Revolverový soustruh R5
Re: kdo má revolverový soustruh R5
je to v návodu napsané jeď revolevrovým suportem k univerzále až zacvakne západka a pak pomalu vracej suport zpátky a v okamžiku kdy se halva uvolní toje když je revolverový suport vyjetý asi 10mm tak tu hlavu natoč tak aby hrana šestihranu směřovala k univerzále v této poloze jde hlava zvednout nahoru lepší je sundat všechny držáky a hlavu odlehčit prostrčit trubku skrze vrtání v hlavě a dva lidi to zvednou nahoru ...jednomu to jde dost blbě
má tam byt šestihran toto je nějak upravované když to máš dolu tak je tam v tom posuvném suportu vyvrtaná díra cca 30mm v průměru a v té by měl být olej a plavat korek který má přenášet mazivo na kluzné plochy revolverové hlavy
ten olej se leje po odšroubování víčka jak to popsat no jak jezdí ten suport v lištách tak vedle té lišty je taková šrubovací zátka po odšrubování se tam leje olej pro mazání té hlavy
to víčko je vidět na tej fotce
ten olej se leje po odšroubování víčka jak to popsat no jak jezdí ten suport v lištách tak vedle té lišty je taková šrubovací zátka po odšrubování se tam leje olej pro mazání té hlavy
to víčko je vidět na tej fotce
Naposledy upravil(a) kenybz dne stř pro 16, 2015 8:57 pm, celkem upraveno 1 x.
idem to odfotit ,hned to sem dam
no máš to vykuchané to tam někdo bastlil matku aby ten suport přitáhl ono to funguje trochu jinak
z boku do revolverové hlavy zajíždí klín ten ju aretuje proti pootočení
do spodku hlavy zapadá rozpínací prstenec který je ovládaný pohybem suportu a ten plíšek cos našel je kamen který to rozpíná...ty kameny tam jsou dva a jsou zastrčené v drážce hřídelky z každé strany
druhé konce kamenů jsou zasunuté v prstenci otáčením hřídelky se přez kameny roztáhne prstenec a přez zešikmené plochy svisle přitáhne revolverovou hlavu k suportu vlastně správně k saním
naksenuju ti co tam všechno má byt z katalogu dílů
sehnal jsem celý revolverový suport včetně převodovky a klínů v lepším stavu jak mám já a ten svůj budu dávat pryč já mám ty saně trochu projeté a jezdí šikmo dolu asi 0,5mm na celé délce a občas mě to sere.
ještě k tomu ovládání sevření to co zůstalo v saních ten kroužek správně aretační kotouč v kterém je vnější kroužek ložiska tak na tom kotouči jsou 4 inbusy ty vyšrubuješ a pak se dostaneš k tem kamenům
jsou tam i červíky kterýma se nastavuje síla sevření zašrubováním červů je síla menší
povolením se síla zvětší pozor když je to moc nízko tak se rozlámou kameny zadalší ty červy musí být přesně nastavené na stejnou výšku zatím bych s nima nehýbal
z boku do revolverové hlavy zajíždí klín ten ju aretuje proti pootočení
do spodku hlavy zapadá rozpínací prstenec který je ovládaný pohybem suportu a ten plíšek cos našel je kamen který to rozpíná...ty kameny tam jsou dva a jsou zastrčené v drážce hřídelky z každé strany
druhé konce kamenů jsou zasunuté v prstenci otáčením hřídelky se přez kameny roztáhne prstenec a přez zešikmené plochy svisle přitáhne revolverovou hlavu k suportu vlastně správně k saním
naksenuju ti co tam všechno má byt z katalogu dílů
sehnal jsem celý revolverový suport včetně převodovky a klínů v lepším stavu jak mám já a ten svůj budu dávat pryč já mám ty saně trochu projeté a jezdí šikmo dolu asi 0,5mm na celé délce a občas mě to sere.
ještě k tomu ovládání sevření to co zůstalo v saních ten kroužek správně aretační kotouč v kterém je vnější kroužek ložiska tak na tom kotouči jsou 4 inbusy ty vyšrubuješ a pak se dostaneš k tem kamenům
jsou tam i červíky kterýma se nastavuje síla sevření zašrubováním červů je síla menší
povolením se síla zvětší pozor když je to moc nízko tak se rozlámou kameny zadalší ty červy musí být přesně nastavené na stejnou výšku zatím bych s nima nehýbal
no pozeram ze tam toho chyba celkom aj dost a ta uhlova prevodovka sluzi naco?
bez té se obejdeš když nebudeš dělat série
slouží k otáčení dorazů revolverové hlavy takže každá z 6 pozic na revolverové hlavě má svůj stavitelný doraz a když se dělá série tak to nastavíš a valíš funguje to jak při manuálním otáčení revolverovou hlavou tak i při otáčení "kormidlem" revolverového suportu tuto funkci navolíš pákou ale tobě tam chybí díl č90 rohatka takže se ti to poloautomaticky točit nebude jedině manuálně
sám ten poloautomat nevyužívám rychlejší je otočit to rukou když nevyužíváš všechny pozice v rev. hlavě
tak v tom poloautomatu musíš jezdit dycky tam a zpátky abys přejel i neobsazené pozice a to by sas nakrůtil
slouží k otáčení dorazů revolverové hlavy takže každá z 6 pozic na revolverové hlavě má svůj stavitelný doraz a když se dělá série tak to nastavíš a valíš funguje to jak při manuálním otáčení revolverovou hlavou tak i při otáčení "kormidlem" revolverového suportu tuto funkci navolíš pákou ale tobě tam chybí díl č90 rohatka takže se ti to poloautomaticky točit nebude jedině manuálně
sám ten poloautomat nevyužívám rychlejší je otočit to rukou když nevyužíváš všechny pozice v rev. hlavě
tak v tom poloautomatu musíš jezdit dycky tam a zpátky abys přejel i neobsazené pozice a to by sas nakrůtil
tak to mas pravdu to mi je na nic ,dnes som z priechodnil olejovy kanalik a v diere kde je plavak su este dve dierky tie su na mazanie coho .a ten korok funguje tak ze do seba vpije olej a tak maze ci sa mylim,podarilo sa mi najst ten druhy kamen a ma to uz za sebou chudak z coho by som to mohol vyrobbit
už nevím z čeho jsem ho dělal hloubám v paměti myslím jsem uřízl kůsek upínky a z toho to vybrůsil normálně v ruce
-
- Kontaktovat uživatele:
zdravim vsechny r petkare nekdo se tu ptal na nahradni dily na soustruhy r5 tak tyto nabizi a prodava pan dubina ve zline asi je to byvaly sklad-- zps zlin byvaly gotwaldov --telefon je --603-892-065--ceny napr,lamely spojky kus 105 korun palec spojky 50korun to jsou ceny ktere me dnes rekl mejte se ahoj
a jak tam boly osadene te kamene prip aku plnia funkciukenybz píše:už nevím z čeho jsem ho dělal hloubám v paměti myslím jsem uřízl kůsek upínky a z toho to vybrůsil normálně v ruce
kamene roztahujů ten prstenec a z jedné strany sů zasunuté v prstenci a z druhé strany sů zasunutá v drážce hřídelky kterým směrem má směřovat ta "stříška" si už nepamatuju akorát vím že když to dáš blbě tak to přeskočí a musíš to znovu rozebrat dat hlavu dole a znova