Frezka TOS FA3U

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
vitex

Re: Frezka TOS FA3U

#3166 Nový příspěvek od vitex »

:-/ ,co blbnete.Copak upínací trny jsou měkčí než výpalek? :tyty:

redcrown

#3167 Nový příspěvek od redcrown »

milda87: pěkné, ten bych zase já neměl kam dát. Navíc je super, že byly k dispozici přímo nástrojová lůžka.
vitex: no jasně že nejsou výpalky tvrdší, ale ..... no prosetě se mi to na plastu líbí víc. Nebouchá to, ....moc argumentů opravdu není, ale stejně si myslím, že to ty tvrdé pálené hrany podrápou. Když je funglovka trn, tak mi ho je líto. Jsem prostě asi taková citlivka....
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

kenybz

#3168 Nový příspěvek od kenybz »

jsem to před jakůsi dobu dělal z překližky ale eště nedokončil tak jak mnoho jiných věcí..
díry jsem vyvrtal korunkama made in china za pár stovek jenže jsem zase sehnal jiný kus nábytku a tak už nato neni místo v plánu mám vyrobu rohového stolu s šuplíky no měl bych už začat než bude práce venku a pak nebude čas

redcrown

#3169 Nový příspěvek od redcrown »

elbarto píše:Asi jsem to spatne napsal. Smysl plastu chapu jen mi prislo, ze tu paradu prodrazi. Mas ale pravdu, ze skrabat trny i na konci je skoda. Ty lemovky na plech pouzivam, potrebuji dost velky radius a jsou pomerne humpolacke. Az to poladis, tak za vykres budeme moc vdecni.
At taky necim pomuzu. Na CNC forum na hafo lidi co ma male i velke gravirky, ta by plastik mohla kosnout. Jestli ti to pomuze, posli vykres plastu at to tam muzu povesit. Treba se nekdo nabidne i cenove rozumny matros.
Tak mám nabídku na ten plast. Pro 4ks stojí obrábění cca. 200,- bez dph a materiál z PE300 černá stojí cca. 80,-bez dph. Mluvím o jedné plastové podložce pro 12 trnů z 5mm PE300 vyřezané do dříve zmiňovaného tvaru.
Pokud by někdo měl zájem, napište, při lepším vytížení materiálu desky by to mohlo být i méně. Je to v parametrickém CADu, tak by nebyl problém udělat libovolné délky police. Plast bych nechal tvarově vyřezat jako "metráž". Pro výpalky bych mohl poskytnout výrobní podklady. Ještě to trochu překreslím a zoptimaluzuju, teď už vím, že to cesta je.
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

bimoch

#3170 Nový příspěvek od bimoch »

prosím nevíte kde sehnat přímou kleštinu ISO 40*10mm

winch

#3171 Nový příspěvek od winch »

To je dosť problém, občas sa objavia za nekresťanské peniaze. Ja používam klieštiny morse + klasická redukcia, a zopár mám ešte s kuželom Me24.
ObrázekObrázek
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

Jimmy

#3172 Nový příspěvek od Jimmy »

Jakou výhodu mají oproti běžným kleštinovým upínačům? Jsou o tolik přesnější, že to každej tolik shání?

Jiřin

#3173 Nový příspěvek od Jiřin »

Jako vyhodu bych videl, ze zabiraji min mista. Kdyz je potreba zpracovat vetsi obrobek a na ose Z neni dost mista pro obrobek + klestinovy upinac, pak by prima klestina nejake misto usetrila.

Doma neco mam. Pro prumer 10 pouzivam primou klestinu ISO 30 + redukce ISO 40/30. Pravdepodobne mam i ISO 40, ale to nevim jiste.

bimoch

#3174 Nový příspěvek od bimoch »

Ano je to ohledně místa,kleštinové hlavičky mám-několik tipů ale třeba oproti jal 28 je rozdíl 70mm

winch

#3175 Nový příspěvek od winch »

Dnes som vyrobil nakladaciu rampu pre deličku :) a ujeb-l som si kladivom po palci :vztek: ťažkým-a z celej sily :'( hrešil som jak pohonič, necht je čierny, pôjde dole.
ObrázekObrázekObrázek
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

kenybz

#3176 Nový příspěvek od kenybz »

vymakané no budeš mět vzpomínku nehet naroste nový :)
jak jsem čistil revolverový suport i s převodovkou má to cca 500kg tak jak už to bylo fertig tak jsem na zvedlů paletu přidával další věci hlavu a tak no začalo sa to převažovat bo nebyla celá železná paleta na vidlách tak jsem to nadzvedl posunul a položil si to na palec blbec jeden no myslel jsem že taky zmodrá
ale je to dobré no kladivo je větší sviňa

ota

#3177 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, tak jsem si tuhle koupil maličkost pro frézku asi. Našel jsem inzerát že pán prodá štelovací podložky pod obráběcí stroje. Hned jsem odepsal. Protože cena byla lákavá, tedy 100 Kč/kus. A včera mi přišly poštou domů. Byly to čtyři kusy. Víc jich v nabídce nebylo. Jsou delší dobu skladované ale fungl nové, nepoužité. Dvě jsou ještě zabalené v tom slabém voskovém papíru. Prej to měli někde v regále. A cena byla tedy 100 Kč/kus. Tak je pravděpodobně použiju pod frézku. Kdyby jich bylo třeba 6 tak bych je strčil potom pod soustruh.
Jo a když přišly v balíku, tak jsem zjistil že jsou z Víťovi domoviny z Kuřimi. V inzerátu bylo Brno-jih. A teď koukám na zpáteční adresu a Kuřim!
Obrázek

vitex

#3178 Nový příspěvek od vitex »

:smich: Mohl jsi ušetřit čtyři stovky.

ota

#3179 Nový příspěvek od ota »

Za tuhle cenu je to velmi dobré. Já je tak jako nepotřebuju. :red: Ale za tuhle cenu jsem neodolal. Některé věci občas kupuji aniž bych je hnedle potřeboval. Když je tam dobrá cena.

kenybz

#3180 Nový příspěvek od kenybz »

pokd má mašina stavěcí šrouby tak bych to tam nedával taky někde jednu mám ale ta je domácí výroby a někdo navrtal tu díru pro ten štelovací šroubek šikmo a pak jako celek po tom drbnul kladivem aby to bylo jakože rovně a teď to hezky šmatle

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“