Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
pawka

Re: Soustruh a jiné do dílny

#346 Nový příspěvek od pawka »

ten posledni vyrobek sem uz nekde videl,ale nevim kde i kdyby me řízly
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

ota

#347 Nový příspěvek od ota »

Ahoj ten poslední výrobek na posledním obrázku je držák listového pera k vleku za auto. Je to takovej váleček vyfrézovanej a v něm díra mimo osu. Do té díry přijde šroub co drží listové pero. Celé to přijde přisadit k vleku a v těch drážkách přivařit k šasi. Dělal jsem jednomu pánovi všechny noví, když jsem viděl, co tam měl? Hrůza. Vyčochtaný, díra jednou takový průměr. Na šířku tak o 20 mm užší než bylo pero!

pawka

#348 Nový příspěvek od pawka »

tak to me nic nerika,voziku s listovym perem sem moc nevidel,ani nevim kdo ho v okoli ma.
tady na tom stroji sem delal take,ale nechapu ze foto je od nas z prace,sme kraj pardubice a pan je kraj olomoc. jsou veci mezi nebem a zemí,ktery nechapu.fotka je z dob kdy byli ustaveny,zbytek haly je jeste prazdny,za stroji jeste neni ani kanal na spony hotovy a za nim je dnes cnc karusel(predelany z maleho konvekcniho karuselu) a ani tam neni videt vyrobni vystupni kontrola ktera tam behala v hojnem poctu a merila a merila a merila a smala se a kecala a bylo nam fajn :)
http://stroje.bazos.cz/inzerat/11397852 ... -SC-22.php
byla sranda na nich delat,jen se ale hrubovalo a ty stroje tak dostavaly zabrat!!! na presny veci to neni,ale neznamena ze to jet neumi presne.ale prvni spona 12mm na polomeru prerusovane do rezatyho kusu z kovarny tomu moc neprida. pratele mi rikali ze byli na exkurzi v čkd a tam byli páni karuselari a pani stroje karuselari! nebyl problem 25mm na polomeru v prumeru 5000.ale oni delali i dost vysoke kusy,mi jen loziska,ikdyz taky ne, treba ja delal s kolegy nerezobe valce do brzdnych stolic prej,2000 x 1200, litinovy motory 600 x 1300. a vic nevzpominam
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Baťa1

#349 Nový příspěvek od Baťa1 »

No jo kovárna, kdepak je jí konec :'(
http://brnensky.denik.cz/nehody/tlakova ... -kova.html
po policejnim vyšetřeni se lis rozpálil do šrotu a kovárna tak nemá výrobní prostředek a diky špatnému vedení po stoletém provozu na pokraji zaniku, je sice zpět pod kralovopolskou strojirnou ale bez perspektivy, stroje jsou zastaraly, obrobky tak nemužou konkurovat
Přílohy
moje bévaly pracoviště
moje bévaly pracoviště
lis Škoda 200tun
lis Škoda 200tun
07a02e298f60a2d1b2503904c5aaf5ed.jpg (6.78 KiB) Zobrazeno 1918 x
kováři u lisu
kováři u lisu
karusel
karusel
Naposledy upravil(a) Baťa1 dne stř srp 31, 2011 10:05 pm, celkem upraveno 1 x.
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

ota

#350 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, koukám ty velký frézky na tom bejvají stejně všude. Já měl na 4 frézce taky prodlouženou páku posuvů. Když to občas šlo ztuha a muselo se na tu páku zatlačit aby jel rychloposuv. Dal jsem si tam 50 cm dlouhou tyčku a potom to jelo jako fík! Pěkně citovka. A koukám dole mrtě svěráků! Tak jsme to mívali, kolem svěráky placatý, sklopný atd. Od každýho a velikosti min. dva. Ale baga, proto byly takhle hned dole, kdo by to kam tahal? To byly váhy. Já měl jeden, ten měl snad 300 čelisti a museli jsme ho tam máznout mejmíň dva. Potom jeden Ruskej, taky snad 300 čelisti, ale ten byl super. Měl čelisti do klínu zafrézovaný do těla. Když jsem dal kus železa a pod to podložky, jak jsem utahoval, tak ty čelisti šly silou do svěráku a parádně to dotáhlo železo na ty podložky. Nemuselo se to vůbec doklepávat. Když bylo třeba zůhlovat, dal se kousek hlazenky a samo to parádně dotáhlo na základnu. Super věcička, potom jsem se s tím už nikdy nesetkal. Jo Rus neměl hlavu jen aby mu nepršelo do krku! Měli takhle vošéfověnejch věcí kýble. Většinou okopírovanejch, ale měli.

cont17

#351 Nový příspěvek od cont17 »

tak ja na sustruhu pomalicky ked je cas a chut vyrabam tlmic na airsoftovu zbran ide mi to sice ako zaciatocnikovi ale budem rad ked to dorobim a bude to fungovat ,, robil uz niekto nieco podobne na zbran ?
Naposledy upravil(a) cont17 dne pát zář 02, 2011 8:00 am, celkem upraveno 1 x.
Stroj je len taký dobrý, aký dobrý je strojník.

Jaro25

#352 Nový příspěvek od Jaro25 »

Airsoft - OK
Naposledy upravil(a) Jaro25 dne pát zář 02, 2011 12:30 pm, celkem upraveno 2 x.

cont33

#353 Nový příspěvek od cont33 »

mladý občas zavalí... Jedná sa o airsoftovú hračku na plastové guličky a tlmič sa da nu kúpiť bežne v obchodoch. Takto sa pomali učí na sustruhu a robi si to čo ho baví... Nemáme žiadnu manufuktúru na nazakonné činnosti... :D
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Jaro25

#354 Nový příspěvek od Jaro25 »

Pretočil som prírubu a tým sa hádzavosť na zadnej časti univerzáky (čo prilieha na prírubu) dostala na úroven jednej stovky. Tá druhá časť, v ktorej sú čeľuste na obvode stále hádže 18 stoviek a kolík upnutý v čeľustiach 15 stoviek. Skúsim sa ešte pohrať s tou hlavou, pootočiť a uvidím.

cont33

#355 Nový příspěvek od cont33 »

pretočil si aj priemer na ktorom je univerzála osadená, alebo len čelo??? daj nejaké fotky čo to máš vlastne za uchytenie tej univerzaly na prirube.. nejak si to neviem predstaviť... Mne R5 tiež hadzala skoro 2 desatiny ale po pretočení príruby a osadení novej univerzály beží na 2 stovky... Ešte sa spýtam vreteno je tuhé?? daj hodinky na bok univerzály a skus nejakým drevom zabrať či nahodou nieje uvolnené ložisko to by ti tiež mohlo robiť galibu...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

ota

#356 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, já jsem na airsoft zatím nedělal. Ale na opravdové, dospélé zbraně jsem už dělal několikrát. Různé držáky na optiku, opravy spouště, kohoutky, nebo na brokovnice zaůstění na různé průměry, akorát jednou tam byl takovej závit blbej, ani Metickej ani nic co by pasovalo. Nakonec jsem tam udělal nějakej podobnej a dopasoval to. No a střelec je rád, že to má. Ten se smál, když jsemmu to vyrobil, jako pantáta Homolky v seriálu Homolkovi. Jak tam říkal ta stará babka: Homolko, náš táta ten se tenkrát smál. A Homolka, ten se smál, ten se chechtal!!

Jaro25

#357 Nový příspěvek od Jaro25 »

cont33 píše:pretočil si aj priemer na ktorom je univerzála osadená, alebo len čelo??? daj nejaké fotky čo to máš vlastne za uchytenie tej univerzaly na prirube.. nejak si to neviem predstaviť... Mne R5 tiež hadzala skoro 2 desatiny ale po pretočení príruby a osadení novej univerzály beží na 2 stovky... Ešte sa spýtam vreteno je tuhé?? daj hodinky na bok univerzály a skus nejakým drevom zabrať či nahodou nieje uvolnené ložisko to by ti tiež mohlo robiť galibu...
P1040646-k.jpg
P1040645-k.jpg
P1040644-k.jpg
V deliacej rovine ozn. 1 to bežalo na stovku.
Deliacu rovinu ozn. 2 som pretočil, následne sa hádzavosť na prírube medzi rovinami 2 a 3 zmenšila cca na 1-2 stovky, ale v čeľustiach to stále hádzalo dosť.
Dnes som stočil osadenie v deliacej rovine ozn. 3, zväčšil otvory pre skrutky a "doklepal" podľa indikátora na cca 4 stovky.
Vlastne som použil obe odporúčané riešenia.
Už som s tým pomerne spokojný.

kenybz

#358 Nový příspěvek od kenybz »

mám zamluvenů tůto 18-ku co vy na to?
http://kovoobrabeci-stroje.sbazar.cz/vy ... 95354.html
je stále připojený a v chodu sice ho asi nikdy nečistili ale to neni důležité

kenybz

#359 Nový příspěvek od kenybz »

foto
Přílohy
soustruh sv 18.jpg

petr j

#360 Nový příspěvek od petr j »

čirou náhodou, nemáte někdo dokumentaci k soustruhu SN 20 ? potřeboval bych schéma převodovky. vypadává mi zařazenej posuv ve směru ke sklíčidlu. na stranu ke koníku drží

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“