Svářecí technika
Re: Svářecí technika
Oto - práve som dorazil 550km za 9 hodín aj s šmýkaním sa niekde okolo Hornej Bečvy. Do víkendu hádam mašinku poskladám a vyskúšam . Kua toto bol "dedek" - ujo medzi 60 -70r mal dielňu ,že mi spadla sanka na zem a to čo všetko o každej mašine vedel tak mi padla sánka druhý krát. Pedant, akého som hádam ešte nevidel - vysvetloval mi aj sposob zmotávania káblov aby sa žily vnútri nešponovali a nelámali.Mašina v jeho rukách varila jak v zváračskej škole , a ja? Ja sa budem učiť. Ako vždy plány prdbiehajú realitu o nejaké tie roky, takže tu budem musieť vydržať do 90ky aby som to všetko stihol.
Ešte raz diky za tip
Ešte raz diky za tip
tak mašinka je doma dej pak nějakou fotku jsem to nestihl omrknout, bo inzerát byl už smázlý
Oco: nedělali ty svářečky v Bratislavě? Myslím ZEZ? Později Danubius electric?
Jestli je to ta co myslím, tak je to novější typ PP250 a 315.
Sice tu někdo psal, že je to zbytečně složité, ale tyristorový usměrňovač je mnohem lepší - schopnostma vyladit si parametry než odbočka. Nevýhoda je ta složitost. Musíš to mít sfázované kvůli řízení usměrňovače a je to celkově složitější. Usměrňovač má ochranný obvody - původně tam dávali kondenzátory tzv. hovňáky - byly hnědé tak jako h.... :-).
Původně to byly dvě desky poplatné době svého vzniku, později už do toho dávali nějaký procesorový řízení. Myslím, že budeš spokojenej ;) Neumí to i pulz?
Jestli je to ta co myslím, tak je to novější typ PP250 a 315.
Sice tu někdo psal, že je to zbytečně složité, ale tyristorový usměrňovač je mnohem lepší - schopnostma vyladit si parametry než odbočka. Nevýhoda je ta složitost. Musíš to mít sfázované kvůli řízení usměrňovače a je to celkově složitější. Usměrňovač má ochranný obvody - původně tam dávali kondenzátory tzv. hovňáky - byly hnědé tak jako h.... :-).
Původně to byly dvě desky poplatné době svého vzniku, později už do toho dávali nějaký procesorový řízení. Myslím, že budeš spokojenej ;) Neumí to i pulz?
Pulz to vie ale ten neviem ja .
Pomohlo by mi ak by ste mi niekto poradili ako to doma sfázovať., Lebo dedko niečo okolo toho hovoril o polvlnách ale , bol som z toho dosť vyvalený. Čo potrebujem na to sfázovanie a ako sa to robí.
Pomohlo by mi ak by ste mi niekto poradili ako to doma sfázovať., Lebo dedko niečo okolo toho hovoril o polvlnách ale , bol som z toho dosť vyvalený. Čo potrebujem na to sfázovanie a ako sa to robí.
Když ti nepůjde regulovat napětí, tak otoč v zástrčce dvě fáze...
Stačí dvě ruce a šroubovák
Stačí dvě ruce a šroubovák
Oco chýtro tady máš vrtačku. Cena za tyhle větší VS 32 jsou vysoké. Ale tady těch 30 000 Kč je na hraně. Oni teď poslední dobou lezou nahoru a nahoru. Bývalo že VS 20 byla + - kolem 20 000 Kč a VS 32 byla kolem +- 30 000 Kč. No ale to už není pravda, jdou nahoru. No a není to zase na východě moc.
Tak koukni, tady máš tu VS 32. https://stroje.bazos.cz/inzerat/1156859 ... a-vs32.php
Tak koukni, tady máš tu VS 32. https://stroje.bazos.cz/inzerat/1156859 ... a-vs32.php
Oto veľmi pekne ďakujem ale vŕtačka bude na rade až tak o pol roka. Teraz ideme robiť kúpeľnu
hlavně ty vrtačky bývají ve strašném stavu hovada na tom řadí za chodu ohlé vřetena atd. na krásu nehleď, ale na mechanický stav a vyzkoušej .....je lepší dát 40 místo třiceti a pak dalších třicet za díly
Oco koukal jsem pak na tu vrtačku znovu a už byla v piče. Nedivím se, cena byla dobrá a vypadala, že toho moc nepovrtala. Takhle jsem trefil tu střední sloupovku já koupit. Byla od varhanářů. Vrtali na ní nějaké 6 díry do píštal. Ani nevěděli, že vrtacka ma víc rychlostí. Měli tam jednu rychlost celou dobu. Všude pilin od dřeva. Jestě mi ji i privezli dom, abych nemusel schanět drahej odvoz.
- Veteranista!
Objednával někdo hořák s euro koncovkou a MB15 z Ali?
Nějakej bych potřeboval k malému CO2 (DACO 160).
A nemám chuť koupit to samé v ČR jen s přirážkou
Nějakej bych potřeboval k malému CO2 (DACO 160).
A nemám chuť koupit to samé v ČR jen s přirážkou
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem blázen a mám všechno z činy. Vrtáky, záhlubníky, závitníky, frézy. Používám berlan TIG, takže čina, horák vp26 Čína, čočka na nerez čina, elektrody tungsram Čína a pohoda. COcko zatím nemám. Nebál bych se toho.
Ondro aj ja som číňan, ale cez ebay, neviem či ali akceptuje paypal. Nejak mi to nechcelo nabehnúť.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Otázka
Mám invertor omicron. Dj teď jsem používal elektrody eb121, dneska jsem já vul koupil rutilky
https://www.promacz.cz/elektrody-rutilo ... -25kg.html
Co s tím? Svářím to samý, jen přehodit polaritu? Jsem lepič, dělám s tím, co mě naučili doma, ne v učení a tam mě učili bazické, tak teď nevím co dál.
Mám invertor omicron. Dj teď jsem používal elektrody eb121, dneska jsem já vul koupil rutilky
https://www.promacz.cz/elektrody-rutilo ... -25kg.html
Co s tím? Svářím to samý, jen přehodit polaritu? Jsem lepič, dělám s tím, co mě naučili doma, ne v učení a tam mě učili bazické, tak teď nevím co dál.
Prehoď polaritu a zrejme budeš aj ďalej kupovať rutilky- zvára sa s nimi lahšie ako s bazickými.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
bazicke ale maji, alespon podle toho, co jsem cetl, vetsi pruvar do materialu a o to mi u elektrody jde, jinak svarim radeji COckem
samozrejme to zkusim, vyhodit je mi to lito a pak uvidim
samozrejme to zkusim, vyhodit je mi to lito a pak uvidim