Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
vitex

Re: Frezka TOS FA3U

#4231 Nový příspěvek od vitex »

Čárka sem,čárka tam.To potřebuješ dělat tak přesně? :smich:

kenybz

#4232 Nový příspěvek od kenybz »

trochu frézování plastů
https://youtu.be/fzcNLEvlevk

ota

#4233 Nový příspěvek od ota »

Kenybz valím železáky, samí špony plátkovou hlavou. Už to nemám zase kam dávat. Plast ten je skladnej. No já jsem si ty kostky ještě ve firmě naštěstí seříznul. Jinak mi to poslali tak. Že třeba ze 150 mm dělat 80 mm kostky. I tak Bomar podřezával tím svařovaným pásem asi centimetr. :vysmech: Tak valím špony o 106.

DODOTRAK

#4234 Nový příspěvek od DODOTRAK »

Chlapi nevála sa náhodou niekomu doma zbytočná vertikálna hlava z menšej frézky najlepšie z kuželom Iso 40 8) kúpil by som 8)

Janci
Kontaktovat uživatele:

#4235 Nový příspěvek od Janci »

Na aký typ?
Zetor 4011

Janci
Kontaktovat uživatele:

#4236 Nový příspěvek od Janci »

Na fa3u na obrážacej hlave sa dajú vymenit tieto svorníky na obražaci nož? Všetky nože mám s kruhovým upínaním.
Obrázek

Obrázek
Zetor 4011

DODOTRAK

#4237 Nový příspěvek od DODOTRAK »

Janci píše:Na aký typ?
Je to jedno na akú frezu len skôr niečo menšie ja už si uchytenie upravím malo by to byť velkosť FA 2 alebo FN 20

winch

#4238 Nový příspěvek od winch »

Janci vymeniť sa dajú, ale radšej si vyrob druhú tu upínaciu podložku, kapku hrubšiu, a miesto toho drážkovania vyfrézuj V-éčko, a podobný protikus. Alebo si vyrob prípravok ako na fote vpravo, len kratší.
Obrázek
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

ota

#4239 Nový příspěvek od ota »

Tak dneska se tu od rána jebu se 4 kostkama. Tuhle jsem lamentoval, že na soustruhu odtáčím 20 mm do špon. A dneska lamentuju, že nemám na frézce zase žádnej matroš na zuhlovaní kostek. Picnu se z toho. Lemtám to od rana v deseťinách, abych si to trochu zformátoval. Je na tom další frézování a je potřeba, aby to trochu bylo přesné. Otáčím každej kus ve svěráku jak brambor. Šišatec vykovanej za tepla. 140x140x82 mm kosťičky. :vysmech:

ota

#4240 Nový příspěvek od ota »

Tak trochu obrázků k tomu textu předešlímu. Kostičky jsou zformátovaný a připravený na další operaci. Přemejšlim, že bych si na jejich další postup vyrobil malej přípravek, podložku s 45° uhlíkem. Budou to takové prizma kostky.
Akorát jsem navečer zapoměl vyfotit hotové kousky. No tady to mám ještě v polovině práce. Ale ty fleky tam trochu zůstaly. Nevyšlo to uplně čistý. No polotovar byl 142x142x85 mm. No a to je na válcovanou ocel za tepla málo. Byly to šišky. No ale naštěstí tam nikde není kotovaná žádná rovnoběžnost, nebo kolmost. Akorát ta 82 míra je + - 0,1 mm. A to jsem celkem trefil. To na soustruh mám zase jeden špek. Závitovou tyč až od Japonců poslanou. Polotovar. A tam jsou mírečky! No brusič nakulato by se nemusel stydět za to dělat. Asi to sfouknu rovnou na soustruhu. Jsou tam tolerance v tisícinách! :D Nevím na co, asi to přijde nasadit do ložiska.
Tak trošku frézování od technologické základny. Sice dvě kostky byly trošku šmejklí z pásovky, ale vyšlo to celkem srovnat. Ale odřenejma ušima. :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

kenybz

#4241 Nový příspěvek od kenybz »

v soustruzích jsem sa zmíňil o frézování úhlů v neúhlovém svěráku...
takže řešení je snadné vedle svěráku postavíte další svěrák a do něj upnete frézařskou podložku, která zasahuje do prvního svěráku...dá se ještě přidat doraz pokud se dělá větší série.
Obrázek Obrázek

mufik

#4242 Nový příspěvek od mufik »

Používám hodně tento přípravek https://www.shop.strojnisveraky.cz/prod ... p-3-detail na frézování úhlů je mrak možností podle počtu kusů.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#4243 Nový příspěvek od Ondras83 »

chlapi, pujde nejak v domacich podminkach upnout treba na 30° 800mm plochac, bude to brit na svahovku a mam FA3V.

rad bych ten ukos ofrezoval, bruskou to bude na te delce videt, jak je to krivy, ael nenapada me, jak to chytit...

navic veme tech 80cm ta frezka najednou?

kenybz

#4244 Nový příspěvek od kenybz »

ano možností je moc v tomto případě jsem použil to co bylo po ruce. přípravek z odkazu dobrý ale na ty díly co jsem dělal by se použít nedal.
Používají se i úhlové podložky přímo do svěráku. toto bylo rychlé ale přitom hodně variabilní řešení tak se to snad někomu bude hodit.

kenybz

#4245 Nový příspěvek od kenybz »

celkem to dopadlo dobře. Materiál PET a PC
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“