Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
lukin1156

Re: Soustruh a jiné do dílny

#4321 Nový příspěvek od lukin1156 »

:-/ stírátka
Za stálého míchání, nalejeme do hajzlu :D

pawka

#4322 Nový příspěvek od pawka »

taky to mam namalovany,zceho si to delal? medeny plech a filc je jasnej a ten hlinik si delal jak?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

kiwi

#4323 Nový příspěvek od kiwi »

Šak ten filc je přece v tom originál hliníkovým kusu.Jen tam navíc dá ten měděnej plech ne?V práci používáme takový hliníkový lišty se silikonovým stíračem.

pawka

#4324 Nový příspěvek od pawka »

aha, mě to nekdo oddelal a chybi mi to cely,sem myslel ze to nejak lehce vyrobil
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Baťa1

#4325 Nový příspěvek od Baťa1 »

kenybz píše:copak to asi bude?
Obrázek
no zadní ploška je jednoduchá su zvědavé jak vymysliš to přední prizma ;-) (hlavně ale to vymysli nejak jednoduše abych mohl kopirovat :red: )
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

kenybz

#4326 Nový příspěvek od kenybz »

nic natom neni ale je třeba pracovat přesně
nejhorší bylo dokopat se k tomu a objednat bronzový plech tlouštky 0,32mm
schválně jsem začal tím jednodušším...přední prizma se dá udělat taky problém je ta horní rovná ploška
protože ta na loži neni broušená a bude to tam drhnout možná sa naseru a přejedu to lamelákem
filce obnovím taky aby mazací film zůstal pod suportem
udělám taky stírátka na příčný suport a aj na hajzl desku na kadibudce :smich:
až bude čas tak založím téma o tej 18-ce a napíšu tam postřehy a některé úpravy ohledně těsnosti mazání atd...

kenybz

#4327 Nový příspěvek od kenybz »

tak jsem zkusil udělat stírátko na tu prizmu no napodruhé to bude dokonalé funkční to je už teď ale neni to ono přez to pujde ještě pásovinka 3x20mm aby to přitláčela po celé ploše
ještě jsme měli debatu s otou že se dostávají špóny pod suport a pak to tam škrábe tam ale stírátka nepichnu asi to nechám tak nebo tam dám nějaký kartáč
Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

kenybz

#4328 Nový příspěvek od kenybz »

kurňa jsem na postimage vymazal ty přesvicene fotky a zkopirovalo sa to no nic
zadní stírátko maká perfektně u toho předního na prizmě jsem něměl vystřihovat v rozích ty trojůhelníčky navíc jsem to blbě ohnul než mě napadlo ohýbat to v přesném malém strojním svěráčku
tak příště toto byla jen zkouška

kenybz

#4329 Nový příspěvek od kenybz »

žádné komentáře? třeba by šlo neco ještě vylepšit...
furt špekuluju nad krytím toho prostoru mezi suportem a ložem napadá mě udělat nejaký velký stěrač , nebo kartáč na držáku a ten přišrubovat do závitu kde se dává pohyblivá luneta pokud by byla luneta potřeba tak by to bylo bez krytí
kartáč má výhodu v tom že kopíruje povrch jenže v něm drží špóny a tak časem dodělám držák se stíracíma plechama

Baťa1

#4330 Nový příspěvek od Baťa1 »

kenybz píše:žádné komentáře? x............
nechcel sem byt sprosté tak sem rači nic nepsal ale slušně řečeno se mě to nelébi, možná jak pišeš na druhé straně super ale vyfotils tu stranu kde je to škaredé, tak nevim no, nejak nechápu jak cos vystřihnul maly trojuhelničky to stírátko na prizmu tak bude dycky naprd dyž bude z jednyho kusu, spominám jak to bylo udělany na SU50 a zaboha nevim, ale tam to bylo myslim složeny ze třech kósičků, dva delší boční a jeden navrchu a nebo tam ani možná nebylo nic, ono to bylo skovany pod tym krytem tak sem to viděl jenom málo
kenybz píše:třeba by šlo neco ještě vylepšit...x..................
nevim, ten filc stoji za pendrek ale nevim nic lepšího, no ale abych nepomlóval furt tak jinak máš pěkny lože čisťučky jak před rokem přebróšeny pěkněs trefil na mašinku zdá se, to já mám vidět díru jak je to prosezeny v mistě u skličidla a ten oblóček v suportu co pod něm je prizma na konik taky nemám tak vysoko, musel sem fléxó to trochu vyhrčet už to dřelo, no už je vidět že má ten muj cosik za sebó
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

kenybz

#4331 Nový příspěvek od kenybz »

ty stírátka bývají z víc kusů a někdy i přeložené přez sebe z jednoho kusu to jde ty trojúhelníčky jsem myslel jak je ta horní ploška co stírá vrchol prizmy tak v tech rožkoch a mohl by se tam dostávat borďas
původně jsem si myslel že to bude na tom vrcholu drhnout ale dobré to je
lože je kalené a poškrábané je jen v jdenom místě kde jezdí na té rovné ploše kůň ale to tam nevadí
suport je zespodu lehce podrápaný jen jsem to ojel kamenem a na příčném byl vyjetý schodek tak 5 stovek tak jsem ten schod odškrabal pryč protože jak bych to po vyčištění stáhnul ten klín tak by se suport přitáhl ke klínu a mohl by tamn ten výstupek který jinak jezdil mimo tak by mohl dřít
ještě jsem nadělal pod suporty mazací drážky a je to dobré...
ono to chodilo i tak dobře jenže jak to začneš pucovat a vyškrábeš s tama haldu hnusu tak se to posune
a už by to šlo ztuha

venca.m

#4332 Nový příspěvek od venca.m »

Na SUI to mám složené ze tří plechů, už jsem to tak koupil. Pomůže ti když to nafotím?

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#4333 Nový příspěvek od McPeci »

A nebylo by lepší místo plechu gumu????
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

kenybz

#4334 Nový příspěvek od kenybz »

nafotit můžeš když to nepomůže mě tak třeba někomu jinému na frézce to mám taky skládané tam jde prizma zaroh..
ta guma no nevím na jedné frézce co jsem opravoval to bylo a po letech ta guma stárne smrštuje se
a místama se odchlipovala a nebylo možné to nějak rozumě opravit samozřejmě tam kde to bylo odchlíplé tak tam byly drápance od špón...
ten bronzový plech je nejlepší a je snad levnější jak guma a vůbec nejlepší je komplet krytí ale to na starých strojích neni možné udělat.
Na 18-ce jak je šroub pro posuv při závitování tak ten sbírá špóny o dušu a ty špóny z toho šrpoubu stírá ta bronzová půlmatka všecko co otře padá do suportu až je tam toho kopec navíc nevyhneš se tomu abys nějaké špóny přimáčknul mezi matku a šroub a pak se matka vydírá atd
existuje takový spirálový svitek plechu zkoušel jsem to hledat na netu ale nenašel jsem nevím přesný název tak snad to někdo bude vědět

kono68

#4335 Nový příspěvek od kono68 »

...ahoj...nemáš na mysli Helicoil?...
...kovařina je krásná,jenom musím vědět,jak do toho praštit...

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“