Sloupové vrtačky
Re: sloupové vrtačky
Tak jsem koupil vrtačku NK 203 nemá někdo na ní díly doma
Ahoj, tuhle vrtačku jsme měli v bývalé práci. Vrtal jsem na ní všechno možné. Myslím tedy průměry děr. Jinak tedy jen nerez. Bo se tam nic jinýho nedělalo. Ta naše měla kopnutý vřeteno trochu a malinko to čochtalo. Ale nevadilo to, bo nerez se dělá malejma točkama.
No a to Jsi koupil nefunkční, že scháníš na ní díly? To bude myslím všechno snad opravitelné. Myslím že by i díly někde mohly být k sehnání. Je jich tu celkem dost ve firmách.
Řekl bych, dobrá vrtačka na domácí práce. Nemá sice takový rozsah otáček, ale já jsem se tam právě naučil vrtat větší díry menšíma točkama a byla uplně dostačující. Za mě dobrá vrtačka měl jsem ji dost často v packách! A zvládla veškerý sortiment vrtaných děr tam.
No a to Jsi koupil nefunkční, že scháníš na ní díly? To bude myslím všechno snad opravitelné. Myslím že by i díly někde mohly být k sehnání. Je jich tu celkem dost ve firmách.
Řekl bych, dobrá vrtačka na domácí práce. Nemá sice takový rozsah otáček, ale já jsem se tam právě naučil vrtat větší díry menšíma točkama a byla uplně dostačující. Za mě dobrá vrtačka měl jsem ji dost často v packách! A zvládla veškerý sortiment vrtaných děr tam.
Vrtačka je v pohodě, super na vrtání i posuv funguje a vyměnil jsem olej, a jin vrtat...... jaký svěrák doporučujete k této vrtačce
sežeň si frézařský svěrák čelisti cca 100mm ideální ten oranžový ale ten si drží cenu dá se u něho přehodit čep a pak má velké rozevření tady ty svěráčky podobného provedení jak máš ty houby drží ona ta posuvná čelist sa vykláňá a pak vrceš a naráz ti vyletí kus
je to sice lákavé že má prizmu a další drážky v čelistech tak sa zdá byt univerzální ale díky tomu že ta pohyblivá čelist je špatně vedená tak je to dost blbé a čím starší a vychozenější svěrák tím je to horší
mám několik svěráků ale používám na pk32 takový větší čelisti 120mm je tam i ten čep pro větší rozevření a svěrák většinou ani neupínám je dost těžký a hned tak se nehne myšleno do průměru 20mm kdybych tam dal 50-ku vrták tak si to nelajznu vrtat bez uplého svěráku to samé kdybych vrtal větší kusy které by trčely mimo stůl a převažovaly svěrák ono je to pak ideální způsob jak ohnout vřeteno když při najíždění začne větší vrták tancovat a pak se hryzne kus se vytočí, zapře v lepším případě o sloup a vřeteno se ohne
tady je jeden svěrák tyto mají menší rozevření ale to by ti stačilo někdy u nich praskne to uložení toho šroubu když potom klíči mydlí kladivem nějaký hňup
http://www.sbazar.cz/bejkal/detail/1441 ... ovem-stavu
je to sice lákavé že má prizmu a další drážky v čelistech tak sa zdá byt univerzální ale díky tomu že ta pohyblivá čelist je špatně vedená tak je to dost blbé a čím starší a vychozenější svěrák tím je to horší
mám několik svěráků ale používám na pk32 takový větší čelisti 120mm je tam i ten čep pro větší rozevření a svěrák většinou ani neupínám je dost těžký a hned tak se nehne myšleno do průměru 20mm kdybych tam dal 50-ku vrták tak si to nelajznu vrtat bez uplého svěráku to samé kdybych vrtal větší kusy které by trčely mimo stůl a převažovaly svěrák ono je to pak ideální způsob jak ohnout vřeteno když při najíždění začne větší vrták tancovat a pak se hryzne kus se vytočí, zapře v lepším případě o sloup a vřeteno se ohne
tady je jeden svěrák tyto mají menší rozevření ale to by ti stačilo někdy u nich praskne to uložení toho šroubu když potom klíči mydlí kladivem nějaký hňup
http://www.sbazar.cz/bejkal/detail/1441 ... ovem-stavu
- elbarto
- Kontaktovat uživatele:
Sveraky oranzovaky Narex nebo Michalovce mam uplne nejradeji, bohuzel to je nesehnatelna vec nebo za hroznou dardu. Shanel jsem 100 do paru pod frezku nekolik roku. Kdybys na neco narazil pisni please.
lukas513: Jaký olej jsi tam dával? Mám tu vrtačku taky
Ahoj, s těma svěrákama, svatá pravda. Narex, nebo Michalovce jsou z mého pohledu taky nejlepší svěráky. Mám jich doma pár. No však tu inzerci sleduju furt. Na vtračku taky používám ten opravdu jednoduchej Proma. Má nahoře takové osazení. Když vrtám třeba doury do 13 mm a je jich víc různě po matroši, tenhle je dostačující. Nemám ho utaženej a šoupu v něm matroš. Ale na větší věci používám větší svěráky. Tuhle jsem sehnal od kámoše dva, nebo byly tři? Nějak už v tom nemám přehled! Co se jich u mě v dílně motá. Ale jak by byl za pěknou kačku jdu do něj, i když jich tu je. Jo ten Promáckej jsem si musel porychtovat. Trochu rozebrat a předělat a vymezit vůle a tak.
Naposledy co jsem byl pro frézku jsem přivezl dva Narexy 160 čelisti. Akorát je každej jinak vysokej asi 1,5 mm rozdíl. Ale stejně když dávám dva svěráky na mašinu, položím matroš na podložky na stůl a svěrákama jen stahnu. Naposledy co jsem dělal ty metroví plocháče byly tam oba dva a dobrý.
To elbarto jednou mi povídal Krčmář že je prodává kolem 2000kč / ks. To když jsem od něj kupoval frézku a smlouvali jsme společně u prodávající ceny za věci co tam měla vedle. No nevím, jak to myslel. Třeba je tak má. Kdo ví.
Naposledy co jsem byl pro frézku jsem přivezl dva Narexy 160 čelisti. Akorát je každej jinak vysokej asi 1,5 mm rozdíl. Ale stejně když dávám dva svěráky na mašinu, položím matroš na podložky na stůl a svěrákama jen stahnu. Naposledy co jsem dělal ty metroví plocháče byly tam oba dva a dobrý.
To elbarto jednou mi povídal Krčmář že je prodává kolem 2000kč / ks. To když jsem od něj kupoval frézku a smlouvali jsme společně u prodávající ceny za věci co tam měla vedle. No nevím, jak to myslel. Třeba je tak má. Kdo ví.
- adam
Začal jsem koukat po nějaké vrtačce, potřeboval bych nějakou co vyvrtá i 50tku díru, po čem se mám koukat? V práci máme něco jako je tahle http://stroje.bazos.cz/inzerat/54862883 ... a-VR-2.php , ale radši bych něco menšího.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
Ahoj, tahle VR 2 není na vrtání 50 mm díry. Má morse 3 a to je tak max do 32 mm myslím. Potom by jsi musel mít upravenej vrták. Ale i vrtačka nemá na větší vrták stavěné otáčky. Musel by jsi jít o řadu vejš. Ale i tyhle radiálky VR 4 se dají sehnat celkem za dobré peníze. A co nějaká sloupovka? Vím, radiálka je flexibilnější, ale nedávno jsem viděl sice Ruskou vrtačku v inzerci a ta měla 4 morse bytelná sice něco váží, ale vrtá tu 50 mm díru v suchým tryčku. A cena byla 15 000 Kč. Přemejšlel jsem o ní, ale já mám nísko strop v dílně kam by šla.
Jen tak mimo tema, jednou jsme ve firmě řešili problém s vyvrtáním 100 mm díry do několika pasovin. Bylo to potřeba rychle a taky nebyl na to vrták. Poslali mě do jedné firmy s kterou se spolupracovalo. Mistr mě zavedl na dílnu za pánem a tady Pepa to vyvrtá. Šli jsme vedle na menší dílnu a tam stála vrtačka. Ruská výroba. No jistě měla na výšku dost přez tři metry. Na ní svěrák na stole. Z almary vyndal 100 mm vrták, nasadil do vřetena, naladil točky asi myslím něco kolem 10 ot/min vyrovnal a utáhnul svěrák na stole a pustil vrták do matroše. Dal posuv a sedli jsme vedle ke stolu a za chvilku to bylo vyvrtané. Vrtačka ani nepoznala, že něco vrtá. Ve vřetenu morse 6. Povídal, že ji přivezli z nějakého družstva a tam stála v koutě zaházená krámama a nikdo na ní nikdy nechtěl vrtat protože byla Ruská. A tady by ji za jinou nevyměnili i kdyby jim přivezli novou leštěnku. V almaře halda vrtáků myslím že začínaly tak na průměru 30 mm. Menší díry vrtali vedle na menší vrtačce.
Jen tak mimo tema, jednou jsme ve firmě řešili problém s vyvrtáním 100 mm díry do několika pasovin. Bylo to potřeba rychle a taky nebyl na to vrták. Poslali mě do jedné firmy s kterou se spolupracovalo. Mistr mě zavedl na dílnu za pánem a tady Pepa to vyvrtá. Šli jsme vedle na menší dílnu a tam stála vrtačka. Ruská výroba. No jistě měla na výšku dost přez tři metry. Na ní svěrák na stole. Z almary vyndal 100 mm vrták, nasadil do vřetena, naladil točky asi myslím něco kolem 10 ot/min vyrovnal a utáhnul svěrák na stole a pustil vrták do matroše. Dal posuv a sedli jsme vedle ke stolu a za chvilku to bylo vyvrtané. Vrtačka ani nepoznala, že něco vrtá. Ve vřetenu morse 6. Povídal, že ji přivezli z nějakého družstva a tam stála v koutě zaházená krámama a nikdo na ní nikdy nechtěl vrtat protože byla Ruská. A tady by ji za jinou nevyměnili i kdyby jim přivezli novou leštěnku. V almaře halda vrtáků myslím že začínaly tak na průměru 30 mm. Menší díry vrtali vedle na menší vrtačce.
- adam
Jo tak to máme tu vr 4 , vypadá podobně
- adam
Stačila by mě i sloupovka. Něco takovýho jako píšeš by bylo ideál.
- elbarto
- Kontaktovat uživatele:
Jo,jo,jo, je videt ze Ota je zkuseny soudruh !! Par kamosu namita, ze lepsi je kulatak co ma drazku na odvod emulze. Kazdy to vidime jinak. Emulze stejne strika vsude kolem a nejaka drazka to nezachrani. Oranzovaci jsou proste kamaradi, kdybys o necem vedel v uvedene ci podobne cenove relaci do 160 celisti urco napis please. Druhy do parecku se mi podarilo koupit, protoze nejaky barbar ho natrel asfaltovou penetraci !! a nikdo ho na burze chudacka nechtel. Bohuzel mam pouze se 100mm.
Na vrtajde to mam uplne stejne. Laciny china sveracek, velke prismy, nahore zoubek na praci bez podlozek a rychlo utahovani. Vubec me neboli, kdyz obcas schyta nejaky zavrt. Soustredny poklad Rohm ze ktereho jsem bazarove mel takovou radost, naopak jeste nepracoval :-(
Na vrtajde to mam uplne stejne. Laciny china sveracek, velke prismy, nahore zoubek na praci bez podlozek a rychlo utahovani. Vubec me neboli, kdyz obcas schyta nejaky zavrt. Soustredny poklad Rohm ze ktereho jsem bazarove mel takovou radost, naopak jeste nepracoval :-(
-
já mám u vrtačky velký stůl. Když jsem si koupil kompaktní svěrák, až v dílně jsem zjistil, že po nasazení na střed neotočím s klikou. Musel jsem pak koupit velký frézařský, je hranatý, čelisti kolem 200, rozevření také tak nějak. Ale ty máš kompaktní stolek, takže tento problém mít nebudeš. Dejte sem kdyžtak fotku těch opěvovaných oranžád
tady je o tom celé téma a jsou tam i fotky oranžáka mám podobný typ ale zelenáč
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 94&t=20439
tu je otův oranžák eště gdyž byl panic...myslím ten svěrák
http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 94&t=20439
tu je otův oranžák eště gdyž byl panic...myslím ten svěrák
http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view