Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
jarda avsop

Re: Svářecí technika

#3901 Nový příspěvek od jarda avsop »

ja ted svařím už dva roky ,JASIC MIG 350 (J72) ,celkem jsem s ní vyvařil 300kg dratu bez nejmenšího problemu ani špíčku a hubici jsem neměnil jak je hořak chlazeny není s tím žadny problem.Nadherně u toho funguje elektronicka tlumivka kdo hodně svaří s profi mašinama ví o čem hovořím.Určitě to není nejlepší svařečka, ale za tu cenu je fakt dobra.Jediné co mě vadí je vaha svařovacího hořaku.

Jaryn82

#3902 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Nedovedu si představit že máš jeden průvlak na 300kg :)
Já mám tohoto Froniuse
http://m.heureka.cz/svarecky/fronius-tr ... AlIF8P8HAQ
Průvlak vydrží cca tak na 15kg drátu a když svařuju v pulzu tak nevydrží ani tu jednu cívku celou.spotřebuju za rok 510kg z toho 90kg cusi3. Vodní chlazení je samozřejmé,ale jak říkáš váha a tuhost je omezující ,ale člověk si zvykne zvlášť na ovládání v hořáku. :)

stanik84

#3903 Nový příspěvek od stanik84 »

Já mám doma PP 315 a nedám na ni dopustit. Svaří to všechno a kvalitně... Její výhodou je hliníkové trafo, takže o ní není takovej zájem u šroťáků. Jinak váha je 190 kg. WLSP váží 240...

Jinak si spousta lidí myslí, ze je PP315 je sráč. Ale jen proto, že je složitější řízení kvůli tyristorové regulací. Ty desky zas tak složitý nejsou... Ale k opravě je potřeba osciloskop, protože je tam spousta logických obvodů. Ale to je právě ta největší výhoda. Většina svářeček je odbočkových. Tahle má plynulou regulací , tři předvolby, pulz atd.

Joe66 píše:No ale porovnaj vahu wlsp alebo pp315 k takej omi ,compactu alebo biliku alebo formiky rozdiel aj100 az 150kg tak odhadom . Ze ta vaha sa musi aj prejavit niekde :)

stanik84

#3904 Nový příspěvek od stanik84 »

Krásná mašinka, ale taky ta cena...
Jaryn82 píše:Nedovedu si představit že máš jeden průvlak na 300kg :)
Já mám tohoto Froniuse
Průvlak vydrží cca tak na 15kg drátu a když svařuju v pulzu tak nevydrží ani tu jednu cívku celou.spotřebuju za rok 510kg z toho 90kg cusi3. Vodní chlazení je samozřejmé,ale jak říkáš váha a tuhost je omezující ,ale člověk si zvykne zvlášť na ovládání v hořáku. :)

exot
Kontaktovat uživatele:

#3905 Nový příspěvek od exot »

Mě vydrží pruvlak v pohodě 100kg dratu včetně svareni sprchou kolem 300A .Samozrejme vodou chlazeny hořák.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Jaryn82

#3906 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Co jsem měl starou svářečku ,tak tam mi vydržel taky dlouho,ale na tomhle froniusu ne jak je drobet vyjetej hned je to znát a dělá to bordel ,obvzlášť u mědi.

pawka

#3907 Nový příspěvek od pawka »

za ty prachy by to muselo svaret samo beze me
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Jaryn82

#3908 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Věř že nesváří :)

ota

#3909 Nový příspěvek od ota »

To Jaryn82 Ty jedeš stejným průvlakem jak CUSI tak klasika železo? Já tedy přehazuju krátkej a dlouhej. Vždycky když se vařilo ve firmě CUSI tak se přehazoval průvlak aby to nezlobilo. Měli jsme takovej regálek a tam průvlaky hubice. A průvlaky byly roztříděný a popsaný na mosaz a na železo. Sice se přiznám, bovden tedy neměním. Jinak když se vařila mosaz tak se dával teflon. Ale já doma tedy na to prdím. Jedu tak jak to je. :red:
Jinak co jsem tuhle koukal ve firmě vařili kluci takové mlecí kolo na uhlí. Vařili každej jedno. Už si přesně nepamatuju, ale váha před repasí 5 tun a po repasu asi 7 tun. Oni navářeli takové body a třeba výstupky, kolem otvorů s měděnejma špuntama a lopatky. Potom to šlo na robota a tan tam dodal zbývající chybějící materiál formou návaru. Potom to šlo na karusel na přesoustružení a nakonec ruční dodělání. Myslím, že tam navářeli asi kolem 60 kilo sváru ručně svářeky EWM 500 Tetrix. Třeba lopatka byla tak vydřená že musel jednu housenku vedle druhý čtyřma vrstvama. Lopatek asi 15 na tom kole. Když to vařil, jen to šustilo. Vše opískováno a obroušeno připraveno. Když to vařil celej den, pěkně to topilo. Taková větší prácička. 8) Povídal jsem jim, nechtě si to na zimu. Aspoň se u toho zahřejete. 8)

Jaryn82

#3910 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Na měď přehazuju celej hořák s teflonem a ještě kladky. :)

ota

#3911 Nový příspěvek od ota »

No já měl 0,8 a došla. Mám tu už jen 1,0 a to není nic moc na domácí šmoulení. Je to silný. Moc s tím právě nevařím. Dřív ve firmě jo ačkoli nejsem svářeč. Tam se jednu dobu vařilo jen tím. Každá svářečka vařila tím jinak. Nebo to bylo spíš o tom kdo s tím vařil a v jakém ,,bordelu" to měl. :vysmech:

Jaryn82

#3912 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Já jen 1.0 jde to dobře,ale hořák musí být ve 100% stavu jinak to dělá bordel. Tahle mašina má program přímo na tento drát,nastavím proud a vše ostatní doladí sama ,ale i tak mi to občas nesedí tak si to dolaďuju sám.

jarda avsop

#3913 Nový příspěvek od jarda avsop »

stanik84 píše:Krásná mašinka, ale taky ta cena...
Jaryn82 píše:Nedovedu si představit že máš jeden průvlak na 300kg :)
Já mám tohoto Froniuse
tak fronius je špička na tu bych na to domací svaření neměl.Puvodně jsem chtěl jako první svařečku fronius 247.Přiznam se že jsem s firmou fronius trochu bojoval syn si od nich koupil nabíječku na auto za 45000kč a v zaruce byla v opravě.Ja mam měnič na solarní elektrarnu od froniuse a po 3 dnech provozu přestala fungovat jedna faze.Přijeli to opravit po 3 tydnech, až když jsem jim začal vyhrožovat přes centralu v Praze

jarda avsop

#3914 Nový příspěvek od jarda avsop »

stanik84 píše:Já mám doma PP 315 a nedám na ni dopustit. Svaří to všechno a kvalitně... Její výhodou je hliníkové trafo, takže o ní není takovej zájem u šroťáků. Jinak váha je 190 kg. WLSP váží 240...

Jinak si spousta lidí myslí, ze je PP315 je sráč. Ale jen proto, že je složitější řízení kvůli tyristorové regulací. Ty desky zas tak složitý nejsou... Ale k opravě je potřeba osciloskop, protože je tam spousta logických obvodů. Ale to je právě ta největší výhoda. Většina svářeček je odbočkových. Tahle má plynulou regulací , tři předvolby, pulz atd.

Joe66 píše:No ale porovnaj vahu wlsp alebo pp315 k takej omi ,compactu alebo biliku alebo formiky rozdiel aj100 az 150kg tak odhadom . Ze ta vaha sa musi aj prejavit niekde :)
panove na to abych řešl vahu mam mašinu Jasic 200, a mam stale PP315 přišel jsem k ní tak že ji v konošrotě nechtěli, že ma vinutí hliníkem tak jsem si ji za flašku rumu odvezl.Svaří ten stroj uplně užasně dokonce ma i pulsní svaření, ale to jsem nezkoužel.Přivezl jsem z kovošrotu cívku dratu 1,2 dost rezaty.Dal jsem ho do ultrazvuku trochu ta koroze zmizela a PP315 to zvlada bez jedineho problemu.

Jaryn82

#3915 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Fronius je dobrej,ale taky trošku dražší ,mě v záruce měnili hořák a bez problémů přijeli ihned po nahlášení závady,přivezli jiný a vyměnili. Hořáky mám k této svářečce už raději dva když s jedním něco je dá se druhý a mezitím porouchaný opraví. Nedá se k ní připojit jiný klasický s eurokoncem.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“