Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Sadra17

Re: Svářecí technika

#6451 Nový příspěvek od Sadra17 »

na CO musíš hold železo očistit :-/
malej traktorista v malým traktoru

Čárls

#6452 Nový příspěvek od Čárls »

To jo a pokud chceš aby to drželo pořádně tak i pod eldu i když si to nechá líbit víc
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Jaryn82

#6453 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Základem dobrého svaru je čistota základního materiálu a to platí u všech metod svařování, svařovat do do rezu a barev je zvěrstvo.

Jaryn82

#6454 Nový příspěvek od Jaryn82 »

stanik84 píše:Ale... Zkus svařit prasklý sloup na hydraulický ruce MAGem... Rupne to zase. Pak to zase pěkně vybrousíš, zavaříš eldou kořen, pěkně vybrousíš strusku a zaleješ housenkou a ono to drží. Mám vyzkoušený, že to co má nějaký rázy atd. tak jedině elektrodou... Nebo zkus "céóčkem" vařit venku, když trochu fouká. Do lesa na LKT jedině eldou.
Asi také záleží kdo to bude svařovat a na postupupu

stanik84

#6455 Nový příspěvek od stanik84 »

Můžeš se podělit, jak bys na autě vařil 60 cm dlouhou svislou prasklinu na ruce Ostroj.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6456 Nový příspěvek od Atlan »

Vidis oco, mal si kupit synergiu uz byvsi zvaral. Otvor kryt kde je cievka z drotom, alebo popozeraj ci niekde na kryte nieje tabulka s nastavenim. Ak nie tak potom zozen niejakeho co zvaraca nech ti to pride nastavit, a ukaze co a ako. A zapis si niekde hodnoty co nastavi.

Teraz si zistil vyhody synergie pre zaciatocnika.

O tej cistote matrosa sme ti pisali na svarfore a vravel si ze co budes mat na nove ciste plechy.

A ked vybrusis hrdzave a zafarbene taknidu zvarit tiez.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

kenybz

#6457 Nový příspěvek od kenybz »

mladší syn akorát dělá svařečák a mají tam toto zajímavá kombinace sekundární invertor se synergií
ty alfy i odbočkové byly dobré, ale některé měly ne příliš trvanlivý podavač.
https://www.svarecky-obchod.cz/akcni-se ... xe-set.htm
to: jaryn82
dráty mám akorát naní času vyzkoušet toho omikrona..jako mohl bych se tam po cestě z práce stavit, jenže bráchova dílna je plná hořlavých věcí sice podlaha je teraco ale za zádama regál s chemií atd za stolem dřevěné obložení no a abych tam pár desítek minut prskal a pak odjel to bych si nelajznul...nevím jestli si to dobře pamatuju, ale při svařování když je v prostoru hořlavý materiál 2tř tak je požární dozor 24 hodin?

Jaryn82

#6458 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Stanik. Nejsem v té situaci abych se mohl podívat a psát postup,ale pokud budou podmínky na přípravu svarovejch ploch třeba předehřev atd. Místo abych se tam dostal MAGem tak nevidím důvod proč bych ti tam ten kořen neudělal také a ne zavařil s pevností aby to vydrželo.

Brendak

#6459 Nový příspěvek od Brendak »

Čárls píše:No já se dycky řídím co je na krabičce Ono je to u každýho výrobce trochu jinak začínám nejmenší proud na krabičce a zvyšuji až je to aspoň takový svár jak si představuji
sem lepič amatér a svářím na 99% jeklíky a max do 10 síly materialu (plocháče )převážně 2a2,5 eldou a tky mám je potak na invertoru tak vím houby jaký je tam doopravdy proud
Mám toto Obrázek
Ten Rulík Chrudim je zajímavý obchod. Je tam na prodej i JS 90.

https://www.rulik.cz/pro-domacnost/pren ... abijeckou/

Taky tam píšou , že elektrody Böhler FOX 7018 jsou kvalitnější a levnější náhradou za E-B 121, E-B 123. Nebo za elektrody E-R 117 je možná kvalitnější a levnější náhrada s označením J421.

Koupil jsem sice u nás kusovky E-B 121 a svařují dobře , ale cena oproti FOX 7018 je ukrutná. Přitom to není žádný nový výstřelek techniky.

oco13

#6460 Nový příspěvek od oco13 »

Veď preto som písal , že som debil - mám samozrejme nové ,čisté plechy , len mi ich je lúto načínať a vždy si hovorím ešte miniem toto staré a potom už určite. :pohlavek: S elektrodou je to zotrvačnosť :typek: Aj svokrovi sme kúpili nový vymakaný bicykel a on stále chodil s tou svojou Ukrajinou. :typek:

Brendak

#6461 Nový příspěvek od Brendak »

Zvyk je železná košile.

Na COčko to chce materiál bez rzi. Psal jsem ti , jestli by nestačil pořádný invertor. :) Já jsem chodil na brigádu svařovat s COčkem Omicron za 30 tisíc a nějak mám rači svařování elektrodou. Přes hubici na COčku jde nějak blbě vidět. Ale možná su zvyklý na elektrodu a zvyk je ....

Jinak mám manželku Ukrajinku a dobrý .... :smich:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#6462 Nový příspěvek od Ondras83 »

taky mam manezlku z ukrajiny a dobry 8) :D

tady to je 30 stran o hovne. Nekdo chce elektrodu, nekdo CO, ja mam oboje, doma i v praci nekolik svarecek, svarec teda nejsem...nejvic svareni jsem mel a mam, kdyz stavim ty svoje hebla - traktor, vlek, nakladac, podkop, dalsi kramy za to. Kdyz jsem delal a mel misto v dilne (jinak jsem delal za dilnou kde je jen 220V zasuvka) tak jsem si to vsechno prebrousil, nabodoval COckem (mame jen 160A) a kdyz jsem vedel, ze to bude stacit (cca do tech 8mm) tka jsem to vzal COckem, trosku rozkyval a svar drzi, kdyz jsem potreboval svarit drzaky na prevodovku z 12mm, tak jsem to bodnul COckem, aby to drzelo a nekroutilo se to, pak jsem vzal elektrodu a na nekolikrat pekne zavaril. Tady si ale chci tohle do budoucna vyresit silnejsi COckem, abych nemusel tu elektrodu tahat. Dokazu si totiz predstavit, to treba dokazu zavarit 0,8 dratem, 200A a nemusim tahat elektrodu a dalsi stroj, kabely, prodluzovak atd...

kdyz jsem delal katrovacku, tak jsem to vsechno stavel u sebe na baraku v plechovy garazi, kde je jen omi gama 160 na elektrodu. Prace dobra, ale dokazu si predstavit to cely udelat COckem. A bavilo by me to asi vic, navic po CO jsou ty svary hotovy, nemusim to otukavat, brat dratakem, aby to bylo cisty. Ja si dneska myslim, ze na to domaci kutani, alespon podle me, je to CO s dostatecnym vykonem lepsi a nemusim mit vic masin. Navic invertorove CO umi i MMA, kdyby nahodou.

na druhou stranu rozumim udrzbe napr. zminovane LKT v lese, hodin invertor na rameno a valis svary, taky chapu ze 12mm plotny k sobe lepe zavari 3,2 elektroda nez 190A CO, ale jak pisu vyse - na domaci sochareni, kde je jeklovina a max treba u me 10mm plochac staci to CO s lepsim vykonem.

oco13

#6463 Nový příspěvek od oco13 »

Ondro ja to vidím tak, že ak sú financie tak je najlepšie mať z každého pekne po jednom kuse. Sústruh a stlpovka stačí jeden , lebo to by sa do bežnej dielne nevošlo, ale ručných vrtačiek a karbobrúsok sa uprace aj po 6ks. :typek: Určite ešte malý invertor na pleco do dielne pribudne - práve kvoli tým stlpikom v plote na druhom konci záhrady. :typek:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#6464 Nový příspěvek od Ondras83 »

oco13 píše:...práve kvoli tým stlpikom v plote na druhom konci záhrady. :typek:
na to ale staci jedna do rodiny :)

oco13

#6465 Nový příspěvek od oco13 »

No veď rodina som akurát ja s gazdinou. :typek:

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“