapkou v karburátoru. U synchronních centrál je mechanický regulátor na principu Wattova regulátoru. Standa.
tak včera po výpadku proudu který stále trvá začíná být toto téma znovu aktuální...
co teda koupit utáhne invertorová centrála i motory chladniček?
Nebo jinak nakolik je spolehlivá regulace běžných elektrocentrál aby nedošlo k poškození výpočetní techniky a elektroniky? typ na konkrétní výrobek by nebyl špatný.
Pro dlouhodobé výpadky a použití v terénu bych spáchal generátor připojený na přední vývod shibaury.
Kdyby někdo nějaký měl například z 1d80ky tak bych bral
co teda koupit utáhne invertorová centrála i motory chladniček?
Nebo jinak nakolik je spolehlivá regulace běžných elektrocentrál aby nedošlo k poškození výpočetní techniky a elektroniky? typ na konkrétní výrobek by nebyl špatný.
Pro dlouhodobé výpadky a použití v terénu bych spáchal generátor připojený na přední vývod shibaury.
Kdyby někdo nějaký měl například z 1d80ky tak bych bral
- elbarto
- Kontaktovat uživatele:
To Kenny: je otazkou zda se potom vyplati platit si stroj s autostartem s moznosti nafazovani do site. To uz spis v rozvadeci oddelit zalohovanou cast pro svetla, lednice, atd a neriskovat draha elektronicka zarizeni. V pripade cele domacnosti bych vyrobcum o super spolehlivosti udrzeni napeti bez spicek moc neveril a radeji pridal jeste nejaky filtr. V UA jsou podobna zarizeni v kazdem lepsim dome. V siti je bezne +-100V a vypadky fazi na dennim poradku.
špičky si ošetřit umím podpětí nevadí...co třeba toto:
https://www.garland.cz/e-obchod/sg-2000 ... 51576.html
mám tam známého tak by to bylo ještě levnější
jinak dneska už máš procesor i v ledničce takže bych stejně musel pořešit všechno
no a na starém baráku teda mimo dílnu hospodářské budovy kde je nová elektrika a podružné rozvaděče tak ve staré části kde se bydlí je jeden zásuvkový okruh na všechno a pak světla na zásuvkový bych to připojil a hotovo a vypl jistič v rozvaděči a to je vsjo
nějakou automatiku nepotřebuju výpadky jsou několikrát za rok ale tak dlouhý výpadek ještě nebyl
https://www.garland.cz/e-obchod/sg-2000 ... 51576.html
mám tam známého tak by to bylo ještě levnější
jinak dneska už máš procesor i v ledničce takže bych stejně musel pořešit všechno
no a na starém baráku teda mimo dílnu hospodářské budovy kde je nová elektrika a podružné rozvaděče tak ve staré části kde se bydlí je jeden zásuvkový okruh na všechno a pak světla na zásuvkový bych to připojil a hotovo a vypl jistič v rozvaděči a to je vsjo
nějakou automatiku nepotřebuju výpadky jsou několikrát za rok ale tak dlouhý výpadek ještě nebyl
kenybz : zde máš odkaz https://stroje.bazos.cz/inzerat/7956861 ... slavia.php ale pochybuji že má tolik otáček traktůrek.
Slavie které se montovali do traktoru byly seřízené na nižší otáčky.
Scheppach SG 2000 pěkně drahá, koupil jsem novou jiný typ levnější za polovičku.
Slavie které se montovali do traktoru byly seřízené na nižší otáčky.
Scheppach SG 2000 pěkně drahá, koupil jsem novou jiný typ levnější za polovičku.
právě na té shibauře ten přední vývod má velké otáčky protože to pohání sečící ústrojí
akorát je to trochu z ruky jedině poslat přez top tranz za další tisícovku
dej odkaz na tu centrálu
akorát je to trochu z ruky jedině poslat přez top tranz za další tisícovku
dej odkaz na tu centrálu
kenybz: ze tys me vyfouk ten generator ke slavii?! to pi i
nene ale proud prý už jde volal jsem na obec
) ja uz jsem si rikal. Vcera jsem chlapikoj psal jestli k tomu ma i regulator na tu slavii a dneska rano uz odepsal ze ne a i tak je to pryc. No musim shanet dal. Ale bez regulatoru to je asi k prdu. Prece nebudu tahat za lanko nebo navtvrdo nastavovat otacky.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Tak moj menic uz 6mesiacov pomalicky skladam, a odvtedy bol jeden kratky planovany vypadok, tak ze ked to poskladam tak 10r nebudeme bez stavy.
Neviem co sa vam oplati ta centrala ze bez toho neprezijete.
Lebo teraz bububu a potom dlho nic.
Ako zo snehom jeden rok bol nakupili sa snezne frezy a zase 5 rokov nic.
Neviem co sa vam oplati ta centrala ze bez toho neprezijete.
Lebo teraz bububu a potom dlho nic.
Ako zo snehom jeden rok bol nakupili sa snezne frezy a zase 5 rokov nic.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
mastnacek:
Jestli si to teda dobře vybavuju tak ale mezi motorem a generátorem tam byla ještě převodovka a vrtule pro chlazení generátoru
Jestli si to teda dobře vybavuju tak ale mezi motorem a generátorem tam byla ještě převodovka a vrtule pro chlazení generátoru
-
Problem elektrocentraly taky resim. Mam generator se Slavii 1S100K. Rizeni napeti je dost orientacni Ciste teoreticky, dalo by se resit cistotu vystupniho napeti a frekvence treba frekvencnim menicem? Zvladlo by to odfiltrovat vykyvy v napeti a frekvenci?