Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Mikro
Kontaktovat uživatele:

Re: Svářecí technika

#436 Nový příspěvek od Mikro »

Hezké, ale kvalitní řez v materiálu o síle 20 mm a maximální možný do síly 25 mm si stímhle nedokážu představit.
Skutečné hodnoty budou někde jinde. Jinak na použití pro domácí kutění super 8)

Shrek

#437 Nový příspěvek od Shrek »

No, ja ji skousel, u prodejce, masakr je ze da 30mm :shock:

Neni na kuteni, je na nerez a hlinik.... pac kotoucu je spotreba enormni mnozstvi, ted na velke hlinikove nadoby za den cca 150ks do 230flexy :'( :'( :'( :'(
Edit: jj kvalita tak 18mm mozna i 22 by sla
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

Jezevec

#438 Nový příspěvek od Jezevec »

Gratuluju, pěkná plasma Alfou si nic neskazil, jsou to výborné stroje :) Možná si udělej nějaké jednoduché vedení hořáku, když jsem s tim palil ručně tak to bylo jak ohryzane

Fero: Zkus napsat na svarforu uživateli jmenem Zdeště ten se těmahle svářečkama zabývá a určite bude vědet. Jinak jeho stranky jsou http://www.svarecky.com, je tam myslím i kontakt :friends:
Naposledy upravil(a) Jezevec dne stř led 26, 2011 9:09 pm, celkem upraveno 2 x.

Shrek

#439 Nový příspěvek od Shrek »

Ja stejne palim na lejzru nebo na vode, je pristup :jazyk:
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#440 Nový příspěvek od Mikro »

Tak to teda čučím, my máme doma tohle http://www.rucni-naradi.cz/telwin-technology-plasma-41 ( cca stéjné parametry a cena, kdyby se to v něčem zásadně lišilo, tak mě prosím oprav ) a propálí to asi polovinu toho co se píše u té tvojí.

Jezevec

#441 Nový příspěvek od Jezevec »

Aha tak to jo :) Když je přistup...

HOGR

#442 Nový příspěvek od HOGR »

Nemate někdo Alfain 160A invertor. Jak se sni děla :prace: ,vydrži větši svařeni nebo je to jen takovy čudla.
Naposledy upravil(a) HOGR dne čtv led 27, 2011 8:57 pm, celkem upraveno 1 x.
Když se chce,tak jde vše.

Shrek

#443 Nový příspěvek od Shrek »

Mikro píše:Tak to teda čučím, my máme doma tohle http://www.rucni-naradi.cz/telwin-technology-plasma-41 ( cca stéjné parametry a cena, kdyby se to v něčem zásadně lišilo, tak mě prosím oprav ) a propálí to asi polovinu toho co se píše u té tvojí.
Hmm, ten Kitin potrebuje 8at a pan poudal ze 9 je lepsi. Jinak je to stejny
Aaaa, je mel lepsi cenu nez je tam psana
Jo, mas nejakej lepsi filtry nebo jen Rat odlucovac z Kovofinise?

Viťa1

#444 Nový příspěvek od Viťa1 »

FERO 873 píše:Prosím o pomoc hlavne elektronikov alebo elektrikárov potrebujem zohnať potenciometer na CO2 UNI MIG 400 ja sám sa vtom absolútne neviznám ale na potenciometri sú napísane hodnoty TESLA WN 691 85 2k7/K 2 W wn tak ak vieťe o nejakom linku kde by sa to dalo zohnať budem moc rád 8)
Fero kdyby jsi ho nemohl sehnat tak já ho seženu a pošlu ti ho poštou :)
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#445 Nový příspěvek od Mikro »

Filtr na tom nemáme žádný, na kompresoru je jeden odlučovač kondenzátu, na plasmě vzadu je druhý s tím sítkem, jinak nic. Ale něco by to nejspíše chtělo, té vody je tam celkem dost, ještě, že se to samo odpustí, když to odpojíš od tlaku.

Jak píšeš těch 150 kotoučů denně, tak to bych nechtěl zažít, člověk musí být hluchý, při těch vibracích co flexa produkuje se nejspíše večer ani netrefí lžičkou do pusy, že při tom bude mít plíce jak nevím co ani nemluvím :smich:

Shrek

#446 Nový příspěvek od Shrek »

Je to narazovy, pak treb mesic nerezes, pak privezes nadrze z nerezu1-3m3 a potrebujes to rozrezat, svajc to nebere, tak to pujde timhle....

Jezevec

#447 Nový příspěvek od Jezevec »

HOGR píše:Nemate někdo Alfain 160A invektor. Jak se sni děla :prace: ,vydrži větši svařeni nebo je to jen takovy čudla.
Ja mam ALFU 150TP, a opravdu vydrží větší sváření. Svářím stále na plný výkon (asi jsem si ji koupil slabou), 3,2 elektrodama. Mam ji cca 1,5 roku a zatím žádná porucha. Alfou prostě chybu neuděláš...takže tak (jen nevím jestli je to odpověď na tvojí otázku ptal jses na ALFU 160A)

HOGR

#448 Nový příspěvek od HOGR »

Jo odpověděl si hesky 8) , ale docela mě překvapuje :roll: že sni svařiš na plny vykon. Mi mame v praci invertor 180esab a snim svařim tak na 85A, 3,2 elektrodou. Bez potiži to vaři. Proto sem chtěl Afinu 160 abich ji nepoužival na plny vykon.
Naposledy upravil(a) HOGR dne čtv led 27, 2011 8:58 pm, celkem upraveno 1 x.
Když se chce,tak jde vše.

_luky_

#449 Nový příspěvek od _luky_ »

Já bych s tím plným výkonem neviděl problém. Mám Alfina 150, dá se s tím vařit 3,2mm elektrodama v kuse. Větší proud by se hodil jen na řezání (njn. když to nejde úhlovou bruskou, vezme se 2,5 elektroda, plný proud a už to jede).
I tak jsem ale měl problémy s přívodem elektriky. Hlavní jistič 25A, vyžadované jištění 16A (na menší to jede, ale jen na menší proudy. Při 150A si to opravdu těch 16A asi bere). Jakmile se dělalo i něco jiného (např. noční proud - bojler, pračka, myčka), tak to vyskakovalo.
Jako hobby už ji máme tuším tak 3 roky.

ota

#450 Nový příspěvek od ota »

Tyjo, pálit těma 2,5 elektrodama, uf tuhle jsem musel zajít do krámu a koupit 2,5 EB elektrody. Když mi prodavačka v tom krámě ( vybral jsem si ten levnější ) řekla sumu, chtělo se mi říct to moje otřepaný: no já se musím kámoše zeptat, jestli to chce koupit, víte já to nemám sobě, ale kámošovi, on mě sem poslal abych mu to koupil! :vysmech: No a koupil jsem je, co mi zbejvalo. Já pálím 3,15 neurčitého tipu. Mám doma takovou škatuly a v ní co kdysi fabryka dala. Tak 5 balíků vysypanejch nevím jakejch elektrod a ty používám na pálení.
To HOGR tyjo ten invertor vaří takhle? ,, Mi mame v praci invektor 180esab a snim svařim tak na 85A, 3,2 elektrodou. Bez potiži to vaři" to já dávám víc proudu, tohle používám na 2,5mm elektrodu. Taky jsem si říkal, že bych se mohl po něčem číhnout, měl jsem to půjčený, ale nějakou svářečku WIG a po rovině dobrý, stoupačka nic moc a vaření ze spoda mi to teklo jako vodopád na zem.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“