Autogen

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Radek01
Kontaktovat uživatele:

Re: Autogen

#46 Nový příspěvek od Radek01 »

23.12. jsem vyměnil malou kyslíkovou láhev (20l) za plnou. Dovezl mi ji až domů, platil jsem za ni 600 + 100 doprava po celé ČR. Dovezl mi to takový pohodový chlápek, tak jsem se ho ptal jestli je schopen naplnit cokoliv a on říkal že ano. Takže dávám jeho telefonní číslo, na kterém se s ním domluvíte.

776167751

Nemusíte platit, žádný nájem ani nic takového, prostě si s ním domluvíte jakou láhev má dovézt plnou a on ji doveze a bez řečí vymění. Má cokoliv, kyslík, acetylén, CO2, dusík, argon, helium, .... Je z Hradce Králové, nebo tam někde.
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

P.S.

#47 Nový příspěvek od P.S. »

U nás v Linde jde bez nájmu vyměnit acetylen+ kyslík a CO2 20kg bez nájmu, jen ty flašky nesmí mít žádnou historii(to znamená že po ověření nesmí mít někdo ve stavu obalového konta).Je tam příplatek 300kč na revizi. Souprava přijde na cca.5100kč.Letos jde že přinesu malou soupravu a oni mi vydají velké láhve.
Můj soused u rodičů svařoval celý život a ten na autogen PB používá rukojet +hořáky z klasického autogenu. Kamarád to taky tak používá a v pohodě.Nikdo nekupoval žádné jiné hořáky.

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#48 Nový příspěvek od Radek01 »

No já to píši proto, že jsem docela dlouho sháněl náplň a potom jsem narazil na inzerát a je vyřešeno.

Kdo potřebuje, ať ho zkontaktuje.
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)

P.S.

#49 Nový příspěvek od P.S. »

on to vozí po celé ČR?

pepa.traktor

#50 Nový příspěvek od pepa.traktor »

to by mě také zajímalo ? ale zřejmě pokud to vezl z Hradce k Radkovi tak asi jo

chci poslat číslo :friends: at si tam podle sebe zavolá a zjistí cenu -jen sháním více informací než mu číslo pošlu
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#51 Nový příspěvek od Radek01 »

Takže dávám ještě jednou jeho telefonní číslo, na kterém se s ním domluvíte. A vozí po celé ČR. A fakt pohodový chlapík. Dokonce stačí prozvonit a on si zavolá zpátky.

776167751

boril

#52 Nový příspěvek od boril »

Radek01: a jaké používá láhve - Messer, nebo Linde ?
jde o to až pán skončí z jakéhokoli důvodu s prodejem ( nechci mu křivdit, ale co vím od kamaráda z Linde jak funguje výroba, prodej, distribuce technických plynů podle platných předpisů, nebude to úplně čistý ) tak aby mě nezůstali doma láhve pochybného původu, bez kódu, nedej bože bez tlakových zkoušek a pak už je můžu jen zakopat na zahradě, protože je ani ve šrotě neberou - nebezpečný odpad. :)

Radek01
Kontaktovat uživatele:

#53 Nový příspěvek od Radek01 »

Já jsem měl bombu Linde zavolal jsem mu že mám Linde a on mi přivezl zase plnou bombu Linde.
Čísla ani tlakové zkoušky neřeším, protože kdybych se ukázal s těmi mými původními lahvemi v Linde, tak by mi je zabavili, protože je určitě někdo šlohnul ve fabrice a prodal mi je na inzerát.
Takže mně je jedno jaké mi dá bomby, mně jde o plyn.
A co se týče prázdných lahví, tak je v kovošrotu berou, u nás ve šrotu jich bylo jednu dobu plno.

Hanz 260

#54 Nový příspěvek od Hanz 260 »

Kašlete na linde, jsou to hovada já jedu messer a je to ok. Musíš si najít rozumný distribuční centrum a správnýho člověka.
Zetor crystal 8011, VZV Irion 3.5 tuny od Shreka, plato 2.7 t

Robert
Kontaktovat uživatele:

Autogen PB+kyslík

#55 Nový příspěvek od Robert »

Skončila mi nájemní smlouva na acetilen a kyslík , novou až platit nechci a jak jsem si dnes pročítal nájemní smlovu tak flašky musím vrátit linde , tak a co teď doma mi zbyde neregistrovaná flaška na kyslík, buď koupím flašku na acetilen neregistrovanou necham si naplnit bez papíru a nebo si pořídim PB , ale s tím nemám vůbec zkušenost tak bych potřeboval poradit co a jak , je mi jasný že to nedá takový teploty co acetilen , ale doma mi stačí letovat mosazí sem tam něco nahřát a upálit

Co je potřeba k pálení PB ?
Myslíte že když přelepim kody na jinou flašku v linde to nepoznají ?
Umí PB zavařit slabej plech do 1 mm ?

Prosím poraďte mi :help: , díky

myky

Re: Autogen PB+kyslík

#56 Nový příspěvek od myky »

Hořáky na PB- dražší a jiný
Řezák na PB- vyměnil jsem akorát ten konec (origo má i jiný ten difuzor uvnitř, co se samotnej nedá sehnat)
Dá se koupit i samotnej propan (je trošku dražší)
S PB se plech vařit nedá
Kyslík (taky mám svojí flašku) si pronajmu flašku, přepustím, zbytek spotřebuju a vrátím
Takový jsou moje poznatky, ale nejsem profík.
A už se to tu i někde řešilo.

P.S.

#57 Nový příspěvek od P.S. »

Tady je to už popsáno pozorně číst!! Na přelepování kodů bacha!!!!! Linde to bez problémů zjistí při plnění.Ke kodu který je na lahvi je přiřazeno výrobní číslo lahve. Poctivě kontrolují!! a pak prý podávají trestní oznámení.

Robert
Kontaktovat uživatele:

#58 Nový příspěvek od Robert »

jakým způsobem se nechá přepustit kyslík ?

myky

#59 Nový příspěvek od myky »

Normálně: z jedný flašky do druhý 8)

P.S.

#60 Nový příspěvek od P.S. »

stačí hydraulická hadice a koncovky na kyslík

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“