Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
elbarto
Kontaktovat uživatele:

Re: Soustruh a jiné do dílny

#4606 Nový příspěvek od elbarto »

Jak tady Keny nevrhoval nejaky vymenny trh s platkama asi by toho bylo vic. Priruby jsou to same. Jeden clovek zoufale shani, dalsi to vyhodi nebo kopne hluboko do regalu. Zrovna jsem koupil univerzalky s prirubama, ktere tezko nekdy vyuziju. Na 18 bohuzel NEjsou :-( Ted se divam aktualne: Madar E400 priruba na 160 a 200.

milda87

#4607 Nový příspěvek od milda87 »

Hlavně pro elbarta- tady prodávají bráchu soustruhu co máme,akorát delší točná. To jsem zvědavej jestli ho za ten ranec prodají! ! Úplně mimo mísu!! http://stroje.bazos.cz/inzerat/53283609 ... 201000.php

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#4608 Nový příspěvek od elbarto »

Snazim se lidi pochopit, kazdy chce dostat co nejvic. Zaroven, ale cena nemuze byt nesmyslna a dotycny ze sebe akorat dela hlupaka. Potom mu lidi napisou: "vezmi si prasky" atd. Pani co prodavala muj Bulharsky zazrak puvodne chtela 55k (za stroj, ktery jsme pul dne hledali v kusech po dome a stodole) ale nastesti si nechala veci rozumne vysvetlit. Na otazku, jak jste prisla na uvedenou cenu odpovedela: "na Bazosi takove ceny jsou" a to je prave ten pruser. Jeden Jeliman okopiruje cenu jineho Sulina a ceny leti do nekonecna. Tento prodavajci ma sice dnes jiz nezbytnou pruvodni pohadku, ale mam obavu, ze i treba 45k je hodne. Tohle zajiste neni stroj po kterem muzi touzi :-)

Pepino
Kontaktovat uživatele:

#4609 Nový příspěvek od Pepino »

Me by spis zajimalo jak ty hlinikovy a silonovy spony sedreli tu barvu.. :smich:
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Koupím VELOREX 350 na stavu nezáleží, pokud možno s doklady, nebo zvlášť.
Predem dik..

venca.m

#4610 Nový příspěvek od venca.m »

Ono se to hezky takhle řekne, ale ve skutečnosti to běželo na hliník a silon poslední týden :)

Mi to připomělo jak kámoš prodával auto, na jaře koupil a druhý rok na podzim prodával. V zimě nejezdil, protože kolem 0°C se mu už nepodařilo nastartovat. V inzerátu samozřejmě "v zimě neježděné".

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#4611 Nový příspěvek od elbarto »

Pepino je vsimavy Sokolik s tou odrenou barvou. Na stroji co jsem slovil byla barva na zadnim plechu netknuta :-) tohle opravdu nekde krute plnilo petiletku.

mufik

#4612 Nový příspěvek od mufik »

Rok výroby 1999,pětiletku už asi ne.Může mít oddělaných odhadem 16 - 20 000 hodin a to možná ani ne,to není zase až tak moc,to je velmi zánovní stroj,to že je odřená barva nic neznamená,může být nekvalitní barva nebo agresivnější emulze.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

scorpion.at

#4613 Nový příspěvek od scorpion.at »

pořád lepší než nový či pár let starý vrak s číny proma a další podobné stroje jen můj názor

scorpion.at

#4614 Nový příspěvek od scorpion.at »

Chlapi mám dotaz asi blbý ale snad mi někdo poradí,
zvažuji ještě koupi revolverového soustruhu a teď mám nabídky dvě a to na R5 či R80
otázka zní kromě rozdílné velikosti a váze obou strojů a příkonu elektromotoru jaký je ještě rozdíl mezi těma stroji co byste mi doporučili k oběma strojům je příslušenství celkem bohaté
podotýkám nechci na tom dělat drobné a kusové věci ale puky či polotovary na odvalovací obrážečku na ozubené kola, dále řemenice a plno dalších věcí
jinak soustruhy mám dva sv 18 a su 63
dík za každé info

Jiřin

#4615 Nový příspěvek od Jiřin »

Cim brousite nastroje z RADECA? Respektive, zajima me hrubovani, kdy potrebuji z polotovaru odbrousit pomerne velkou cast materialu. Kotouce, ktere mam na nastrojove brusce jsou vic na ostreni, nez na hruby uber.

kenybz

#4616 Nový příspěvek od kenybz »

řežu to flexou a chladím namočeným hadrem

kenybz

#4617 Nový příspěvek od kenybz »

tak jsem vyfrézoval lištičky na tabulky a vypucoval vanu na hydrol a vanu na špóny zítra to natřu a bude hotovo osadím pak štítky a dodělám drobnosti
Obrázek

Obrázek

evoII

#4618 Nový příspěvek od evoII »

Představte si, že Vám někdo řekne, abyste mu na soustruhu vytočili, pouze v běžné rotující univerzálce, tedy bez frézování nebo hoblování tři duté ocelové kostky od největší k nejmenší, které jsou od počátku již při výrobě vloženy navzájem do sebe, dá se s nimi uvnitř navzájem otáčet všemi směry, podobně jako ježek v kleci, a přitom nevypadnou ven, protože každá menší neproleze otvorem v té větší. Nejdou tedy vložit do sebe dodatečně až po výrobě. Že je to nemožné? Také jsem si to myslel, než jsem shlédl toto dílo ruského soustružníka :

duchodce

#4619 Nový příspěvek od duchodce »

Jeden PAN soustružník mě popisoval že lze takto vytvořit oválky. Kostku nám předvedl ze silonu. Vysvětloval mě to, moc jsem to nepochopil, (jsem soustružník samouk) musel být na jedné straně vyosen koník a v univrzálce exentrický upínací přípravek s úhlovou stupnicí a na každý max. i min. průměr byla spousta výpočtů protože obrobek se musel potáčet .
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

zde

#4620 Nový příspěvek od zde »

robili sme to ešte ako učni ,ale z plexiskla keď som sa učil v ZTS-ke Dubnici za obrabača :) tiež sme tomu najskôr nechápali . Ale keď sa chce všetko ide , len malé dieťa ked sa narodí nie .

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“