Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
xxmm

Re: Svářecí technika

#4351 Nový příspěvek od xxmm »

ROSS píše:Ahoj lidi. Já vím, že mi tady teď ukamenujete :smich: ale chci něco na domácí občasný svařování a viděl jsem toto:

https://www.autokelly.cz/Product/GV-SVST001/12217797

od 4.12. ve slevě za 1 990 kč je mi jasné, že to bude klump ale na občasné vaření?
otevřel jsem si ten návod co tam mají a zajímala mě účinnost a co se tam člověk nedočte

Napětí naprázdno 60V
Není v normě maximum 48V?
Zařízení může obsluhovat pouze osoba starší 18 let, která je řádně způsobilá, poučená a proškolená ze zásad BOZP
To má každej zaměstnanec :)
Obsluha musí mít souhlas lékaře k vykonávání činností na tomto zařízení.
To asi nemá téměř nikdo :)
Přívod elektrického proudu musí být kabely s průřezem 2,5 mm2 a s jištěním 32 A
to máš asi v ČR smůlu :)
Uhlíky a brusný kotouč jsou z hlediska zákonné záruky na zboží věcí spotřební ve smyslu zákona!
Schválně kam se do tohodle stroje dávaj :)

Nečekal bych od toho moc bude to ten nejhorší možný číňan(steně jak Gúde, Einhell a podobný), a zároveň bych řekl že to bude vařit lépe než čínské trafo. Na lepení doma dobrý. ideálně, aby umřela před koncem záruky. v kelly by s reklamací neměl být problém.

vitex

#4352 Nový příspěvek od vitex »

Těch dvaatřicet ampér mě dorazilo.Ale to bude chyba tisku,na tohle Ti stačí 16A.

ROSS

#4353 Nový příspěvek od ROSS »

Nevím o nikom, kdo by mě v Kelly účet :-/ , ale to nevadí. Cena je více než přijatelná a myslím, že to bude lepší než nějaké levné trafo.

S elektrodou nejsem žádný mistr svářeč :D já spíš co2 ale nechce se mi do toho dávat moc peněz.

Ale svářečka doma být prostě musí. Auto Kelly má výhodu právě v reklamaci a že prodejnu mám skoro za barákem.
.... Když nemáš mozek, nebolí tě hlava ....

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#4354 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj kluci chtěl bych od vás radu. Máme doma svárečku KS 250 http://nastroje-naradi.hyperinzerce.cz/ ... ka-prerov/ řeším teď že bych jí vyměnil za inventor chtěl bych kuhtreiber https://svarecky.heureka.cz/kuhtreiber-kitin-165/# máme od téhle značky velké CO a jsme s ním naprosto spokojený.
A tak nevím jestli je lepší zkusit tu starou svářečku prodat a nebo jí rozebrat a dát do šrotu? Nevím kolik je v ní teda mědi, ale už víc lidí mě říkalo že když jí dám do šrotu budu za ní mít víc než když jí prodám :-/ Tak nevím nemáte s tím někdo zkušenost?
Zase na druhou stranu je mě líto se jí zbavovat vaří dobře jenže je těžká jako kráva někam jí dotáhnout mimo dílnu je obtížné, druhé mínus že je na 380. Tyhle inventory se jí dokážou vyrovnat ne? Na to domací sváření si myslím. Dneska snad už vaří každej inventorama co tak vidím :)
Děkuji za rady :friends:

ota

#4355 Nový příspěvek od ota »

No já jsem kdysi taky řešil, jak to udělat s těma svářečkama. Kdysi dávno jsem sehnal za dobrou cenu Triodynku. No bájo vaření doma kolem baráku. Ale musíš k ní většinu věcí dotahnout, nebo Triodynku dotahnu traktůrkem k věci která je třeba vařit. Kabely dlouhé mám na přívod, tak to není problém. Pak jsem ale řešil výrobu vrat do dílny. Musel bych tahat triodynku kolem baráku k vratům. Ty jsem měl v té dílně kde pak přišly nasadit. Tak jsem řešil, jak to dělat, vždycky jsem na vratech dělal chvilku když byl čas. Tak jsem si koupil právě Kitin tuším 150. Byl v akci v ceně kabely ty 5 m dlouhý a ty silnější. Zrovna jsem si k němu koupil plastovej kufřík. Invertor je v něm. Pak jsem vystrčil okýnkem 220 V kabel a přinesl invertor do dílny a vařil. Pak to smotal uklidil do kufříku a vzal dom. A taky jsem si říkal Triodynku prodám. Ale pak dovezl pantatík dom věci a že chce svařit kazatelnu. Doma na dvoře. Poheftoval jsem to celé invertorem. Skuokli a že to lze zavařit natvrdo. Tak jsem vytahnul kabely od Triodynky a vařil to s ní. Bylo to na celý den vaření. Vystřídal jsem na tom elektrody od 3,15 do 6 průměru. Jak se to nařezalo a pak ještě upravovalo, byly tam díry jako bejk. Tak jsem to vyvářel těma 6 elektrodama. No byl jsem rád, že jsem si ji nechal. Sice invertor by to jistě taky dal. Ale mám ho na ty menší veření třeba na zahradě, nebo nějaký vrata u baráku. Ale když to dotahnu na dvůr a tam si v klidu dělám, vytahnu Triodynku. Po jaru bych chtěl sesmolit dvě káry za traktor. Jedna bude tzv: tankoidní. Tedy nosnost min 6 tun. A tu jistě naheftuju invertorem a pak to sjedu Triodynkou. V klidu a pohodě.
Takže já to mám tak, že jsem rozhodl že Trodynka zůstane doma i když invertor umí taky ale na to těžký vaření vytahnu zase ji. Mám i cočko doma 200 a když jsem línej tahat kabely vezmu to. Ale zase na těžký vaření si to s ním poheftuju a zavařím to Trodynkou. Tak nějak mám jistotu že ta to zavaří natvrdo.

Shrek

#4356 Nový příspěvek od Shrek »

Obecne je v nich z celkove hmotnosti 8-12% medi, taxi to podle hmotnosti dopocitej
Uz jsem je kupoval, ale nepamatuju si kolik vazej, asi 130-140kg. tedy cca 13-14kg CU. a cca 120kg FEx3
tedy cca 1800-2000kc
Ale uz si to vazne nepamatuju, myslim hmotnost. ty % jsou obecne el.motory a trafa
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

Veteranista!

#4357 Nový příspěvek od Veteranista! »

Asi jak Ota, máme UTU a invertor, nemohu jsi na něj stěžovat, ale prostě UTA je UTA, pokud bych se měl rozhodnout, tak raději dám invebtor pryč.
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!

kenybz

#4358 Nový příspěvek od kenybz »

chlapi tu dělali jeřábovou dráhu a konstrukci pod ni...všecko nastříkané barvou a připravené na montáž jen to sešroubovat...no a jak to tak bývá občas něco nepasovalo, museli udělat zavětrování, navařit držáky který šly pak přišroubovat na zeď...všechno hebka profily...měli sebou invertor a ne a ne zapálit oblouk prodlužka dlouhá debilní antistick nešel vypnout...tak na druhý den přivezli utu a ta jela jak fík 8)
a zase jiný příklad svařoval jsem podpěrné slloupy pod příhradový nosník a měl jsem pujčený ivertor myslím že to byl jasic...stál jsem v koši montážní plošiny a houpalo to semnou jak prase no bez antisticku bych se neodlepil a pěkně to regulovalo že místy jsem měl oblouk dobře 15mm a invertor to vyrovnával zatím co já se pohupoval ve větru a snažil se abych to nějak rozumě zavařil..
tím chcu říct ač je dnes doba invertorová tak i staré mašiny mají jisté zatím nepřekonané výhody a opačně...
tak tech pár tisíc co bys dostal za měď oželíš a necháš si kočárek a k tomu dokoupíš invertor

Shrek

#4359 Nový příspěvek od Shrek »

Na 100m cinskem prodluzovaku o psanem prurezu 1,5mm a skutecnem tak 1, bude varit nahovno sebedrazsi invertor.
Nechaji se koupit invr. ktere vari i na podpeti (myslim ze jsme zahledl 180V) , prave kvuli delkam prodluzovaku, ale ceny jsou v nasobcich toho co je clovek ochoten utratit. Bavime se o 20-30tis.
I kdyz, ted trosku guglim, a ceny jsou dolu a vykony nahoru. Tak uz dokonce 140V a cena pod 20....
https://svarecky.heureka.cz/kuhtreiber-fenix-200-vr/
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

matisx

#4360 Nový příspěvek od matisx »

a nebo Lorch invertor za 60tycek co vari na baterky ted nevim jestli to udela 20ks 2,5mm elektrot na jedno nabiti-
ale urcite to pro nekoho bude mit taky vyznam-kde neni proud -vysoko a je potreba udelat par svaru ;-)

Sadra17

#4361 Nový příspěvek od Sadra17 »

ROSS: účet by nebyl problém ale je pro Budějovickou pobočku :-/
malej traktorista v malým traktoru

oshurty

#4362 Nový příspěvek od oshurty »

já myslím, že účet u Kelly je jen jeden, a je jedno u které pobočky, protože při objednávce zboží si můžeš vybrat pobočku pro osobní odběr ze všech jejich prodejen

ROSS

#4363 Nový příspěvek od ROSS »

Na letáku je napsáno : nezle kombinovat s dalšíma slevama. Dnes jsem jí byl objednat a zítra je tu. Zkusím a uvidím. Už jsem v životě vyhodil i víc peněz. :smich:
.... Když nemáš mozek, nebolí tě hlava ....

Sadra17

#4364 Nový příspěvek od Sadra17 »

oshurty: to jistě můžeš ale registraci uzavíráš na jednej "domovskej pobočce" pokud chceš nakupovat jinde musíš znát ičo a další věci 8) což já neznám když registrace nejni přímo moje, mám jenom domluvu s majitelem že si můžu kupovat co chci na něj kvuli slevě
malej traktorista v malým traktoru

Sender

#4365 Nový příspěvek od Sender »

Já bych tu svářečku od Kelly nekupoval.Raději bych připlatil a koupil takovou,která se reklamovat nemusí.:)

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“