Frezka TOS FA3U
Re: Frezka TOS FA3U
na ty šestidrážky nebo i jiné rovnoboké drážky 3; 4; 8 atd musiš mět takovó tu speciální frézu kotóčovó jak sem tě ukazoval jináč to je všechno ostatní jenom fušování ikdyž třeba i s dobrým výsledkem to nepopírám
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Re: Nefunkčí rychloposuv
Na tej skrini radenia posuvov- vpravo pod kolečkom pozdĺžneho posuvu je skrutka s drážkou na šrobovák- asi m20 (môže byť, že tam je iba otvor- skrutka sa stratila). Vyšrobuj ju, a dlhším šrobovákom tam pritiahni štelovací šrób. Blbo sa to hladá, ale dá sa to. Je to ten v krúžku, ten nad ním je zaisťovací.RNDRND píše:Ahoj. U frézky FA3V se objevila tato závada, kdy v žádné ose nejde rychloposuv.
- vřeteno se netočí, páka v poloze "posuv" nic se neděje, páka v poloze "rychloposuv" je v činnosti strojní posuv rychlostí navolenou na páce rychlostí posuvu
- vřeteno se točí, páka v poloze "posuv" je v činnosti strojní posuv rychlostí navolenou na páce rychlostí posuvu, páka v poloze "rychloposuv" je v činnosti strojní posuv rychlostí navolenou na páce rychlostí posuvu
Ví někdo, kde je problém ?
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
Tak tím to není :-(
Takto se dělají šestidrážky v rusku!
https://www.youtube.com/watch?v=NBcMiSbKSxY
https://www.youtube.com/watch?v=NBcMiSbKSxY
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
no ale podařilo se sice video je nastřihané tak kdo ví na kolikátý pokus, ale možnost jak to drážkovat na soustruhu je
Jako provizorní kutilský řešení je to ocenitelný, ale je důležitý poznamenat že to co tam vyrobil nemá se skutečným tvarem šestidrážky nic společnýho!
to je bez debat já si cením jak ti rusáci jsou vynalézaví..jako český člověk si taky poradí když musí ale tam to jde kolikrát až za určité hranice
Nu a jeden zase trochu s tou cenou ,,blázen" https://www.sbazar.cz/RadonM
Tuší, že má doma poklad. A ještě ceny bez DPH. Kdysi dávno jsem volal na inzerát když jsem scháněl frézku. A prodejce taky měl napsáno: ,,stroj po GO v perfektním stavu" Tedy jsem se ho tázal, kde, která firma provedla GO. A on že GO dělal doma. No kdo tědy přebrušoval, zaškraboval spasovával vodící plochy. Kde m u hoblovali dosedací plochu na stole? Prodejce: nebylo třeba nic spasovávat. Mašina byla spasovaná. Hoblovat stůl, jak bych to chtěl dělat na hoblovce na dřevo, hoblovat železo! Dále elektroinstalace je nová? Ne původní, je pěkná a není třeba se do ní hrabat. A nakonec tedy aspoň povídal, že celý stroj je nalakovaný. Barva že pěkně drží a jen se leskne. Však si prej dal s tou štětkou záležet!
Nuž i takovéhle generálky jsou. Ponatíráš ščetkou a je genrálka hotová. Ale tenkrát ten strejko měl tu cenu tak nějak normálně. Ale tady tenhle to je mazec, Jo to do sekce ,,lidi se zbláznili" spíš. Za 4 frézku 185 000 Kč +DPH, tak to musel slítnout ze žebříku a narazit si škécu fest!
Tuší, že má doma poklad. A ještě ceny bez DPH. Kdysi dávno jsem volal na inzerát když jsem scháněl frézku. A prodejce taky měl napsáno: ,,stroj po GO v perfektním stavu" Tedy jsem se ho tázal, kde, která firma provedla GO. A on že GO dělal doma. No kdo tědy přebrušoval, zaškraboval spasovával vodící plochy. Kde m u hoblovali dosedací plochu na stole? Prodejce: nebylo třeba nic spasovávat. Mašina byla spasovaná. Hoblovat stůl, jak bych to chtěl dělat na hoblovce na dřevo, hoblovat železo! Dále elektroinstalace je nová? Ne původní, je pěkná a není třeba se do ní hrabat. A nakonec tedy aspoň povídal, že celý stroj je nalakovaný. Barva že pěkně drží a jen se leskne. Však si prej dal s tou štětkou záležet!
Nuž i takovéhle generálky jsou. Ponatíráš ščetkou a je genrálka hotová. Ale tenkrát ten strejko měl tu cenu tak nějak normálně. Ale tady tenhle to je mazec, Jo to do sekce ,,lidi se zbláznili" spíš. Za 4 frézku 185 000 Kč +DPH, tak to musel slítnout ze žebříku a narazit si škécu fest!
Mě připadá,že to vynásobil nárůstem cen žvýkaček a přidal bulharskou konstantu.
Tak jsem dneska zase dělal na frézce trochu ,,neobvyklou věc". Přijel známej pán a jestli bych mu srovnal výfuk od Oktávky. Že pořát špekuloval, kde mu to čoudí u motoru. A nakonec už povyndaval všechno možný až na přírubu u motoru. Je tam takové tvrdé těsnění a tam mu to hulilo. No co upnul jsem to do mašiny a vyrovnal tak nějak do roviny na hodinky a přejel. Celkem to bylo na krajích slušný. Ale musel jsem z toho vzít 0,7 mm nakonec, aby to bylo ,,čistý" No snad to bude teď už dobrý.
No a pak tu mám na opravu čtyři malenko jetý hlavky na Zetora pro kámoše. Vyvrtat tu šišatou díru, udělat závit a našroubovat záslepky. On má noví hlavy a starej blok. A těma dírama by mu tekla voda do oleje. Tak jsem to aspoň vyvrtal. Závit zase třeba zítra a vložky k tomu.
No a pak tu mám na opravu čtyři malenko jetý hlavky na Zetora pro kámoše. Vyvrtat tu šišatou díru, udělat závit a našroubovat záslepky. On má noví hlavy a starej blok. A těma dírama by mu tekla voda do oleje. Tak jsem to aspoň vyvrtal. Závit zase třeba zítra a vložky k tomu.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
chlapi...na tu moji frezku
sehnal jsem pastorek (shanel jsem celej uhlovej prevod do skrine posuvu)
Sehnal jsem i skicu tech kol - celyho toho prevodu. Bracha mi to prekresli na vykres (resp. to nejspis necha prekreslit) a ted prichazi moje otazka, jeslti je nekdo tady schopnej to vyrobit a nejlip i nechat spravne zuslechtit (vubec nevim, jeslti to ma byt cementovany, kaleny nebo co s tim)
pastorek uz mam - poskytnu jako mustr, jestli to bude potreba, takze potrebuju to vetsi kolecko se zubovou spojkou, je tu někdo, kdo by to zvladnul? (zadarmo to nechci)
sehnal jsem pastorek (shanel jsem celej uhlovej prevod do skrine posuvu)
Sehnal jsem i skicu tech kol - celyho toho prevodu. Bracha mi to prekresli na vykres (resp. to nejspis necha prekreslit) a ted prichazi moje otazka, jeslti je nekdo tady schopnej to vyrobit a nejlip i nechat spravne zuslechtit (vubec nevim, jeslti to ma byt cementovany, kaleny nebo co s tim)
pastorek uz mam - poskytnu jako mustr, jestli to bude potreba, takze potrebuju to vetsi kolecko se zubovou spojkou, je tu někdo, kdo by to zvladnul? (zadarmo to nechci)
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
u nás ve šrotě teď takové kola byly ale jedině to vzít a změřit jestli to tam ovšem je
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
v pondělí sa mrknu jestli to tam bude byly tam aj další kola některé i vyražené číslo dílu cca celkem 20 koleček