Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
jirka h

Re: Frezka TOS FA3U

#61 Nový příspěvek od jirka h »

mám FU3A doma a zjištuju, že je pro mne malá a tak koukám po větší, prvně ale bude muset tahle z domu.....
není umění udělat nové z nového, ale ze starého

HonzaHorka
Kontaktovat uživatele:

#62 Nový příspěvek od HonzaHorka »

Covece co delas tak velkeho ze je tahle pro tebe mala? na bezne nase sudlacky bohate staci ne?
není žádné velké umění něco rozebrat ale zase to dát dohromady

HonzaHorka
Kontaktovat uživatele:

#63 Nový příspěvek od HonzaHorka »

Nemate nekdo dokumentaci na FA3U ja jsem sice sehnal na netu ale ta je neuplna a nemam schemata elektriky a docela by se mi to siklo protoze mam v planu dat ji uplne novou elektriku ikdys ta soucasna je v dobrem stavu ale stejne radeji novou

ota

#64 Nový příspěvek od ota »

Ahoj Pepo, váží 1650 kg. Jinak díky za chválu, mám těch fotek asi 50, ale dal jsem jich sem jen pár, abych to tady nanacpal fotkama. Je to jen sestřih fotek. Ale nejvíc lepší byl ten převoz za to Feldou. Zvládla to na tom vleku móc dobře a hlavně díky kámošovi co ji řídil! Ani to s ním prej moc nehoupalo, jak to měl ten tandemovej vlek, tak to prej jelo dobře. Akorát kopce trošku tahaly ten vlek dolů, ale zvládnul to na 1.
Přílohy
CIMG1516.jpg
CIMG1518.jpg

ota

#65 Nový příspěvek od ota »

Pro jirka h tady jsem tuhle koukal na většíé frézku a ta je teda jak nová. Je velká jak píšeš, sice to je FA 5U ale je v super stavu. Když prodáš tu Tvojí a ještě něco přidáš, tak tohle je jako nová mašina. Schválně na ní číhni: http://stroje.bazos.cz/inzerat/5595194/ ... FA-5-U.php
To jen že jsem o ní zavadil, když jsem scháněl já, ale tahle je veliká na mojí špelůňku. Řekl bych i super cena za stroj po generálce.
Přílohy
5595194.jpg

winch

#66 Nový příspěvek od winch »

jirka h píše:mám FU3A doma a zjištuju, že je pro mne malá a tak koukám po větší, prvně ale bude muset tahle z domu.....

Čo by stála, a bolo by foto?
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

kenybz

#67 Nový příspěvek od kenybz »

slušný náklad za feličku 8)
S tou velikostí: mám taky menší frézku a když jsem ju kupoval tak si říkám taká malá ideální do menší dílny no jo ale: jak dáš delší nástroj do mašiny, tak zjistíš, že možeš frázovat akorát kus plechu uplý přímo na stole. Asi tak: výška mezi stolem a vřetenem 300mm to je celkem dost..- svěrák 80mm - hlava s kleštinů to je dalších 80mm -60mm nástroj a zbyde ti 60mm!
takže žádná sláva a mosíš sakra přemýšlat jak co upnůt aby ti to vešlo.

Josef7011

#68 Nový příspěvek od Josef7011 »

ota píše:Ahoj Pepo, váží 1650 kg. Jinak díky za chválu, mám těch fotek asi 50, ale dal jsem jich sem jen pár, abych to tady nanacpal fotkama. Je to jen sestřih fotek. Ale nejvíc lepší byl ten převoz za to Feldou. Zvládla to na tom vleku móc dobře a hlavně díky kámošovi co ji řídil! Ani to s ním prej moc nehoupalo, jak to měl ten tandemovej vlek, tak to prej jelo dobře. Akorát kopce trošku tahaly ten vlek dolů, ale zvládnul to na 1.
1650kg.Co by tomu řekli orgáni?Asi by je tefil šlak. :D Jinak pěknej kousek.Já koukám pořád po nějaký frézce ale furt se nemůžu rozhoupat.Nejvíc se mi líbí FN20 nebo FN22 ale je moc malinká.Pak FV20 nebo FU20 a nebo FGS nebo FGSV.Ale to jsou už velký hovada.Copak místo je ale kdo to má zaplatit :-/ Kupodivu se žádnej sponzor nehlásí :-/

Pepino
Kontaktovat uživatele:

#69 Nový příspěvek od Pepino »

jj 300 je málo, mám 380 a to někdy to je taky tip top.. ale zatim vzdy jsem si poradil, ta trojka co ma honza tak ta treba 400.. jinak to pak nechce kupovat univerzalni ale vertikalní ta je vždy o kus větší.. taky záleží jestli je fréza univerzální nebo jen horizontální s hlavou, univerzální má natáčecí stul a ten sebere z místa dalších pár cm..
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Koupím VELOREX 350 na stavu nezáleží, pokud možno s doklady, nebo zvlášť.
Predem dik..

pepa.traktor

#70 Nový příspěvek od pepa.traktor »

at dobře slouží oto ,ta váha byla na feldu dost ale pravda je že tyhle dvouosáky to zvládají bravurně a auto už se stím popere nic jiného mu nezbívá :) a orgáni no to je kapitola sama pro sebe asi by je šlak trefil jak píše Josef ale vždyt oni sami třeba budou něco potřebovat :smich: taky jezdím přeloženej a zatím sem v pohodě a dokonce tahám za kádou káru co bych neměl ani tahat a závěs mám jenom na 450 kg a tuhle sem vezl tak 700kg a pohoda co má člověk dělat když něco shání a je to daleko -sednout a letět :rally: a pak pomalinku domů at se nic nestane a takhle to jde pořád dokola.Když o tom už píšu tak se zmíním ,sháním oktávku v kombi 1,9td a hlavně aby to mělo závěs kolem 1500kg a chlapi řeknu vám jedno píši a zjištuji že každá má závěs na jinou nosnost a auta sou furt stejný :-/ nejraději bych kdyby to mělo 16OOkg a to bych se radoval ale hlavně kvůli řidičáku -zatím na toto stačí B papíry u soupravy 1700 plus 1600kg a občas bych převezl auto a tak co potřeba no asi chci moc ale narazil sem na závěs papírovej 500 a i 1100 a 1300 a 1500 a pořád u oktávky kombi 1,9 td tak sem trochu vymatenej kdo to vlastně schvaluje a na ůřadě zapisují :-/
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

kenybz

#71 Nový příspěvek od kenybz »

U toho tažného záleží na výrobci nebo spíš typu do kolika kg je a hlavně potom kolik kg dovolí výrobce vozidla je to uvedené v TP no a taky se můžeš domluvit aby to napsali míň aby to vyšlo na béčko řidičák. Já mám tažné na 1700kg ale mám zapsaných jen 1500kg protože víc výrobce auta nedovoluje přitom to samé auto s šestiválcem může tahat 2000kg...tož tak...a když kůpíš auto s tažným a budů ti vystavovat nový techničák tak to většinů nekontrolujů a ptajů sa nakolik máš tažné

ota

#72 Nový příspěvek od ota »

Tak jsem to trochu včera poleštil. Vzal jsem to louhem až mi to sežralo rukavice. Ale docela bych řekl že úspěch. Ještě musím vzít šroubovák a trochu odloubat některý nánosy na páčkách a plochách kam se špatně dostávám drátěnkou. No a snad o víkendu očistím i ostatní plochy a věci které ještě jsou jako jetel. Hned to musím mastit olejem, páč to hned chytá lišku. Nejhorší mě čeká a to je ve spodu vana na emulzi. V ní je marast jako kolomaz. To musím nějak vybrat a potom se pokusím vařící vodou a sodou vypláchnout. Tak jsem to dělal na fabrice, když schnila emulze. Šlo to tenkrát celkem slušně. Tak ještě pár obrázků. Najde někdo na obrázcích rozdíl????
Přílohy
P4151868.JPG
P4151871.JPG
P4151872.JPG
P4151874.JPG
P4151875.JPG
P4151876.JPG
P4151878.JPG
P4151880.JPG

HonzaHorka
Kontaktovat uživatele:

#73 Nový příspěvek od HonzaHorka »

No páááááni tet us to vypada zase jako freza 8) konecne je vydet barva a ne jen cosi cerneho. Ja jsem ji umil technickym benzinem chtel jsem to mejt P8500 ale to rozeziralo barvu takze vyhral ten benzin a to slo uplne paradne primo pred ocima to lezlo dolu.

ota

#74 Nový příspěvek od ota »

No mě dal kámoš nějakej louh, neurčitého složení. Tak jsem to jen zkoušel jak to půjde a šlo to dobře, nejhůř jdou plochy co jsou odzhora. Uplně nejlíp šly plochy třeba pod převodovkou, nebo dole nad základnou. Tenhle louh vůbec barvu nonarušuje. Nešlo z toho vůbec nic stejné barvy jako je na frézce. To jsem to potom vzal ještě jednou znova a barva vpohodě. Ale je to hodně oprejskaný a na té straně nad rozvaděčem popraskaná barva. No budu to muset trochu oloupat a potom to chci natřít tou barvou co jsem dostal. Ale taky to nakonec před natíráním vezmu benzinem odmastit. Tam na té barvě píšou, že se ředí benzinem a ještě s nějakým číslem toho benzinu. Tak to koupím a odmastím to s ním. Zítra budu čistit tu konzoly toho stolu. Potom musím vyrobit tu hřídel jednu novou a bude se pokračovat. Hlava dolů, namazat, přejít, atd. No zase hodím nějaké fotky.

drtikol

#75 Nový příspěvek od drtikol »

Ahoj, mám tu dva trny strmý 40, průměr 16 a 32mm, ale venkovní závit M22x1,5 na přitáhnutí k hlavě, kdyby měl někdo zájem.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“